HemingLeira

HemingLeira

50p

88 comments posted · 33 followers · following 21

6 years ago @ Kondis - Det kan bli tidenes ha... · 0 replies · +1 points

De raske norske kvinnene på halvmaraton blir flere og flere. Etter VM i Valencia og halvmaraton i Venloop er det nå syv kvinner som har løpt under 1.20 mot 11 i løpet av hele sesongen i fjor. Og det allerede før april!
Trenden med at stadig flere av de gode tidene blir satt i utlandet fortsetter. Alle syv løp er gjort utenfor Norge. Fra 2012 ser vi også at løperne blir jevnt over yngre. Med unntak av et år , har 2/3 eller flere vært under 30 år, klart flere enn tidligere år. Denne trenden ser også ut til å fortsette, seks av syv løpere som i år har løpt under 1.20 er under 30 år. Tre løpere har allerede løpt under 1.16. Om det skulle bli to til som klarer under 1.16 og det blir i alt fem, så har det skjedd kun to ganger de siste 22 årene. I 2012 og i 1997.

7 years ago @ Kondis - Winterrun i Bergen er ... · 0 replies · +1 points

Hei Kåre. Da har vi sett nærmere på dette og som du sier det er regle 240 som gjelder. Vi har nå oppdatert faktaboksen vår.

7 years ago @ Kondis - Pokémon gå... · 0 replies · +1 points

Hei Sigrid
Pokermon har ikke noe direkte å gjøre med "delingsøkonomien" å gjøre, men det er heller ikke poenget. Poenget er at Pokémon viser hvordan bruk av ny teknologi kan nå ut til de som kanskje trenger mest til litt mosjon. Hvis idrettslagene er ment og også skulle nå ut til disse er det tid for å tenke nytt.

Det er bra om Pokemon får mange utrente ut å går, men hadde det ikke vært fint om idrettslag og andre som har bedre helse som målsetting kunne få til noe av det samme?

Hvorfor jeg dro frem reperesentanter for "delingsøkonomien" som airbnb og uber er fordi vi her ser selskaper som nettopp tilbyr bedre og "nye" tjenester ved bruk av ny teknologi. Disse selskapene bør absolutt reguleres slik at det ikke blir negative virkninger som dårlige arbeidsrettigheter for sjåførene og vanskeligere forhold for vanlige leietakere.

Men poenget er at ny teknologi gir nye muligheter og Pokémon er et godt eksempel på dette.

8 years ago @ Kondis - Vidar dominerte i Fred... · 0 replies · +1 points

Takker for fine ord Bjørn.

8 years ago @ Kondis - Turrenn på retre... · 0 replies · +1 points

Hei Runar. Jeg tror nok ikke skiløpere er mindre helsebevisste enn løpere, men jeg tror at folk som begynner med en idrett fordi de er blitt litt tunge, eller synes at kondisjonen er for dårlig lettere tar til med løping enn skigåing. Bl.a. fordi løping kan drives med hele året i motsetning til skigåing. Det er også mye mer utstyr i skigåing og løping kan drives hvor som helst. Det er det jeg mente med at jeg tror helseperspektivet har et større potensial til å få folk til å trene løping enn skigåing og dermed også delta i konkurranser.

8 years ago @ Kondis - Resultater Mosvannsl&o... · 0 replies · +2 points

Hei antar at du mener Mosvannsløpet i går . Resultatene over er fra 2003 og at pekeren ikke virker er nok fordi (som dessverre ofte i "gamle dager") at siden det vises til er blitt endret, eller rett og slett ikke finnes lengre. Etter hva vi er informert om fra vestlandet kommer det reportasje fra gårsdagens løp fra vår mann i Rogaland Thomas Hetland.

8 years ago @ Kondis - Maratonfest på R... · 0 replies · +1 points

Det er riktig. Denne artikkelen ble feilaktig forskjøvet til å ligge på toppen i forbindelse med årets Ringeriksmaraton 2015 i den tro at den var fra årets Ringeriksmaraton. Vi fikk imidlertid kjappt plassert den der den hører til i 2014.

8 years ago @ Kondis - Er det plass til flere... · 0 replies · +1 points

Gledelig nok viser det seg at Lørenløpet er tilbake i år og arrangeres 6.juni. Der blir det både Barneløp, 5 km og 10km. En ekstra god tjeneste er at det blir mulighet for barnepass under løpene.

8 years ago @ Kondis - Er det plass til flere... · 0 replies · +1 points

Hei Daffy
Ja jeg hadde sjøl gleden av å delta på nettopp et slikt drabantbyløpet. Veldig tidlig på sesongen, tror det var i mars. Kan huske det lå snø i løypa. Løpet var Vällingby Maraton hvor løypa gikk i et åttetall og hvor førsteprisen var en laks. Tar jeg ikke feil løp jeg løpet i 1984. Løpet oppstod i begynnelsen av 70-tallet av klubben Duvbo Ik. Vällingby ble bygd på begynnelsen av 50-tallet altså parallelt med Lambertseter i Oslo.

Trist å lese at løpet ikke ble arrangert hverken i 2013 eller 2014. Ble det arrangert i 2015?

8 years ago @ Teknisk Ukeblad - Dette er de ti st&osla... · 0 replies · +1 points

Det er klart vi vet! Les historien om transportmidler og det er ingen tvil om at Norge ikke kan befinne seg i verden med internasjonal handel og samvirke og ha en jernbane som kjører halvparten av farten til resten av den industrialiserte verden. Like lite som det i sin tid var noe valg om en skulle bygge ut veier, jernbane og flyplasser.
Politikerne blir nødt , akkurat som vi bygget forbindelse tvers gjennom Oslo for tog og t-bane., til å innse at IKKE å ha høyhastighetslinjer ville sette oss langt tilbake i forhold til resten av den industriialiserte verden.