HenrikWL

HenrikWL

22p

12 comments posted · 2 followers · following 4

13 years ago @ Teknisk Ukeblad - TEST: Mac mini · 0 replies · +1 points

Det er nok dessverre ikke Apple som er hinderet på det området. Det er nok filmdistributørene som sitter på bremsene der.

14 years ago @ Thomas Moen - iPad kommer til å for... · 0 replies · +3 points

Jeg er helt enig med deg, Thomas.

Det virker som om de som roper høyest etter multitasking mangler forståelsen av hva multitasking egentlig er for noe. Jeg ser helt klart casen med lydstreaming i bakgrunnen, men ut over det så er multitasking på iPad/iPhone meningsløst. Man får jo bare gjort en ting om gangen uansett.

Jeg har også gått og lurt litt på om ikke Apple etter hvert kommer til å tilnærme OS X til iPhone OS. Tenk deg en sømløs brukeropplevelse fra telefon, til lesebrett og til arbeidsstasjon. Jeg er sikker på at iPhone OS kan oppskaleres til å utnytte all kraften i en fullblods arbeidsstasjon, med fullverdig multitasking for bakgrunnskjøring av tunge oppgaver, men brukervennligheten og touch-interfacet til de håndholdte enhetene.

Vi går spennende tider i møte.

14 years ago @ Teknisk Ukeblad - Må skrive nettan... · 0 replies · +1 points

Var ikke ett av argumentene som rettferdiggjorde den latterlige prislappen på 28 mill. at det var så mye jobb å integrere med underliggende systemer?

15 years ago @ Teknisk Ukeblad - Trådløst ... · 0 replies · 0 points

Finnes det forskning? Jøsses. Opplys meg gjerne. Referanser, linker, om jeg må be.

Nei, bevisbyrden ligger faktisk på den som påstår at det er skadelig. Jeg vet ikke om du vet dette, men hele universet, kloden inkludert, er stappfullt av elektromagnetisk stråling; stråling som er langt sterkere enn hva en skarve WiFi ruter klarer å levere. Såkalt "skepsis" til WiFi rutere er intet annet enn FUD, og et ekko av menneskets iboende frykt for det ukjente og nye.

15 years ago @ Teknisk Ukeblad - Trådløst ... · 1 reply · 0 points

Det samme kan sies om hva det skal være.

Hvis man først bestemmer seg for at "dette her skal jeg være redd for", så er så klart føre-var prinsippet et uangripelig argument.

Men for de av oss som ikke er redd for fremgang, så vil det å skulle stikke kjepper i hjulene for alt nytt fordi det kanskje, muligens vil være farlig en eller annen gang i fremtiden være særdeles kontraproduktivt.

Problemet med føre-var prinsippet er at det i sin ytterste konsekvens fører til at det aller beste vil være å låse seg inne i et sterilt, polstret rom. Ingen risiko for ulykker, ingen påvirkning fra strømlinjer, WiFi-rutere, solflekker eller radiosignaler fra Mars.

Kort sagt: med mindre det finnes tydelige indikasjoner på at man bør være føre var, er det ingen grunn til å være det.

15 years ago @ Teknisk Ukeblad - Trådløst ... · 3 replies · 0 points

Det er forsket på det. All forskning som er gjort på området tilsier at det ikke har noen nevneverdig helsemessig påvirkning.

Innimelloim slipper imidlertid en og annen besserwisser til i media og sprer FUD og skremsler. Siden media lever av FUD, gis selvfølgelig disse langt mer spalteplass enn seriøse forskere med forskningsresultater som kan avkrefte skremselspropagandaen.

15 years ago @ Teknisk Ukeblad - – Simonsen b&osl... · 0 replies · +1 points

Det virker som om emnet er en udetonert politisk klasebombe. Man går i milevis rundt den.

15 years ago @ Teknisk Ukeblad - Paranoide bursdagsbarn · 0 replies · +2 points

Selvsagt skal de IKKE det!

Innsamling av bevis og etterforskning er i vårt samfunn politiets oppgave, ingen andres.

Noen sov visst i timen da prinsippet "rettsstaten" ble gjennomgått.

15 years ago @ Forbanna faenskap - Spørsmål ... · 1 reply · +1 points

Ahh... Vel; så ligger det i hvert fall en skikkelig forklaring her til folk som søker på og/å regler. ;)

Når det gjelder formuleringer som "Jeg blir å se den filmen på TV" kan jeg ikke si jeg noensinne har lest eller hørt slike før. =/ Det må i alle tilfeller være lokale, dialektiske konstruksjoner for det gir ingen mening i noen offisiell skriftspråklig sammenheng. "Jeg blir å kjøpe spillet"?

Jeg må nok si jeg kommer til kort her, gitt.

15 years ago @ Teknisk Ukeblad - Nettdebatten er samfun... · 0 replies · 0 points

Ja, se der kom kommentaren min gjennom. :)

Da viste det seg altså at vi var enige. Intet er vel bedre. :D