Espen

Espen

19p

7 comments posted · 6 followers · following 3

13 years ago @ thisismyblog.com - Signs of spring · 0 replies · +1 points

Shot right next to the royal palace in Oslo.:-) So nice to see new flowers showing up after all the dirt of the winter. Beautiful sign that summer is on it's way.;-)

13 years ago @ NRKbeta: NRKs sandkass... - NRKbeta samarbeider me... · 0 replies · +2 points

Når jeg leser at NRK arbeider med slike ting så skulle jeg nesten ønske at jeg hadde TV og kunne betalt lisensavgift.:D

13 years ago @ Teknisk Ukeblad - Jeg vil betale, men f&... · 0 replies · +2 points

Jeg er veldig enig med deg. Ønsker å kunne laste ned filmer osv, og betale for det. Men har ingen mulighet for det. Finnes noen tjenester som tilbyr det; men de støtter ikke Mac, og har dårlig utvalg. Har testet å både leie og kjøpe via iTunes og det fungerer raskt og smertefritt. Skulle ønske at IFPI kunne brukt tid og penger lagt til rette for å gjøre det lettere for bransjen å gå over til digital distribusjon (fremtiden) i stedet for å gjøre poengløse ting som å gå til sak mot Telenor. Status quo er at piratene tilbyr noe som filmbransjen ikke kan nærme seg engang...

13 years ago @ thisismyblog.com - Inaugural words in tag... · 0 replies · +1 points

Oh wait...I found another one. http://www.wordle.net/ Seems actually this is the one Emily Chang used to make her tag cloud (perhaps with some enhancements). Haven't researched it fully yet; but it looks nice after what I have seen so far (and create far more beautiful tag clouds than the ones I mentioned above).

13 years ago @ thisismyblog.com - Inaugural words in tag... · 1 reply · +1 points

The tag cloud in this post was probably made in Illustrator, Photoshop or a similar tool. However, for more simpler tag clouds (like the tag cloud on the right hand side of this blog under the social network icons) there is a bunch of different things you can try. I found this like which got a lot of links to tag cloud related resources: http://www.technacular.com/2007/04/22/collection-... Also there is a couple generators out there that takes a website or an RSS feed and make it into a tagcloud: http://www.tagcloud-generator.com/ , http://www.makecloud.com/

14 years ago @ snever - Jeg trenger din hjelp! · 1 reply · +2 points

Bare hyggelig.:-) Jeg liker å sitte sånn og "småpirke" litt på ting jeg lager selv også, blir ofte masse pirk og lite med store endringer.^_^

Ser på den oppdaterte siden at du har fått med det meste jeg nevnte, og det ser bra ut! Greit å kutte ut overskriften på "Om meg" helt.

Kun et par punkter som gjenstår; kanskje litt mer spacing på toppen på "Om meg" siden. Ikke så mye som på de andre sidene (siden den ikke har header). Kanskje legge til litt margin-top og -bottom på knappene på "Kontakt meg" siden.

Forøvrig fin kode.:-) Kanskje putte på litt meta description og keywords fra et SEO perspektiv? Fint at du også har lagt til navnet på siden man er inne på i title taggen (også SEO relatert).

Edit: Forresten, ikke glem å ta en kikk på den snakkebobleblurtingen (menyen). Irriterer meg litt halv-grønn.hehe.

14 years ago @ snever - Jeg trenger din hjelp! · 3 replies · +2 points

Et par tilbakemeldinger.:-)

Forsiden:
For lite spacing på bunnen. Det føles på en måte som om siden ikke har blitt lastet 100%. (Dette gjelder for sidene generelt.) Dessuten trenger du litt padding på "boksene"; teksten er litt for "klint inntil". Forøvrig bør du bruke samme font og farge som på Om Meg (dette gjelder også for Arbeider siden). Forøvrig føles fonten over boksene litt "tykk". Kanskje mulig å bruke en tynn variant?

Om meg:
Hello World->Om meg. Mister flyt mht meny osv.
"som du kanskje har skjønt" er et litt vanlig "hjemmesidepreg"; men det er litt redundant og rart. Jeg ville rett og slett tatt hele den leddsetningen vekk. Margins på headerene bør være noe mindre under enn over for å fremheve "tilhørighet" til avsnittet. Profilering på nett mangler en punktum på slutten av avsnittet.:-)

Arbeid:
Samme farge på fonten som på Om meg siden. Ellers bra. Kanskje putte teksten nederst på toppen?

Kontakt:
Litt større bredde på textarea så den blir like stor som input-boksene. Kanskje legge på en liten margin på boksene, men i hvert fall på knappene? Kanskje endre noe på margin-left til listene på høyre siden så de kommer mer til venstre. Fin bildebruk der forresten.:-)

Generelt ellers:
"Pilen" under når man er inne på ett av menyelementene er litt "blured" på venstresiden (i hvert fall på min 12" 1024x768 iBook...kanskje du ser det annerledes hvis du har en større skjerm). Siden bør forøvrig sentreres, det blir litt feil når den er litt venstrestilt på en måte. Det er av en rar grunn litt vanskelig åfå til sentrering med div'er. Men søk på Google etter "center div tag" eller noe så finner du nok et eller annet.:-) Tror det er noe med å sette body til 100% width og text-align: center, deretter lage en "container" div rundt selve "Innholdet", deretter sette margin-left og margin-right til 50% (eller eventuelt auto) på den.

Håper det var litt til hjelp.:-) Kanskje endel personlige meninger fra min part når det gjelder spacing osv, men du får se hva som du liker best.:-) Ellers ser den veldig kul ut, digger spesielt toppen.^_^ Lykke til!