Fredrik Mandal

Fredrik Mandal

18p

15 comments posted · 3 followers · following 2

11 years ago @ fmandal.com - Mamma Mandals pølsegryte · 0 replies · +1 points

Jeg hadde en teori om at den ble bedre av det, men ny empiri viser at det bare var jeg som slutta med moslaginga. Den blir helt klart best med hjemmelaget mos – om du får til god mos.

12 years ago @ fmandal.com - 22. juli, pressen og k... · 0 replies · +1 points

Glad jeg har satt i gang noen tankerekker, det er ikke mer enn det jeg forsøker på. Når koblingen mellom denne terroristen og hans religion er et ikke-tema, bør det vel også være slik om en terrorist har en annen religion.

Selv om enkelte religiøse «ledere» kanskje er mer ivrige til å oppfordre til vold enn andre – det har ikke nødvendigvis noe med religionen å gjøre. Jeg tror heller det er enkelte personers fortolkning av religionen, og det har i alle fall svært lite med den jevne religiøse å gjøre.

Personlig har jeg ikke så mye til overs for organisert religion, og hadde helst sett at alle levde etter kardemommeloven.

Arabisk presse kjenner jeg ikke til utover den tilfeldige zappingen innom al-Jazeera innimellom, men jeg har ikke sett nok til å ha noen formening om terrordekning.

12 years ago @ fmandal.com - 22. juli, pressen og k... · 0 replies · +1 points

Jeg ser hvor du vil, Per Arne, men jeg er usikker på hva du vil med å gå dit. Unnskyld språket som følger – det er sleivete, men jeg tror du skjønner hva jeg mener. Tullinger finner du over alt. At det finnes høyrevridde, konservative kristne tullinger som bedriver terror i Jesu navn gjør ikke Helga Haugland Byfugliens ansvar større. På samme måte som at en annen tulling fra en annen religion ikke gjør en annen religiøs leder ansvarlig for tullingens handlinger, samme hvordan handlingene «rettferdiggjøres», om det er ut fra Bibelen, Toraen, Koranen eller hva som helst annet.

Men mye av dette skyldes fremmedfrykt. Det kan vi takke mange for, Ap og Frp er bare to av partiene som har hatt noe å si for akkurat det. På samme måte som at mediene har latt alt for mange meninger komme til uten at de er blitt motsagt – og for mange saker har hatt feil balanse.

Men det viktigste tror jeg er at vi lærer noe. For eksempel, i min drømmeverden, at kollektivet ikke har ansvar for enkeltpersoners* handlinger.

*tullingers

14 years ago @ fmandal.com - Er det fremtiden vi ser? · 0 replies · +1 points

Ja, det stemmer alicia. Men den lenken fører til nettleserutgaven, ikke til selve Times Reader. Bedre enn ingenting, men ikke så bra som det kan bli.

Har forøvrig blogget om Times Reader på nytt, denne gang i forhold til iPad – lesebrettet jeg etterlyste i dette innlegget. Mine ferskeste tanker finner du på http://fmandal.no/2010/02/er-fremtiden-her-na/

14 years ago @ fmandal.com - Fremtidens avislesere · 0 replies · +1 points

Hehe, det hadde vel tatt seg ut. Selvsagt, jeg mente overfor. En litt flau feil, men jeg er selvsagt takknemlig for at du påpekte den.

14 years ago @ Gigapix.no - Utsikt over Tromsø · 0 replies · +1 points

Herre. Dette er rett og slett sykt bra. Jeg blir nødt til å kjøpe meg hatt, bare for å ta den av for deg!

14 years ago @ fmandal.com - På teppet · 0 replies · +1 points

For det første, jeg er fullstendig klar over at det er en stor forskjell på et «selvmord» og et «selvmordsforsøk».

Etter å ha skrevet dette innlegget sendte jeg en e-post til Rem, og spurte om hva han mente. Dette er svaret jeg fikk:

«Hmmm. Morsom sak. Og beklager at jeg har ledet deg ut i fristelse her. Men jeg er redd du gikk litt lenger enn meg. Jeg sa ikke at "Bjørneboe gjennomførte sitt første selvmord som 13-åring", og altså var det ikke helt "slik Rem ordla seg". Jeg påpekte at han selv bruker ordet "selvmord" om dette "selvmordsforsøket". Og så spekulerer jeg i hva han kan ha ment med det.»

Det var det jeg forsøkte å få fram, men jeg ser jo at jeg ikke lyktes særlig godt med akkurat det.

14 years ago @ fmandal.com - Førsteinntrykk av Can... · 0 replies · +1 points

Takk for det, og takk det samme, Janne. Håper du blir fornøyd med med 50D-en også :-)

14 years ago @ fmandal.com - Førsteinntrykk av Can... · 0 replies · +1 points

Au, kan se for meg at 300D-en ikke var det beste verktøyet til den jobben, nei.

7D-en har imponert meg så langt, og jeg har ennå ikke satt meg skikkelig inn i mulighetene som ligger i kameraet. Gleder meg til å bli bedre kjent med det!

14 years ago @ fmandal.com - Et PDF-eksperiment –... · 0 replies · +1 points

Eller ny teknologi som NYTimes' Times Reader 2.0. Den inspirerte meg! http://fmandal.com/2009/05/er-det-fremtiden-vi-se... Når får vi se noe lignende i Norge?

Forøvrig er det kjedelig at så mange norske nettaviser stort sett har like design, på mange er det bare fargene som er annerledes. Dette gjelder spesielt lokalaviser, men kanskje tanken er at du bare leser én lokalavis på nett?