fuglum

fuglum

1p

2 comments posted · 1 followers · following 0

13 years ago @ Teknisk Beta - Svaret som endrer jour... · 0 replies · +1 points

Vi står foran mye spennende når det gjelder nett, journalistikk og debatt. Dette er ett eksempel på muligheter som vi ikke hadde før.

Samtidig: At sjefredaktør i VG Nett beklager til Solhjell er ikke noe å skryte av, det skulle bare mangle. Dette var jo ikke en gang en gråsonesak men et tilfelle der det åpenbart ikke var dekning for overskriften i teksten. Åshild Losnegard har et veldig godt poeng i at en forsvinnende liten andel av alle de som fikk med seg VGs opprinnelige oppslag fikk med seg korrigeringen. Hvor mye ofrer egentlig avisen for å rette opp det svært ufordelaktige, usanne bildet de først tegnet...?

Så blir jeg fristet til å spørre hvorfor ingen her tar opp det grunnleggende problemet; at tabloide medier daglig strekker sannheten til den blir syltynn ("like butter, scraped over too much bread" kanskje?) i jakten på overskrifter som skaper lesertall på papir og mange klikk på nett, konstruerer eller forsterker konflikter som knapt nok finnes og... ja, ser her og nå at jeg er i ferd med å starte en off-topic rant. Får heller komme tilbake til temaet i min egen blogg etter hvert.

Uansett: Det er herlig spennende å følge med på hva som er i ferd med å skje ;-)

14 years ago @ Teknisk Ukeblad - Jeg vil betale, men f&... · 0 replies · +2 points

Jeg kan ikke få sagt sterkt nok hvor enig jeg er i perspektivet til kommentarforfatteren her. Tillot meg å linke fra bloggen min (tinyurl.com/dk6v2q).

FInnes det eksempler på mer bakoverskuende bransje egentlig? Kanskje bilindustrien i USA som i årevis nektet å innse hva kundene egentlig ville ha?