spiffers

spiffers

49p

12 comments posted · 4 followers · following 0

7 years ago @ Teknisk Ukeblad - Singapore tar i bruk f... · 0 replies · +1 points

Jeg er ikke noen ekspert på TBM, men har oppfattet det slik at det er elementene i liningen som bestemmer retningen under drivingen. Da elementer i en rund tunnell er av standard utforming, og kun plasseringen av disse påvirker kurven, vil jeg tro at produksjon av elementer til en firkantet tunnell med svinger i vil være mer kostbart, siden disse må lages spesifikt for hver kurve tunnellen tar. Men som sagt, jeg har ikke peiling på TBMer ;)

7 years ago @ Teknisk Ukeblad - Den nye Mercedes-suven... · 1 reply · +2 points

Det er ladetiden som er problemet, jeg betaler heller mer for å slippe å stå å lade når jeg skal på langtur. Og til småkjøring i byen holder el-driften.

8 years ago @ Teknisk Ukeblad - Den nye Mercedes-suven... · 4 replies · +4 points

El vs hydrogen uten å ta hensyn til kjøremønster, er som å sammenlikne appelsiner med pærer. Kjører man 4-5 mil pr dag, så holder det mer enn lenge å lade elbilen sin over natta eller i et parkeringsanlegg mens man jobber på et kontor. Men for en selger som kjører milevis, noen som ofte kjører langturer, eller de som pendler mer enn 7-8 mil pr dag, er det ikke en el-bil man er ute etter. Det er nok mest plug-in hybrider som konkurrerer mest mot hydrogen-biler. For meg personlig er en el-bil helt uaktuelt, så jeg har bestilt GLC plug-in hybrid som blir levert en gang i løpet av høsten 2016. Og så snart det er mulig, byttes den ut i en F-Cell av samme type.

8 years ago @ Teknisk Ukeblad - I dag ruller BMW ut de... · 0 replies · +2 points

Fronten ser ut som en gris. Grillen likner snuten. Har en datter som kaller det "gissebil".. Nøff nøff...

8 years ago @ Teknisk Ukeblad - I dag ruller BMW ut de... · 0 replies · +4 points

Sjekk ut https://www.google.com/search?q=yard+tractor&...
Da ser du at denne her faktisk ser ganske så "pen" ut i forhold til andre "yard tractors".

8 years ago @ Teknisk Ukeblad - I dag ruller BMW ut de... · 0 replies · +4 points

Yard tractors har sett slik ut i mange tiår, så hvis dette er nytt for deg, så har du ikke sett mye. Det finnes drøssevis av slike på de fleste ferje og frakt terminaler rundt om i landet, og verden forøvrig.

8 years ago @ Teknisk Ukeblad - Vi åpnet iPhone ... · 0 replies · +2 points

Det anbefales ikke å skifte skjerm selv på en enhet som er under garanti i tilfelle om noe annet ryker senere. Ingen av skjermleverandørene har tilgang til "originalskjermer", mao skjermer med Apples eget serienummer og QR kode, slik at det øyeblikket man skifter skjermen, er ikke garantien gyldig lenger. Er telefonen utenfor garantidekning pga andre årsaker, så som sprukne fuktighetsmarkører, så kan det svare seg å skifte selv. Men ønsker man å beholde garantien, så kan man ikke fikle med den selv, eller la uautoriserte verksteder skifte skjerm. Denne infoen har jeg fra Apple, Supportia og flere verksteder.

8 years ago @ Teknisk Ukeblad - Slik er Apples nye Mac... · 1 reply · 0 points

De som er målgruppen til denne, klarer seg like godt med en iPad og deksel m innebygd tastatur. Med mindre målgruppen er folk som absolutt vil ha siste skrik og som ikke bryr seg om hva de bruker pengene på. Er nok iSheep der ute. Jeg kunne godt tenkt meg denne i en 15"/16" med 16 GB RAM og en i7 prosessor. Og skulle da ønsket en thunderbolt 3 port for å kunne koble til eksterne 5K skjerm(er). HDMI og USB-C takler ikke nevneverdig oppløsning..

8 years ago @ Teknisk Ukeblad - Slik blir Apple Watch · 0 replies · -2 points

Apple dreit litt på draget her. Ikke med Edition eller Sport, men den midt på treet, Apple Watch. Den billigste er ikke så ille. Dama har iPhone 6 plus, og hun går glipp av en god del meldinger og mailer i løpet av en dag. Samme med kalendervarsler. I tillegg liker hun å følge med på kalorier forbrent, hun burde bevege seg litt mer for å unngå å stivne, men har lett for å glemme det. Så for henne og alle de som er som henne, er klokka genial. Og for slike som meg, fanboisa. Men seriøst, klokka er fin den, og med Apple Pay om et par mnd blir den helt genial. Summa summarum altså. Men første generasjon har dårlig batteritid, den er mest sannsynlig i tregeste laget, har relativt lite minne, slik at klokka ikke er optimal for å kjøre "native" apper som kommer etterhvert ifølge Apple. Så hvorfor betale 200 USD ekstra for ei klokke som kommer til å være utdatert etter et år? 349 USD er i øvre sjikt for de fleste når det gjelder forbrukerelektronikk, og plassen som et tidløst ur ser jeg ikke at klokka tar med det aller første. Gullklokka er i utgangspunktet for en type forbrukere som har nok penger uansett, så å kjøpe ei slik klokke til 10,000 USD pr år er ikke noe dem rynker på nesen for. Så i utgangspunktet mener jeg at Sport og Edition ligger fornuftig priset. Den vanlige utgaven SKAL jeg ha, siden den er utrolig lekker, men det blir ikke før tredje eller fjerde generasjon. Grunnen til det er at iPhone i seg selv ikke var noen god telefon før 3GS. Første var totalt ræva, men jeg elsket den. Samme med første gen klokke, den kommer til å være ræva den også, men jeg kommer til å elske den også.

8 years ago @ Teknisk Ukeblad - Slik er Apples nye Mac... · 6 replies · +8 points

En liten disclaimer først: jeg er utvikler for iOS og OSX plattformene, Apple produkter er mitt levebrød. Min første Mac var en Macintosh Plus i 1985. Så ja, jeg er fanboy på min hals. Men nå skal jeg fortelle hvorfor nye MacBook er noe dritt. Det enkleste først. RAM er begrenset til max 8 GB. Det er alt for lite til noe som helst seriøs jobbing. Det rekker ikke til bilde eller videoredigering, og tyngre arbeid enn dette kan du glemme. Prosessoren er en Core M, en av de svakeste prosessorene man kan få fatt i. Så maskinen er treig som lus på tjærekost. Totalt ubrukelig for noe som helst seriøst arbeid. Dette er en maskin for lett tekstbehandling, litt epost, surf og film. Gjett hva enhet gjør dette minst like bra? iPad! Så makan til skivebom har jeg ikke sett. Eller, jo, neste skivebom kom ikke så lenge etterpå. Nemlig Apple Watch.