arnekk

arnekk

35p

22 comments posted · 1 followers · following 0

10 years ago @ Teknisk Ukeblad - Pessimister foran klim... · 1 reply · +5 points

I dag opplyser FN's klimapanel at vi er inne i det varmeste tiår noen sinne og det er ikke tvilsom at dette skyldes AGW. Den som husker litt tilbake vil huske at det samme hørte vi før COP15 møtet i København. Men dag etterpå startet kuldebølgen her hjemme og varte i 4 måneder. En bølge som ikke skulle ha kommet.

Jeg tar FN's klimapanels konklusjoner med stor ro. Det fordi CICEROs direktør sitter i en ledende rolle i panelet og det ville være utrolig merkelig om konklusjonen da ble noe annet. Klimaet endrer seg hele tiden. Det som er det merkelige er at man på død og liv beskylde CO2 utslippene fra menneskene som er de som forårsaker endringene.

10 years ago @ Teknisk Ukeblad - Pessimister foran klim... · 0 replies · +8 points

Å forlange at vi må kutte mere her hjemme er bare tull. Norges utslipp er så små i den globale sammenhengen at før de store utslipps nasjonene begynner å med kutt er det liten vits å være beste i klassen.

At det i Durban er liten interesse for å forlenge Kyoto avtalen skyldes to faktorer: at man har ikke råd og at man har ropt ulv så lenge at man har mistet troen på at dette er menneskeskapt. Været gjør hva det vil og når man her hjemme forteller at vinteren skal bli blåstete og fuktig er det bare å se tilbake på de to siste vinterene som slett ikke stemmer med katastrofe scenariene som klima forskerne kommer med.

Legg hele klimadebatten på vent i 10 år er mitt råd. Man skal ikke glemme at for noen tiår siden skulle jorden bli kaldere.

11 years ago @ Teknisk Ukeblad - Riis-Johansen: Str&osl... · 0 replies · +4 points

Strøm problemene i Harstad området må komme som manna fra himmelen for Riis Johansen. Dette terminerer Hardanger kabelen selv om dette har ligget i kortene. Nå er det på tide å slippe katta ut av sekken eller skal vi si: terminerer kabelen en gang for alle. I alle fall i Hardanger fjorden

11 years ago @ Teknisk Ukeblad - Olje i nord: Lø... · 1 reply · +2 points

Hvis man skulle ta hensyn til miljøklubbenes innvendinger ville vi ta et gedigent skritt bakover her i landet. Det gjelder ikke bare olje og gass men stort sett der det settes en spade i jorden. Hardanger spetakkelet er et typisk eksempel som ville ende i at man ikke gjorde noe som helst hvis man skulle føye de høytskrikende miljø forkjemperne. At slaget er allerede tapt har de visst ikke fått med det. Hardanger kabelen slippes ganske sikker ut av sekken denne måned.

11 years ago @ Teknisk Ukeblad - Varmepumper øke... · 0 replies · +6 points

Det ligger i kortene at varmepumper vil øke forbruket men det er jo ikke noe galt i det. Dette fordi den vil erstatte ved og olje. Hvis Bergen hadde innstallert varmepumper i stedet for vedovner ville mye av "bylokket" være borte. Bylokket er forårsaket av ved og olje for det meste og vi har hatt det i de siste 100 årene.

En annen ting som lite berøres et nattsenking. Det øker forbruket dramatisk om morgenen. Dette kommer i tillegg til varmepumpe forbruket. Å angripe varmepumpen fordi den øker forbruket er bare tull.

11 years ago @ Teknisk Ukeblad - Sjøkabel har al... · 0 replies · +1 points

Det som nå må skje er at publiseringen at luftlinje må komme umiddelbart. Det er ingen vits i å vente og etter som den sovende opposisjonen etter hvert har kommet på bedre tanker er det viktiger enn noen sinne å publisere nå. Dette fordi de profesjonelle miljødemonstrantene tar demonstrasjoner i Hardanger på sommerstid som en ferie og dermed kan slike demonstrasjoner komme til å vare lenge.
Jeg har aldri vært i tvil i denne saken og bare blitt mere og mere irritert over den manglende kunnskap som miljø organisasjonene fremviser. At de høytskrikende ungdommene ikke har oppdaget at de er brukt til et stormløp mot den sittende regjeringen av usynlige bakmenn er noe som er sterkt å beklage.
Mitt råd til regjeringen: publiser linjevalget så fort som mulig og ikke senere enn slutten av denne måned. Hvis ikke vil dette gå ut over det kommene kommunevalg ikke bare i Hardanger.

Husk at politisk huskehorison er ikke lengre enn 6 måneder

11 years ago @ Teknisk Ukeblad - Sjøkabel har al... · 0 replies · +1 points

Etter det som ligger i kortene er hardangerkabelen nå i virkeligheeten dø og begravet etter alle de tekniske og politiske innvendingene som er fremkommet i det siste halve året. For undertegnede er ikke dette noen overraskelse og jeg mener at kableen aldri har vært er reelt alternativ i Hardangerfjorden.
.

11 years ago @ Teknisk Ukeblad - Advarte mot forsknings... · 0 replies · -2 points

Ved å omprioriterte litt av midlene til klimaforskning kan andre få del i den potten som går til denne populære forskningen. Men denne del av forskningen er blitt en slags klima avlat for denne regjeringen og da er det man kaller fornuft komplett borte. CICERO for eksempel med sine 70 ansatte kan helt sikkert klare seg med halvparten. Det samme gjelder Bjerknes instituttet. Her er mye å hente.

Når nå CO2en ikke er så farlig lengre trenger man ikke så mange forskere i denne grenen.

11 years ago @ Teknisk Ukeblad - – Ingen vei uten... · 1 reply · 0 points

Det er underlig dette man ser at de som er skeptiske til HH togene får tommelen ned. Omtrent alle. Er de HH-mafiaen som trekker ned dette?

De som mener at vi bør få orden på de eksisterende linjer før vi kan tenke på HH tog er ikke særlig populære i HH leiren.

11 years ago @ Teknisk Ukeblad - – Ingen vei uten... · 0 replies · 0 points

Lyntog er bra men kanskje vi først skal få en jernbane som fungerer. At der er krefter som sier vi "må" ha HH jernbane er jo naturlig, der er mye penger å hente der men når vi er ferdig med å oppgradere den nåværende jernbane har det vel gått mere enn 20 år skulle en tro.

En annen ting er at HH banen vil tappe passasjerer fra de eksisterende linjer som må opprettholdes uansett HH bane eller ikke. Gods av betydning ta de ikke.