lazypawn

lazypawn

34p

8 comments posted · 6 followers · following 0

12 years ago @ TLP - Evoluţia şi gâ... · 1 reply · +4 points

Dacă în loc să petreci atâtea ore expunându-ți ignoranța în acest domeniu ai fi binevoit să citești materialul recomandat, nu ai mai fi spus asemenea prostii. Am explicat acolo cât se poate de clar din ce cauză ideea că ar fi același inginer PICĂ. Am dat exemple simple, am folosit termeni ușor de înțeles de către oricine, conștient fiind de faptul că mulți cititori nu au cunoștințe de genetică și biologie prea avansate. Citește despre pseudogene, citește despre ERV-uri, îți ia mai puțin de 30 de minute și începi să pricepi ceva.
Dar, bănuiesc că scriu degeaba aici. Probabil că greg are dreptate. Ai trecut de pragul la care vreun argument rațional te poate influența. Așa că renunț și eu să încerc să te educ, rămâi liniștit în lumea ta de basm. Ferește-te cu orice chip de cunoștințe științifice care s-ar putea să te tulbure.

12 years ago @ TLP - Evoluţia şi gâ... · 6 replies · +3 points

Singurul care repetă o mantră prostească ești tu, chestia cu niște limite imaginare între specii. Nu există asemenea limite. În genele tale se găsesc urmele de netăgăduit ale gradului de rudenie pe care îl ai cu TOATE celelalte vietăți. Chiar astăzi citeam despre niște gene care sunt identice între om și ... drojdie. Problema este că tu nu dorești să le studiezi. Am văzut că ți-ai făcut cont la mine pe site, apucă-te și citește măcar pe la capitolul de dovezi genetice. Există urme clare, absolut inconfundabile, precum pseudogenele sau incluziunile retrovirale endogene. Citește despre repartiția geografică, încearcă să înțelegi câte ceva în loc să repeți o poezie pentru lelea Floarea. Tu chiar îți închipui că toți biologii și geneticienii sunt incapabili să observe ceea ce ai auzit tu la colțul străzii despre evoluție? Tu chiar nu pricepi că vorbești despre dovezi ȘTIINȚIFICE într-un domeniu despre care nici măcar nu ai habar, și nici nu ai bunul simț ca măcar să încerci să studiezi ceva, pentru a nu te mai face de râs?

12 years ago @ TLP - Evoluţia şi gâ... · 8 replies · +5 points

@flyingtoday - Ceea ce tu și alții ca tine nu reușesc să priceapă este că teoria evoluționistă nu este o alegere, așa cum ar fi plăcerea unora de a asculta manele sau de a ține cu Rapidul. Există munți de dovezi obiective, independente, care se corelează perfect, și care se acumulează încontinuu de 150 de ani încoace. Aici nu e vorba de o contradicție între o credință și o altă credință, este doar o diferență între știință, pe de o parte, și ignoranță, pe de alta. Biogeografia, ADN-ul, fosilele, experimentele, speciația în laborator și în natură, embriologia, geologia etc. toate descriu unul și același lucru. Există o alegere, dar nu cea pe care o crezi tu, ci alta: vrei să afli adevărul despre lumea vie care te înconjoară, sau dorești să rămâi în bezna superstiției, pentru că îți oferă un oarecare confort psihic?
Îți mai spun un singur lucru, care s-ar putea să te surprindă: statisticile arată clar că există mai mulți cercetători evoluționiști creștini decât atei. Sunt oameni care nu se pot desprinde de credință, însă sunt suficient de inteligenți și onești pentru a recunoaște adevărul evident evoluționist. Ba chiar și o mulțime de lideri religioși deschiși la minte îl acceptă, de la lideri catolici la episcopi anglicani și alții ca ei. Doar o minoritate imbecilă centrată în cele mai reacționare centre fascist-creștine americane, plus oglinda lor musulmană, contestă o teorie științifică atât de solidă și de bine susținută de dovezi. Dorința de a te înfrăți cu acei handicapați intelectual nu îți face cinste nici ție, nici celorlalți români la fel de ignoranți ca și tine în acest domeniu.

12 years ago @ TLP - Evoluţia şi gâ... · 13 replies · +3 points

Am dat același exemplu (cu traducere) plus altele în acest articol.
Ideea că oamenii de știință ar face parte dintr-o conspirație evoluționistă secretă arată nivelul de paranoia la care au ajuns unii pentru a-și proteja castelul de nisip al credinței. Nici nu știu dacă să râd sau să plâng când văd un asemenea hal de ignoranță asumată.

12 years ago @ TLP - Dresaj - Distrugerea s... · 1 reply · +1 points

Eu intenționam să-i răspund lui Adrian Stoica, care sugera că ar fi o campanie dirijată, o conspirație.

Tu (goodless1859) vorbești despre cum ar trebui să fie lucrurile, iar eu vorbesc despre cum sunt ele de fapt. Eu văd partea practică. Sigur că există o relație bidirecțională, ca un cerc vicios, dar nu e tocmai ușor să-l spargi. Presupune că ai fi proprietarul unui post TV de succes și de mâine ai înlocui emisiunea de astrologie și paranormal cu una de genetică. L-ai înlocui pe Guță cu Beethoven, știrile mondene cu noutăți din știință și tehnică, cuvântările lui Becali cu cele ale lui Dawkins și așa mai departe. Efectul concret ar fi o prăbușire a audienței, cu pierderile financiare de rigoare, în speranța că peste 1-2 generații ai avea, totuși, un impact. Este nobil, dar cu greu vei găsi un candidat.

Rădăcinile balcanismului manelist românesc (așa cum îl denumesc eu) sunt foarte adânci și spun asta cu tristețe. Nu știu dacă este predominant o chestiune genetică (sper că nu), sau doar una culturală, însă e reală și s-a constatat în toate epocile (lăsând la o parte istoria romanțată predată de naționaliști). Cred că și dacă ai da la televizor programul din Oslo (care, by the way, nu e grozav), schimbarea ar fi minoră. Asta nu înseamnă să avem o atitudine defetistă, evident, că doar de-aia scriem pe bloguri, în speranța că noile generații vor fi mai destupate la minte și mai receptive.

12 years ago @ TLP - Dresaj - Distrugerea s... · 6 replies · +1 points

Nu aș merge pe teorii conspiraționiste. E vorba de linia minimei rezistențe, se vinde ceea ce se cere, ce prinde cu ușurință la lelea Floarea. Din păcate, acesta este nivelul actual al poporului român (în majoritatea sa). Sunt mult mai mulți care s-ar uita la Guță decât la Pink Floyd, mult mai mulți preferă o emisiune de bârfe uneia de știință, e mai apreciat un preot decât un individ ca Remus Cernea și așa mai departe. Nu e nevoie ca niște forțe misterioase să pună la cale ceva, mass-media ne dă ce cerem.

12 years ago @ TLP - Cluj - Creaţionişti ... · 0 replies · +1 points

Nu știu ce legătură are Isus cu toate astea și de ce vă înjurați. Aici e doar o discuție între știință și ignoranță, nu între știință și credință.
Teoria evoluționistă este acceptată de întreaga comunitate științfică, dovezile sunt zdrobitoare. De altfel, există mai mulți evoluționiști creștini decât atei. Ken Miller e un exemplu cunoscut. Creaționismul nu este o manifestare a credinței, ci a unei prostii înspăimântătoare.
Câteva argumente de natură genetică pe blogul meu (treptat voi adăuga și altele):http://lazypawn.com/wordpress/category/evolutioni... Regret că nu am putut fi la Cluj să-l fac de râs pe măscăriciul ăsta. Rușine cu R mare Universității Babes-Bolyai.

12 years ago @ TLP - Religia dăunează gra... · 0 replies · +1 points

You don't pray in my school, and I won't think in your church.

Asta cam spune totul.