Mario

Mario

13p

3 comments posted · 1 followers · following 1

13 years ago @ Eniac's Ground - Očekivao sam više od... · 0 replies · +1 points

to je duga prica, ali poenta je da sam imao srece. ja i nisam imao toliki problem da nadjem posao koliki sam problem imao da odlucim sta je to cime zelim da se bavim. onda sam nekako uleteo u marketing pricu, pa internet marketing pricu, pa google adwords pricu, i nekako se sve slozilo jedno na drugo. potpuno sam svestan koliko sam srece imao, i da moja prica nije uobicajna srpska happyend prica.

13 years ago @ Eniac's Ground - Očekivao sam više od... · 2 replies · +3 points

Uf, to je tako kompleksna tema i bice uvek dobre debate na istu. Sa rodjakom koji je ziveo ceo zivot u Americi i onda se vratio ovde pricam cesto o Srbiji i uslovima ovde. Ja sam ziveo u Americi, doduse na skolovanju, a idem za Irsku u januaru da radim tamo.

Ne idem zbog para (malo sam ambivalentan po tom pitanju, iako razumem ljude ipak mi se gadi materijalizam koji iskace iz nekih komentara), ne idem zbog uslova zivota, ne idem zbog dobrog piva (dobro idem i zbog toga, priznajem :)).

Idem zbog sebe i svog licnog i profesionalnog usavrsavanja. Ne samo da sam mlad, vec i obozavam promene jer osecam da tako najlakse napredujem na dobar nacin. Znam da ce mi biti tesko i smatram da imam realan stav, o tome koliko je ovde zivot ustvari dobar. Tu se slazem sa tobom Nebojsa - da je zivot ovde dobar, ali poslovanje nije lako, jer se ne moze po pravilima. Opet, tako je manje-vise svugde. Nekako Srbija je ok, za zemlju u kojoj je GDP tako mali.

Mislim da je doslo vreme ne samo kada je normalno da se za kompanije radi po godinu-dve pa u dalje pohode sve dok ne dodjete u dovoljno dobru poziciju da osnujete svoje cedo, vec je postalo normalno, makar u mom okruzenju, da se pali napolje, da se tamo radi i skoluje. Imam utisak da je do pre samo 10-20 godina to bilo kao da saljete dete u rat na daleki istok. Ide moj mali u Ameriku da radi, necu ga videti 100 leta. Kao Vruc vetar. Danas je to normalnije, dobro idem da radim napolje, vraticu ce, vracacu se.

U prici sa rodjakom koji se vratio da zivi ovde dobija se obrnuti stereotip. Nije napolju bolje. Amerika je dosadnija za zivot mladih od Srbije. Amerika je teska za zivot. Radi se vise, manje se odmara, manje se izlazi, sve je manje opusteno. A o devojkama i da ne pricam. To ima svoje prednosti i mane. Cesto ljudi kazu da je zivot u Srbiji idealan kad imas >1000e platu. Jos jedna stvar postaje jasnija doduse - po njegovim recima, svugde se mozes probiti ako si muvator, mafijas ili dupelizac, u svakoj zemlji na planeti (cak i Norveskoj). Ali razlika izmedju Srbije i Amerike je da se u Americi mozes probiti i ako nisi muvator, mafijas i/ili dupelizac.

13 years ago @ Eniac's Ground - Brojka koja može skup... · 0 replies · +1 points

Pa i ne slazem se da je to fail, za razliku od tih drugih primera. Neko je vec pomenuo da target audience manje-vise briga za taj broj. Ja znam za rezoluciju i letujem u Hrvatskoj i video sam reklamu desetak puta a da nijednom nisam povezao sa rezolucijom. Meni vise smeta, sto neko vec rece, to glupavo nabrajanje brojeva koji nista ne znace ako se ne stave u kontekst.