Eirik U.

Eirik U.

43p

73 comments posted · 7 followers · following 0

8 years ago @ Teknisk Ukeblad - Se det hektiske morgen... · 0 replies · +9 points

Forklaringen er antakelig at lukkertiden på kameraet er raskere enn frekvensen på lysrøret i skiltet. Derfor vises bare deler av informasjonen.
Eirik H. Urke - TU

8 years ago @ Teknisk Ukeblad - Se det hektiske morgen... · 0 replies · +2 points

Fullskjerm er gjerne problematisk på mobil og enkelte browsere, men du kan bruke denne linken direkte for fullskjermvisning: http://cdn.tu.no/multimedia/360/osl2015/index.htm...
Eirik H. Urke - TU

8 years ago @ Teknisk Ukeblad - Se det hektiske morgen... · 0 replies · +3 points

På dette området har folk ulike preferanser. Hvis du bruker "hånd"-ikonet i nedkanten av bildet, endrer du innstillingen slik du ønsker.
Eirik H. Urke - TU

13 years ago @ Gigapix.no - De perfekte nyhetene · 0 replies · +1 points

Det er en krevende balansegang mellom hva som er vesentlig og hva som er siste nytt. Som leser forventer jeg også at det vinkles på stadig nye momenter. Man kan ikke ha "Bråk i Kabul" som tittel i dagevis, man må formidle utviklingen i historien. Sånn sett tenker jeg ikke at "prioritert" nødvendigvis betyr "det mest vesentlige poenget sett i et historisk perspektiv". Det kan være det viktigste AKKURAT NÅ.

13 years ago @ Gigapix.no - De perfekte nyhetene · 1 reply · +1 points

Enig i at wiki-metoden har mye fornuftig for seg i et nyhetsperspektiv. En wiki-artikkel vil i prinsippet alltid være oppdatert når jeg leser den, som er et viktig kriterie jeg har satt opp over. Ulempe: Hvis jeg skal følge en sak over tid, er det vanskelig å holde seg oppdatert på hva som er nytt i saken. Det kan også være vanskelig å foreta ulike vinklinger og prioriteringer i forhold til hva som er det viktigste/nyeste poenget til enhver tid. Men dette kan vi sikkert løse?

13 years ago @ Gigapix.no - De perfekte nyhetene · 0 replies · +1 points

Nettopp derfor tenker jeg det er en nyttig øvelse å tenke "perfekte nyheter" fra et brukerperspektiv, som forutsetter at alt er mulig. Hva er det VI ønsker som nyhetskonsumenter? Ikke dermed sagt at "vi" alltid vet best...

13 years ago @ Gigapix.no - 2011 - brettavisene le... · 1 reply · +1 points

Jeg aner at Flickr ikke klarer å henge med, spesielt når det gjelder den sosiale delen. At Yahoo står som eiere er ikke noe pluss i denne sammenhengen. Dermed ser jeg det som sannsynlig at flere kommer på banen med noe mer nyskapende. Både Flickr og Youtube lever godt på å være den største aktøren, men jeg tror fortsatt det er mulig å komme inn som ny aktør dersom den sosiale biten er sterkere. Men vanskelig å se at Flickr/Youtube er helt utspilt med det første.

13 years ago @ Gigapix.no - 2011 - brettavisene le... · 0 replies · +1 points

Takk for det! Spådommer er en spesiell øvelse, men nå har jeg i hvert fall noe å le av når status gjøres opp om et år. Det sikre er at 2011 blir et spennende år for netthoder og fotografer!

13 years ago @ Gigapix.no - 2011 - brettavisene le... · 0 replies · +1 points

Jepp, pris er kjempeviktig! DN er utvilsomt lengst på viddene med sine 29 kr for en halvhjertet PDF-utgave. Det blir bare en nødløsning for de som trenger noe fra papiravisa og ikke får tak i den på annet vis. VG+ er tilsynelatende mer på ballen. Uansett blir det nødvendig å levere et unikt og godt produkt, ikke bare redesigne gamle konsepter. Én krone er fortsatt dyrt for søppel.

13 years ago @ Gigapix.no - Mine favorittapps for ... · 0 replies · +2 points

Helt riktig! Det krever at iPaden er oppdatert (hvis du har norsk tastatur er det OK), og fungerer slik:

* Trykk og hold (ca 2 sek) på en hvilken som helst app
* Når alle appene begynner å riste, kan du flytte på dem
* Ved å flytte en app rett over en annen app, dannes en mappe med de to appene. Du kan nå dra flere apper i den samme mappa