victorosborn

victorosborn

66p

20 comments posted · 7 followers · following 0

6 years ago @ Teknisk Ukeblad - Familien Espeland styr... · 0 replies · -12 points

Jeg har utekompensert temperaturmåler for varmestyring nattsenking uten å røre en knapp. Har en knapp på soverommet hvis jeg bestemmer meg for å ta hjemmekontor og ha det varmt.

Har en egen knapp for å så av lyset av og på i ett rom. Jeg trenger ikke å gå ut av rommet for å hente ipaden eller ta ut smarttelefonen av lomma for å slå av lyset engang. Og hvis lyset skulle likevel være på i rommet etter å ha forlatt åstedet vil det tilsvare 1/20000 av strømregninga. Siste nye heter visst LED. Lyset kan faktisk stå på i 100 år før det passerer 25.000kr i kostbar Z-wave lysstyring. Men det er bare å trykke på denne og lyset vil gå av. Fantastisk. Jeg slår gjerne på lyset hvis jeg er lokalt i rommet, feks toalettet. Jeg trenger ikke å slå på lyset hvis feks er i butikken eller i NY. Men jeg har hørt om noen som bruker bevegelsesensor. De slipper også app. Men er ikke helt der enda.

Så har jeg også komfyrvakt, bevegelsesensor, brannalarm og innbruddsalarm for 300kr/mnd. Det kommer tom en vekter hvis noe er galt hvis jeg ikke er tilstede. Dette helt uten ap på ipaden. Fullstendig automatisk. Nå lyver jeg, det er faktisk en app, men trenger ikke å vite om ytterdøra blir låst opp eller ikke så det er ikke det første jeg titter på mens jeg gjør mitt fornødige. Dette har jeg hatt i mange mange år. Sånn er det når men bruker det siste og har siste bleeding edge techology.

Hele systemet jeg har er IPv6 kompatibelt og klar for LiFi.
Jeg skal blogge om denne løsningen. Kun tilgjengelig for de som har IPv6 internett aksess. Resten er ikke i målgruppa. Det siste jeg skal blogge er om fryseren hvis jeg glemmer å lukke døren. Denne vil pipe og minne meg på at den er åpen. Dette gjør den uten å sende melding til min ipad fordi dette skjer instantly etter 40 sekunder. en fiffi løsning jeg anbefaler til de fleste.

Forøvrig vil jeg gjerne ha vinduene lukket. Yr.no gir enda ikke varsler om at tyveribander kan være på fære. Men har sendt mail til de om dette problemet, så løsning er på vei snart.

6 years ago @ Teknisk Ukeblad - Petter og familien fik... · 0 replies · +4 points

Har TEK1905 hus som bruker under 6000kwt strøm i året. Måler varmtvannforbruk, forbruk på varme i huset, strømforbruk, produksjon av energi med l/v pumpe,solvarme og biovarme etc. Alt sentralt styrt. Hvor mer smart skal huset bli? Har du LED overalt er det ingenting å spare. Kan stå på hele døgnet 365 dager i året og det vil ikke utgi noe forskjell på strømforbruk. Folk bruker i eneboliger bruker mesteparten av strømmen til oppvarming ikke og til lys. Tror varmestyring med natt/dag forskjell kan spare 100 ganger mer enn å kunne slå av lyset. Bare tull for folk som bruke en app for å slå av eller dempe lyset. Great. Hvem bryr seg om det? Slå på lyset i rommet du går inn eller bare ha det på hvis du har LED. Eller skal du dra opp iphonen din i lomma din for å trykke på den istedet? Åpne døra med en app har vært tilgjengelig i mange år allerede.

6 years ago @ Teknisk Ukeblad - Teslas nye Model S f&a... · 0 replies · +5 points

Elbilen kunne ha kjørt en mil på samme mengde strøm som el liter bensin krever under rafinering. Beninsbilen har tapt med engang du fuller opp tanken og før du har klart å vri om nøkkelen. Hva med å lade om natta, ville dette ha bidratt med ØKT forbruk av kullkraft?

6 years ago @ Teknisk Ukeblad - Tesla-eieren Morten me... · 0 replies · +1 points

Det er nok antall 0er og 1enere per sekund over det fysiske laget som gjelder. Det har aldri vært snakk om noe annet.

6 years ago @ Teknisk Ukeblad - Tesla-eieren Morten me... · 0 replies · +1 points

Jeg tror ikke du skal teste din tilgjenglig kapasitet med begrensede TCP strømmer. Mange av speedtestene kan oppgi feil pga dette.

6 years ago @ Teknisk Ukeblad - Tesla-eieren Morten me... · 0 replies · +3 points

Bensinbil bruker mer energi selv om den er halvparten så tung. Det skjer fordi bensinmotor har 60-80% tap på å flytte rumpa di bortover... I følge SSB som har hentet tall fra statnett er strømmen du har tatt ut av støpselet ditt 97% fornybar. Så sant du ikke har ett kullkraftverk i nabolaget ditt. Det er nok du som snakker tull.

6 years ago @ Teknisk Ukeblad - Støtte til boli... · 0 replies · +1 points

Har det skjedd med elbiler? Nei. Hvofor er ikke det blitt spist opp? Betalingsviljen er der, har leverandørene økr sin avanse? Nei. Importer paneler selv fra eu og kina om man er redd for det skal bli spist opp av leverandører. Tvert om vacumrør og paneler har blitt billigere med åra pga masseproduksjon.

6 years ago @ Teknisk Ukeblad - Støtte til boli... · 0 replies · +14 points

Samme her. Solfanger, vannmantlet ovn og l/v pumpe på 150 kvadrat tek 1905 hus. Kontonr betaling til firma stemte ikke ned fakturaen selv om betaling var til samme firma. Mistet støtte. Men har likevel strømutgifter på under 6000kwt i året. Hvorfor ikke la solanlegg, solcelle, varmepumper etc slippe moms? Som vi gjør med elbiler? Ingen byrokrati, ingen ekstra utgifter, uten supperåd som tror dem bidrar med noe. Staten tar med begge hender og lar smuler være igjen for å opprettholde sin eksistens.

7 years ago @ Teknisk Ukeblad - Hvis alle skiftet til ... · 0 replies · +3 points

Vi forer sauer enda ned pga av den ulykken. Så lokalt var det ikke .http://www.miljostatus.no/Tema/Straling/Radioaktiv-forurensning/Utmarksbeitende-dyr/

7 years ago @ Teknisk Ukeblad - Hvis alle skiftet til ... · 0 replies · +8 points

Hva er vitsen å varmen i taket? Tror du føttene dine vil legge merke til det?