lochoe

lochoe

55p

161 comments posted · 5 followers · following 4

659 weeks ago @ Memori II - Kembali lagi · 1 reply · +1 points

owh.. bagus la dpt balik, igt terlekat banjie.. huhu.. so welkam back.. gwe pun dh balil ke kl dr kaytee.. pusing2 jugak line gong badak.. mak aih.. surau pun hapus.. dlm jugak naik ek.. okla.. kalau kak tie selamat.. igt lama tak online sbb kena pindah ke tempat mangsa banjir (joking ja( huk huk...

661 weeks ago @ Memori II - 100th post and more · 0 replies · +1 points

babi ka itu, kerbau2 pendek.. superb kak tie.. menyayangi semua jenis haiwan..

661 weeks ago @ Memori II - 100th post and more · 0 replies · +1 points

tapi betul la best tulisan kak tie.. mmg tulisan ikhlas katak... hak hak.. bab2 memori tuh tak tahan.. bagus tuh, lepas siap entry ke 100, dah boleh buat buku, untuk bacaan cucu cicit kak tie...

selamba badak?? aha.. itu sbnrnya pepatah ja, mungkin pepatah moden tapi dari sekolah lagi dgr pepatah tuh.. mungkin maksudnya selamba mcm badak.. duduk berendam, makan bila lapar.. tak peduli pun suasana lain2... tak ada kaitan dengan saiz ooo... sifat badak je... saiz.. tidak!! tidak... apa pun, kak tie nak selamba kucing kan.. bukat setakat selamba kucing, selamba gagak saya tadahkan.. lagi lansing..

eh.. cite bab2 tulang dia pulak.. apsal.. nak suh org kira ka?? hah, bukaklah kalau berani... nampaknya kaktie dah mula jadi erotis dan berani dah skrg.. gila ah.. ding dong...(mungkin dipengaruhi oleh nono la ni (karyawan coli)...

tak semua orang boleh tulis ikhlas dan penuh perasaan mcm kak tie.. (mungkin sbb kak tie innocent, jenis pendam perasaan, malu melampau, so cerita2 tuh ikhlas la), kalau saya la, mmg x pandai tulis ikhlas dan penuh perasaan2 mcm ni, sedih pun happy, happy pun happy.. marah pun happy..

so tahniah utk posting ke 100, tinggal 900 lagi entry untuk dibukukan.. banyak betul gambar2 kak tie ek.. saya lansung xde (maklumla anak tgh2 ni perhatian xda dah, bongsu nge sulong je glemer..) jeles jugakla tgk.. walaupun itam putih..banyak sentimental value tuh... w'eva..

selamba badak untuk semua... johor x best, buat apa balik sana.. (joking2 ja)

661 weeks ago @ Memori II - 100th post and more · 3 replies · +1 points

haha, biar banjir, ala kak tie, kalau nak balik johor tuh, jalan2 kat dungun dan kemaman, mmg biasa air naik time2 mcm ni.. jalan alternatif takde lagi.. risiko la kalau balik, air tutup jalan. terpaksa berkhemah la kat situ tunggu air surut.. (cam zaman 90-an la pulak)

wah dah samapi 100 posting ke.. superbla kak tie.. ok what tulisa2n ni.. mmg selamba badak.. simple.. x nampak cam tulisan2 yang high level (susah nak paham)///

661 weeks ago @ Memori II - Kasih Sayang 2 · 1 reply · +1 points

lochoe cadangkan semua jangan beranak.. :-), dah banyak sgt problem, nak buat apa ada anak... (tidak tertakluk pada syarat dan terma)

661 weeks ago @ Memori II - Kasih Sayang 2 · 1 reply · +1 points

salam kak tie.. kes saya pula..
Walaupun saya tak tinggal lansung dengan parent, malah dari kecil dibesarkan oleh nenek, start sekolah saja, saya dah mula tinggal di asrama, balik rumah setahun sekali saja, itupun jika parent saya ada...

habis 11 tahun belajar di sekolah duduk diasrama, saya sambung di matriks dan universiti, spjg 15 tahun saya menuntut ilmu tak pernah pula parent saya datang melawat, bahkan saya pergi daftar segalanya sendiri dan konvo pun sendiri...

saya bukanlah benci mereka, xde lansung, tapi mereka bagi duit la setiap bulan (ahaha, xde la tanggung makan diri sendiri) masa blajar dulu

anyway, depends la apa kasih sayang pun, yang penting diri kita sendiri, spjg saya hidup, xdela saya dilimpahi dengan kasih sayang tuh, xde sapa ambil berat pun, apa2 saya tanggung sendiri.. tapi yang penting saya x pernah pulak terjerumus ke arah perkara2 terkutuk tuh, mungkin la saya lelaki.. xde masa nak lepaskan tekanan dgn bende2 berfaedah..

saya rasa mereka yang buat mende x berfaedah ni, konon2 kerana kurang kasih sayang, adalah mereka yang jahil.. bodoh dan x pandai berfikir (saya amat benci bila dgr budak2 perangai mcm ni).. saya dari sekolah rendah lagi boleh tahu, apa saya buat adalah tanggungjawab saya, bukan nak salah sapa2..

apa dia buat itu, effect pada dia sendiri, dan menyusahkan mak bapak je.. entahlah..kalau saya, saya lempang je..

mereka sbnrnya dah pandai berfikir, tetapi sikap ibu bapa yang terlampau memanjakan anak konon2 dgn kasih sayang sendiri merosakkan anak..

662 weeks ago @ Memori II - Someone's Hubby · 0 replies · +1 points

isu sensitif, sbg jejaka yang belum berkahwin, mcm x berhak je nak komen.. tapi wah ah.. kak tie ada sejarah itam jugak tuh.. ingat ke simple je, bila nak kawin, call hubby.. terus kawin, rupanya naik turun naik turun jugak.. hua hua..

apa2 pun, tabikla kak tie terus blah, ex-gua dah slamat kawin dgn jejaka tua idaman malaya dia.. rasa2 sbb apa. sbb hartakah.. tapi dia kata, lelaki tua lebih pandai mengayat dan buat gadis2 berharga.. huhu..

kak tie, x terkena perangkap sbb lelaki tua itu bodoh, x pandai ayat2.. sbb tuh boleh lari, cuba lelaki itu pandai dengan ayat2 manis spt lochoe, nescaya, tergugat la iman kak tie.. hua hua

667 weeks ago @ Smaelz83 BloQ - Killer Lurve Tag from ... · 1 reply · +1 points

oit mana gambar??? nk tgk jugak

667 weeks ago @ Smaelz83 BloQ - Killer Lurve Tag from ... · 0 replies · +1 points

aku jelaskan maksud kak tie dalam versi sbnr..

tulis kak tie:
Laa.. rasa sayu lak baca jawapn tag ni....bodohnya...macam mana boleh jadi begitu??..smaelz tau tak kenapa kena selalu direject ni?? Mesti ada sebab....kalau tak susah la. Smaelz kena tahu kenapa smaelz gagal barulah boleh perbaiki mana2 yang patut...terima sahaja smaelz mmg kambing. 7 kali tu, banyak sangat la.. Tapi jangan terlalu memikir yang tiada (kak tie pun x sekambing smaelz) Kak tie kan ada bagi tips dlm tag angau tu... cubalah.. kalau tak jadi jugak, pergi mampus.. (budak romeo tuh mmg macho)

relax smaelz, hahah.. biasa la rejek2 ni, aku pun byk kali rejek, tapi still control macho, jangan fikir malu dan macho sgt, biasala, awal2 buang semua ego kalau ada.. cuba jadi sebaik mungkin utk kejae awek.. lepas dah dapat... baru bleh main2 kan dia.. perempuan ni sng je.. nak main2 kan.. pandai2 la ayat..

667 weeks ago @ Smaelz83 BloQ - Killer Lurve Tag from ... · 1 reply · +1 points

hamto hami see.. to parloooo...

lui.. lui..

kuch kuch hota heiii..

aku dulu suka gak hindi2 ni, tapi xleh tahan la cite khoyal sgt.. damn..