Striker Macho

Striker Macho

90p

1,201 comments posted · 380 followers · following 9

243 weeks ago @ - Tok Guru Nik Aziz Dah ... · 0 replies · +1 points

kehhekehehkehkehekhe.......
ada bakat untuk jadi adik angkat......kehkehekhe

243 weeks ago @ - Tok Guru Nik Aziz Dah ... · 0 replies · +2 points

aku nak berkomen lagi satu tentang banjir
jaundis jika kau pergi tempat mangsa banjir itu jangan lupa kau singgah di kuala krai
tanya kepada tok imam dan tok ketua yang layak di percayai.
nanti mereka boleh tunjuk pada kau mangsa yang perlu bantuan segera

243 weeks ago @ - Tok Guru Nik Aziz Dah ... · 0 replies · +1 points

Assalamualaikum Warohmatullahi Wabarokatuh.
Benarlah katamu itu wahai Cik Salju si gadis comel.
Abang Striker pun sedih juga :'(
Akan tetapi duduk bersedih sahaja tidak akan membawa apa-apa perubahan.
Marilah kita bersama berpimpinan tangan menuju kearah mercu kejayaan yang di impikan oleh Allahyarham Nik Aziz.
Jangan berputus asa dan terus berusaha sehingga tertegaknya islam di tanah bertuah ini.

Cik Salju sudilah beri email pada abang striker nie yea: strikerhensem@gmail.com

p.s.- woi jaundis! aku tak berkomen lari tajuk!

243 weeks ago @ - Tok Guru Nik Aziz Dah ... · 0 replies · +2 points

bila masa aku nikah dengan nenek mu tongong!!!
lagi pun aku masih muda berumur 25 tahun dan masih bujang lagi.....kehkehekhekhe
kau nie bukannya berfikiran sama, tetapi kau meniru komen aku kerana nak jadi glamor.
nanti jaundis balik aku tanya dia siapa identiti kau nie yang sebenarnya pokuping.khekhekehekhe

243 weeks ago @ - Tok Guru Nik Aziz Dah ... · 2 replies · +4 points

patut lah sejak dari malam tadi aku rasa susah nak tidur
tidur pula cuma sekejap lepas itu terjaga.
tiba2 pagi nie buka blog kau nie dengan telefon tablet mahal
berharga Rm2000 yang baru saja aku beli nie,
ada peristiwa besar yang berlaku dalam negara rupanya malam tadi.

jaundis!
nie aku berkomen pada jam hampir 7 pagi nie agaknya kau sudah sampai di kelantan.
al-fatihah untuk nik aziz.
kini semua watak paling tegar di dalam parti2 pr sudah habis.
karpal sudah tiada dalam dap, anwar pkr sudah di tawan di kubu musuh, nik aziz pas pula yang terbaru sudah kembali ke pangkuan Illahi.
tak tahu lah kemana arah pr selepas nie.

nanti jika kau balik jangan bawa kereta laju2 jaundis.
kalu balik nanti kau singgah di selayang, aku belanja kau makan steambot.

243 weeks ago @ - Latah Melatah Dlm \'Pi... · 1 reply · +4 points

lepas baca komen kau nie.
entah-entah kau nie musang berbulu ayam iaitu orang umno yang menyamar pr?
tetapi orang pkr pun ada juga segelintir yang suka beri alasan begini juga
kerana pkr itu pun asal dari umno juga.
tetapi cuma segelintir sahaja yang berperangai begitu,
majoriti yang lain lebih suka diam
kerana tak berani berkata tentang perkara yang mereka kurang arif
lebih baik serahkan kepada orang yang arif tentang Al-Quran dan agama,
kerana tentang agama nie jika kita salah cakap merbahaya.
orang umno yang dahulu pun lebih suka bersikap diam tentang perkara agama yang kurang difaham.
cuma generasi baru kaki todi, tak sembahyang, kaki club nie sahaja yang berani kutuk dan pertikai tentang agama.

243 weeks ago @ - Latah Melatah Dlm \'Pi... · 0 replies · +3 points

kehekhekhekhe... ...................
si gatal dari timur kau nie mesti jenis mat gossip.
contohnya apabila ada gossip dalam kejiranan.
kau mesti nak ambil tahu dan suka sebarkan
kehkhekhekehe.... macam orang perempuan.........kehekhekhekhekh............
seorang lelaki yang matang hanya akan ambil tahu dan sebarkan
perkara yang bermanfaat sahaja.
aku baru sahaja buka harahkah daily, keadilan daily, roket kini.
mereka tak ada pula berperang di media macam kau orang yang tak profesional nie buat
meniup api perbalahan sesama kumpulan dan menjadi batu api itu berdosa lah tongong!!!!
sebab itu lah sejak 6 bulan yang lepas hanya tinggal orang sejenis kau saja si gatal dari timur di ruang kebanyakkan blog.
si tapairo nie boleh pakai sedikit tapi mungkin cuma berkomen ambil hati.
amuraria itu tak habis dengan abu dia. tetapi aku rasa dia itu rajin kemari kerana sudah lama berkawan dengan mat tonton dan jaundis itu lah.
kasihan aku kepada Cik Melati yang baik hati itu kerana telah terpengaruh dengan kau semua jantan tua kaki gossip murahan.
pakirkayu itu itu pun aku lihat jenis seperti kau nie si gatal dari timur.
tinggal 4 orang sahaja yang mahu layan berita benda begini
aku rasa agaknya kali nie mungkin anwar bakal masuk dalam jel.
kerana seluruh pr sedang lemah akibat sibuk bertelagah sesama sendiri dan gagal memberi tekanan kepada kerajaan bn yang mengawal mahkamah.
puncanya artikel perselisihan begini setiap hari dikeluarkan oleh ramai blogger singkat akal dan diminati pula oleh pembaca minoriti peminat gossip murahan seperti kau lah si gatal dari timur.
akhirnya majoriti besar penyokong pr mengambil sikap tak mahu peduli sambil tunggu dan lihat.
aku pun lepas nie tak mahu peduli lagi kepada kau orang pr tongong seperti kau semua nie yang amat meminati gossip murahan begini.

woi jaundis!
sudah 2 hari kau tak muncul di blog nie
kau nie betul-betul tak ada atau kau nie cuma buat-buat tak ada?
aku mahu cadangkan sesuatu.
nanti kau check di dalam email kau.

244 weeks ago @ - Latah Melatah Dlm \'Pi... · 3 replies · +5 points

tapairo!
kau duduk situ diam2......
aku nak tumpang kau duduk di atas kerana nak marah pada mat tonton tanjung rambutan si tua nyanyuk tongong nie

sejak mat tonton nie tulis entry tentang kemelut dalaman pr
ramai pengomen tetap di blog nie semuanya sudah senyap
dari isu Pkr bergaduh dalaman hingga berebut kerusi Mb Selangor
hari nie isu Pas pula
aku lihat isu sebenar di peringkat Pemimpin Pr tidak lah besar sangat
tetapi menjadi besar kerana blogger dan penulis politik cyber macam mat tonton nie kebanyakkannya kurang berintelek.
hanya menulis ikut perasaan kebencian macam pondan yang cemburu kepada perempuan sejati.
langsung kau semua tak fikir kesannya kepada pembaca awam.
dahulu aku pernah menghendap blog malaysia wave yang di katakan di sumpah sebagai blogger celaka oleh nik aziz kerana suka menulis melaga-lagakan orang pr.
tulisan blog itu memang sama seperti hari nie lah yang di tulis oleh mat tonton dan di kebanyakkan blog pr.
orang jadi benci dengan pr bukan kerana pemimpin yang berlaga itu
mereka itu memang dari dahulu selalu begitu sentiasa tidak sependapat
tetapi orang jadi benci kepada pr kerana api yang di tiup oleh blogger pr sendiri
aku pun sudah jadi menyesal mengundi pr sebelum nie.
kerana dahulu aku ingat media bebas pr nie ramai yang cerdik,
rupanya lebih tongong dari media umno.
perkara yang kecil kau orang suka besar-besarkan
mungkin kerana nak kejar rating blog popular atau mungkin kerana orang tua emosional nyanyuk seperti mat tonton nie.
akhirnya semuanya akan gagal.
aku suka dengan tokei keduak blog nie kerana dia seorang penulis yang smart.
terasa mula hormat kepada dia sejak dia mampu hentam tukar tiub blog pr no1 dan hishammudin rais blogger no1 pr pada masa itu
puncanya kerana bawa pemikiran aliran sosialis dan melagakan ahli pr dengan pimpinan pr.
pada masa itu aku masih bawa bendera umno.
tetapi tindakkan tokei keduak itu menampakkan dia ada otak dan berfikir kesan penulisan kepada pembaca.
tidak terpengaruh mengikut trend macam b@bi buta yang sondol saja semuanya.
akhirnya sakit sendiri dan kalah sendiri.
pr akan kalah bukan kerana pimpinan yang berbalah.
tetapi kerana ramai blogger dan orang pr macam mat tonton tongong si tua nyanyuk nie lah.
suka meniup api yang kecil menjadi besar.

sudah lah bosan aku nak layan artikel tongong yang kurang berakal seperti nie
aku hendak pergi perak kenduri kahwin anak dustbin itu lagi baik
agaknya jaundis tongong itu pun ada di sana

244 weeks ago @ - Mencari Asnaf bukan As... · 1 reply · +1 points

haram jadah betul kau nie boyakatok peminat tapir!!!
aku nie insan berkarisma dan berdaya intelek tinggi mana ada aku pelupa
lain lah kau itu boyakatok!!!
hari-hari tunggu tapir di hutan belakang rumah kau sambil main internet
sebab itu lah kau cepat lupa dan tongong macam tapir!!!...kehkehekhekhekhekeh

244 weeks ago @ - Mencari Asnaf bukan As... · 0 replies · +3 points

aku tumpang kau nak berkomen di atas........ parkirkayu..........kehekhekkehkeh

sebenarnya aku pun tak berapa percaya dengan pendirian ustaz asri nie
dahulu dia dalam kerajaan dia mengutuk pas setiap hari
kemudian bila tak ramai orang kerajaan yang nak ikut dia
dia bersama dengan pas pula kutuk kerajaan setiap hari
dengan pas pun ramai orang pas tak mahu jadi pengikut dia
bila pas hari nie sudah bergaduh sesama sendiri
kini ustaz asri nie lompat pula masuk kerja dengan kerajaan semula
pendirian dia nie tak tetap
kutuk pas tapi lepas itu dia bersama sokong perjuangan pas
kutuk kerajaan lepas itu dia masuk pula bersama dengan kerajaan