Dr Muhammad Akbar

Dr Muhammad Akbar

17p

13 comments posted · 39 followers · following 0

8 years ago @ http://sayangkandiri.b... - 6 Cara Atasi Jantung B... · 0 replies · +1 points


Rasa jantung berdebar boleh menjadi tanda-tanda awal penyakit jantung. Sebaik-baiknya kita tahu apa punca jantung berdebar pada diri kita kerana penyakit ini jika tidak dirawat ia boleh mendatangkan pelbagai komplikasi pada kemudian hari.

8 years ago @ http://bondaseri.blogs... - Jantung Berdegup Laju ... · 0 replies · +1 points


Rasa jantung berdebar boleh menjadi tanda-tanda awal penyakit jantung. Sebaik-baiknya kita tahu apa punca jantung berdebar pada diri kita kerana penyakit ini jika tidak dirawat ia boleh mendatangkan pelbagai komplikasi pada kemudian hari.

8 years ago @ http://azlinahamdansto... - MERAWAT SENGGUGUT TERU... · 1 reply · 0 points

Info yang menarik. Sekadar berkongsi, kajian telah menunjukkan bahawa kaum wanita yang mengambil Vitamin A, B6, C, D dan E kurang diserang penyakit senggugut. Selain itu, untuk mengelak berlaku senggugut yang teruk, elakkan pengambilan diet tinggi lemak tak tepu, coklat, teh dan kopi ketika datang haid.
My recent post 7 Tips Rawatan Senggugut

8 years ago @ http://bondaseri.blogs... - Kulat Air Di kaki Anda... · 0 replies · +1 points

Info yang berguna untuk rawatan kulat kaki. Selain itu, ada satu petua yang boleh diikut untuk mempercepatkan proses penyembuhan kulat kaki iaitu dengan merendamkan kaki ke dalam air yang telah dibancuh dengan 1-2 sudu teh serbuk sodium bikarbonat (serbuk penaik roti). Amalkan ini setiap kali balik dari kerja dan lakukannya selama 10-15 minit setiap hari. Kemudian bilas dengan air bersih. Ia mampu untuk meneutralkan asid yang terbentuk pada celah-celah kaki. Asid yang terkumpul di bahagian kulit ini akan menyebabkan keradangan kulit lambat sembuh.

8 years ago @ Aku Sehatku - 3 Manfaat Makan Coklat... · 0 replies · +1 points


Dark coklat mempunyai khasiat yang lebih baik daripada coklat biasa. Walau bagaimanapun, bagi penggemar coklat, kita harus berhati-hati dengan coklat yang dimakan kerana ada jenama-jenama coklat yang tertentu yang mempunyai bahan yang boleh memudaratkan kesihatan.

8 years ago @ Aku Sehatku - Bagaimana Cara Menghil... · 0 replies · +1 points


Artikel yang menarik mengenai halitosis atau nafas berbau. Sebenarnya masalah nafas berbau ini boleh diatasi sekiranya kita tahu caranya. Antara yang mudah ialah kita harus menjaga kebersihan gigi, gusi dan mulut. Namun ada juga masalah nafas berbau yang harus mendapat perhatian doktor seperti yang disebabkan oleh resdung atau sinusitis.

8 years ago @ http://www.nutrisimala... - Petua dan amalan tamba... · 0 replies · +1 points


Info yang menarik mengenai cara untuk menambahkan susu badan. Sememangnya dalam tempoh laktasi atau penyusuan badan, sebaik-baiknya si ibu mengamalkan pengambilan diet yang seimbang dan sihat. Selain itu, untuk mencegah ketidakseimbangan hormon prolaktin yang bertanggungjawab untuk mengawal penghasilan susu badan daripada kelenjar mamari, golongan wanita ini juga harus mendapat rehat yang cukup dan tidak mengalami sebarang tekanan emosi.

8 years ago @ http://umminisha.blogs... - Petua Tambah Susu Badan · 0 replies · +2 points


Maklumat yang menarik mengenai cara untuk menambahkan susu badan. Diet yang sihat memang penting bagi wanita yang menyusukan badan. Di samping itu, bagi mengelak ketidakseimbangan hormon yang boleh mengganggu penghasilan susu badan, seseorang wanita juga harus mendapat rehat yang cukup dan tidak terdedah kepada tekanan emosi.

8 years ago @ http://ibusrikandi.com/ - 5 Punca Utama Badan Lesu · 0 replies · +1 points


Artikel yang menarik. Selain itu, badan juga boleh berasa lesu disebabkan oleh ketidakseimbangan hormon yang dirembeskan oleh kelenjar adrenal. Badan berasa lesu yang disebabkan oleh faktor ini jarang kita dengari namun ia merupakan antara faktor utama kepada gejala keletihan badan. Untuk menghidarinya, pengambilan vitamin sangat digalakkan. 

8 years ago @ http://nurulhudamohama... - Vitamin Untuk Badan Le... · 0 replies · +3 points


Artikel yang menarik. Badan juga boleh kerap berasa lesu disebabkan oleh faktor hormon. Ramai yang terlepas pandang mengenai faktor ini. Ketidakseimbangan hormon yang dirembeskan oleh kelenjar adrenal merupakan antara punca badan lesu. Tidak dinafikan pengambilan vitamin seperti Vitalea, B Complex dan CoQ10 juga membantu untuk merawat masalah keletihan.