Anders Brenna

Anders Brenna

64p

259 comments posted · 47 followers · following 117

13 years ago @ Teknisk Ukeblad - Måling viser fle... · 1 reply · +36 points

Jeg er selvsagt skuffet, men langt fra overasket. Folk flest vet ikke hva Datalagringsdirektivet innebærer, og Arbeiderpartiet er nøye med å formulere seg på en måte som skjuler det ganske godt.

Nå nærmer vi oss jul. Det er en rolig og fin tid, som vi tenkte å bruke til å informere og debattere Datalagringsdirektivet på en nøktern og saklig måte.

Selv har jeg forsøkt å forklare problemstillingene som Datalagringsdirektitvet skaper for kildevernet i en gjesteblogg hos Edda Media: http://sandkasse.eddamedia.no/2010/12/22/kildever...

Den er rettet mot journalister og redaktører, men bør også være av interesse for andre med interesse for hva pressen skriver om.

Mvh
Anders Brenna
Leder
Stopp Datalagringsdirektivet

13 years ago @ Anders Brenna - Etterettningstjenesten... · 0 replies · +1 points

Jeg er ihvertfall ikke rette mannen for å søke en jobb et sted der man krever å motta søknaden på papir.

13 years ago @ Anders Brenna - Etterettningstjenesten... · 0 replies · 0 points

Det har du nok rett i, men akkurat som med PST som ikke sikrer e-posten sin og Datakrimavdelingen i Kripos som bare har kapasitet til 5 sakskomplekser i året, så er det et synlig symptom på at ting ikke er som det bør være.

13 years ago @ Anders Brenna - Etterettningstjenesten... · 0 replies · +1 points

Det var oppklarende, men ikke akkurat en god nyhet... :-(

13 years ago @ Teknisk Ukeblad - Thon vil tenke interna... · 0 replies · +9 points

Gratulerer med jobben!

Jeg er både glad og lettet over at det ble Thon tilslutt. :-)

Mvh
Anders Brenna
Medieutvikler http://blogg.abrenna.com

13 years ago @ Anders Brenna - Siste Nytt for iPhone · 0 replies · +1 points

Vi har gjort tester for å sjekke at Gravemaskinen og Sitatsjekk virker på flere språk, deriblant engelsk og tysk. Det gjør den, men dette står på vent på ubestemt tid. :-(

Flere av ønskene dine står allerede på tegnebrettet, og noe av det har jeg implementert i den kommende oppgraderingen av Sitatsjekk. Det tar imidlertid mye tid å finne frem til en måte som får det til å føles naturlig å søke frem disse tingene.

Sånn sett er Siste Nytt også en test for Sitatsjekk, og jeg kommer til å gjenbruke litt på tvers etter at jeg har forsøkt litt forskjellige metoder i de to applikasjonene.

13 years ago @ Anders Brenna - Justisministerens hemm... · 0 replies · +3 points

Justisdepartementet har IKKE invitert ALLE som leverte høringsuttalelse.

Jeg leverte en egen uttalelse: http://blogg.abrenna.com/h%C3%B8ringsuttalelse-om...

...men jeg er IKKE informert, ei heller invitert.

Uavhengig av om det er fornuftig å invitere/informere meg, er det uansett oppsiktsvekkende hvordan dere håndterer både denne paneldebatten og høringsprosessen generelt.

Justisminister Knut Storberget skrev i replikk hos Aftenposten at han oppfordret motstanderne til å lese høringsuttalelsene. Så langt er det mye som tyder på at han kun leser uttalelsene til de som er FOR Datalagringsdirektivet.

Det inkluderer blant annet PST, som ikke en gang klarer å sikre sin egen e-post: http://blogg.abrenna.com/who-watches-the-watchmen...

Hvis dere ønsker en seriøs debatt om prosessen, så foreslår jeg at dere inviterer meg til et møte. Der kan jeg legge frem ting ting som dere bør vite - uavhengig av om dere også etterpå sier ja til DLD.

13 years ago @ Anders Brenna - Justisministerens hemm... · 0 replies · +4 points

Målet bør aldri være å lage bråk, målet bør være en opplyst seriøs debatt.

Selv om du og jeg er uenige om mye, spesielt i forhold til DLD, så mener jeg at vi greier nettopp det.

Å bare invitere en side til paneldebatt er useriøst, og det ville vært like useriøst om vi motstanderne hadde gjort det.

At informasjon om paneldebatten også holdes igjen er ekstra ille.

13 years ago @ Anders Brenna - Verdens beste reklame · 0 replies · +1 points

Mr. W = Mr. Wind

13 years ago @ Anders Brenna - 3,95 millioner fødsel... · 0 replies · +1 points

Og i #krevsvar bestemte Teletilsynet at det var greit å utlevere kundenavn fra Lyse Tele (Altiboks) uten å gå via politiet...

Saken er fortsatt hemmeligholdt av rettsapparatet på tross av at det er forbudt å hemmeligholde i mer enn 6 måneder med grunnlag i "bevissikring" (som forøvrig tar 5 minutter).

Det er greit at vi er uenige, og du vet at du er en av de få meningsmotstanderne jeg respekterer i denne saken, men du bør ha fått med deg at jeg argumenterer med utgangspunkt i fakta - og ikke skremselspropaganda. :-)