todorowww

todorowww

31p

33 comments posted · 3 followers · following 5

12 years ago @ TodoroWWW.Net - Uvek krene od jaja, za... · 0 replies · +1 points

Pa da, kad se nabada, ona što tanje to bolje, posebno kod tih tako tvrdih stvari tipa pečenice :) Al' kad treba da propržiš, da malo pusti mast, mora debelo :D ja lično ne volim da se davim mezetom, volim svoj život :D

12 years ago @ TodoroWWW.Net - Zlatni lav · 0 replies · 0 points

I ja sam mislio da imam veću cenu, al' eto... :) Malo meni treba da me neko pridobije na svoju stranu :) Ali isto tako lako može i da me otera pd sebe, tako da... Juče Jelen, danas Lav, sutra ko zna :P

12 years ago @ Дигитална а... - Kako protiv softverske... · 0 replies · +1 points

Ja sam 100% za prelazak na Open Source rešenja. I sam sam na Linuxu već godinama, i prezadovoljan sam. Kriva učenja rada u Linux okruženju je identična učenju rada na Windowsu.

Problem je pre svega u tvrdoglavim radnicima, koji ne žele da uče novo, i bune se na sam pomen uvođenja nečeg novog, i neke inovacije. Zato nam je sva državna uprava takva kakva jeste, čak i da neko želi da uvede nešto novo, naći će se njih 20 da se buni protiv toga.

Drugi je problem predstavlja forsiranje Microsoft rešenja u školama i državnim institucijama. Siguran sam da od svega toga neko uzima jako dobar procenat, i da je tu najveći problem. Microsoft i nije baš poznat po inovacijama i odličnim rešenjima. O troškovima nećemo ni pričati. Zašto plaćati njima licencu po računaru, kad imamo savršeno funksionalno rešenje besplatno? I to bar 10x bezbednije od Windowsa? Opet se vratimo na procenat.

Mislim da bi prava stvar bila pre svega edukacija o Open Source, šta je to, objasniti ljudima da Windows nije jedino radno okruženje za računar, i naposletku, pokazati im da za svaku aplikaciju koja košta stotine eura, postoji jednako funkcionalna aplikacija koja je besplatna. Pričam naravno o kancelarijskom radu.

12 years ago @ TodoroWWW.Net - Računari & ja · 0 replies · +1 points

Da, da, dobra stara Galaksija :) Nju doduše nisam imao prilike da koristim, ali sam čitao o njoj. I naravno, dobro poznata, od kad je sveta i veka, podela na Komodoraše i Spektrumovce :D Koji li je bolji hehe :)

Nadam se da će klima da se promeni, da će klinci krenuti malo više da se interesuju za računare, posebno što smo sve više okruženi njima, tužno je da ih to ne zanima, ili da je jedina zanimacija fejsbuk i igrice :(

Vrlo sam rad da pomognem svakom u ostvarivanju cilja da se klinci zainteresuju za računare na malo naprednijem nivou... Možda zajedno i uspemo nešto :)

12 years ago @ TodoroWWW.Net - Znam gde živiš mali! · 1 reply · +1 points

Heheh, eto ti sad prilike da ga povećaš :D I hvala za pohvale, trudim se da nažvrljam ponešto korisno za svakog :)

Neko tamo ko pravi te silne obrasce zna da je informacija moć, i onda skuplja sve moguće informacije koje može. A u Srbiji je svest o ličnim podacima ne na nuli, nego u minusu. Nebrojeno ima prilika kad mi recimo traže ličnu kartu kad plaćam karticom, a kartica na pin. Da je kreditna, pa još i ajde. I onda non stop rasprava, da im ne dam ličnu kartu, a ako imaju problem, mogu slobodno policiju zvati, ali da se spreme na tužbu. Uglavnom se tu završi sve. Problem je i što svaka šuša smatra da je najpametnija na svetu, i onda svako proizvoljno traži šta hoće od podataka.

Najnovija fora kad odeš kod nekog operatera da sklopiš ugovor za broj i telefon, treba ti DVA lična dokumenta! Ej bre, kakva dva lična dokumenta, dosta ti je moja lična karta some jedan. A narod na žalost ovde navikao da ga trći ko kako stigne, i ćute i rade sve kako neko kaže...

Baš sam nešto danas krivo nasađen :)

12 years ago @ TodoroWWW.Net - Kako sam napravio svoj... · 0 replies · +1 points

Vidim ja da su promoterke bile glavne, a ne pivo :P

12 years ago @ TodoroWWW.Net - Kako sam napravio svoj... · 0 replies · +1 points

E odlično care (ili da kažem Lave :D)... Koji li me očin spopao pa da ne ponesem aparat... Sreća ima pametnih ljudi koji su poneli, pa su ovekovečili :) Jedino mi u subotu nismo bili toliko obučeni u majice, tek po neko je nosio :)

12 years ago @ TodoroWWW.Net - Kako sam napravio svoj... · 0 replies · +1 points

A moram malo da se šalim :) Nije bilo baš tako strašno, ali morao sam malo da iskarikiram :D Kao što već rekoh, jako je dobro sve bilo organizovano, i za svaku pohvalu ;)

12 years ago @ Sandra Kravitz - Dve hiljade osamdeset ... · 0 replies · +1 points

Obavio na brzinu domaći :) 10ak strana Googla, ništa što nisam već znao da postoji tamo negde... Naravno, nigde nekih lično identifikujućih brojeva, što JMBG, što telefona... Pazim ja odvajkad šta gde pišem :)

Da, pronašao sam i svoj stari hi5 profil, koji sam obrisao :D I svog dvojnika iz Makedonije, i još jednog iz Zrenjanina :D A mene ima uglavnom sa twittera ili sa mog sajta...

A baš sam mislio da će EgoGoogling da mi da neke sočnije rezultate...

12 years ago @ TodoroWWW.Net - O poslu, radnom mestu ... · 0 replies · +1 points

Da, džaba nam filozofiranja, slabo će to da se promeni ovde... Retki su koji to kapiraju...