Audun_Knudsrod

Audun_Knudsrod

38p

62 comments posted · 1 followers · following 0

13 years ago @ Teknisk Ukeblad - – Dataspill gj&o... · 0 replies · +7 points

Men tenk så sykt god aim de får.

13 years ago @ Teknisk Ukeblad - – Oljen er Norge... · 1 reply · +2 points

Ingen kjempeoverraskelse at det er en danske som hakker på norsk oljesuksess, de tåler jo heller ikke at Drillo vinner kamper. De er vel fortsatt bitre for at de ga seg så lett i delelinjeforhandlingene om Nordsjøen.

Det er en masse innovasjon i Norge, bl. a. i oljebransjen, og dessuten så er økonomien vår markedsstyrt. Når avkastningen er så god som den er i oljebransjen, så går man jo heller dit enn andre steder. Dette er klassisk kapitalisme. Dette gjelder også arbeidskraft, Statoil er en av de mest populære arbeidsgiverne blant norske ingeniører, og sikrer seg selvfølgelig de skarpeste hodene til en spennende bransje. Når olja og gassen er borte vil disse gå andre steder i næringslivet, som mineral-utvinning/foredling, bio-marin, alternative energikilder, etc etc.

Denne mannen er kun ute etter å svartmale bildet og gi oss dårlig samvittighet, fordi det vet han at vi nordmenn er veldig mottagelige for.

13 years ago @ Teknisk Ukeblad - - Hvis dette handlet o... · 0 replies · +2 points

Enig. Det hender at statlige selskaper/etater kommer med planer som er "innovasjonsrike", "fremtidsrettet" og "som starter en ny æra for Norge" når den beste løsninga kanskje er at skomakeren bør bli ved sin lest?

Dessuten er jeg ikke sikker på hvor glad en privat bedriftseier/kapitalist hadde blitt hvis hans egne styreledere hadde langet ut mot ham i media.

13 years ago @ Teknisk Ukeblad - – Frp-politikk ... · 0 replies · +2 points

Sigbjørn Johnsen er inne på det du sier om forskjeller i gjeld men hele intervjuet er ikke gjengitt i TU. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk...

14 years ago @ Teknisk Ukeblad - Kan ikke politikere si... · 2 replies · +1 points

Hei, jeg har ikke sagt at man ikke skal stemme, bare at man har mulighet til å påvirke hvilke politikere som får innflytelse ved å la være å stemme på det partiet politikeren tilhører. Og at ved å selv melde seg inn i et parti (og da også evt stemme på det) så kan man påvirke hvilke personer som får være politikere.

Jeg mener altså ikke at man ikke skal stemme, poenget mitt var at man faktisk *har* mulighet til å påvirke politikken, men man må gidde å engasjere seg.

Hilsen kjære meg.

14 years ago @ Teknisk Ukeblad - Kan ikke politikere si... · 5 replies · +1 points

Bortsett fra å ikke stemme på et parti som har politikere du ikke liker da. Eller å melde deg inn i et parti for å være med å påvirke hva som skjer oppover i systemet.

14 years ago @ Teknisk Ukeblad - Siste Hercules er levert · 0 replies · +1 points

Det var en kommentar fra produsenten, er vel ikke så uvanlig at produsenten skryter av sine egne produkter?

14 years ago @ Teknisk Ukeblad - – Vi beveger os... · 1 reply · +2 points

"Men det kan ikke lenger være slik at vår bransje utelukkende skal være den ene innsatsfaktoren som holder liv i industrien. Her har jeg tro på industriens omstillingsevne" - Tom Nysted

Hva er det jeg har misforstått her? Har ikke akkurat Hydro kjøpt seg inn i et gruveselskap for å sikre seg råvarer? Og har det ikke vært en del artikler om at smelteverksindustrien allerede har en høy omstillingstakt, nettopp fordi energien er så dyr?
Det virker som om noen er litt for glad i seg selv.

Det er ingen som kjefter på et land hvis de har lave lønninger eller lave skatter og dermed blir mere konkurransedyktige. Men å legge opp til at norsk kraft kan brukes i Norge er visst dårlig gjort mot andre land.

14 years ago @ Teknisk Ukeblad - Disse skal utrede hurt... · 2 replies · +4 points

I og med at utbyggingen som vurderes skal være i Norge/Sverige så tror jeg "fjellet" holder lenge. Jeg måtte google "den kaledonske fjellkjede":)

En del av de som er for høyhastighetsbane i Norge har argumentert for at alt fjellet også er en fordel. Det vil kreve mere sprenging/saging/tunnelering/hva-de-nå-enn-kan-finne-på, men det vil kreve mindre fundamentering. Fundamenteringen må være god for denne type tog og blir visstnok ganske dyrt på dyrkbar mark etc.

14 years ago @ Teknisk Ukeblad - Stoltenberg vil ha fly... · 0 replies · +1 points

Flytoget har per i dag en tillatt topphastighet på 210 km/t. Så da spørs det nøyaktig hva Stortinget har vedtatt, rundt 200 km/t eller 300 km/t.