Александар

Александар

47p

95 comments posted · 3 followers · following 4

13 years ago @ plagosus - Windows 7 + KDE 4 = Ex... · 2 replies · +2 points

Могу рећи само једно: ПЕРВЕРЗИЈА! :)

Него, ради ли Амарок у том новом издању?

13 years ago @ plagosus - Besplatan Nero 9 Essen... · 2 replies · +2 points

Ово ће добро доћи за по кући људима којима треба. Пренех инфо (са линком ;) ) на Твитер и форум СК.

13 years ago @ plagosus - Zvono za tortu, zvono ... · 2 replies · +3 points

Може то и безрупе, нашли су моји клинци начин да им шипка у средини не смета - поломе је док кажеш кекс.

Звоно за сендвич без шипке у средини такође има предност над моделима са шипком због тога што прецизно направљени отвор на подлози звона пропушта одмерену количину свежег ваздуха који оплемењује оброк и даје му свежину. :)

13 years ago @ Записи - Женске жеље · 0 replies · +1 points

@Deda: Вероватно је имала велики, али не у оквиру жеља него у домену последица :) Него, добро је што нису баш све жене так\'е ;)

13 years ago @ Записи - WordPress 2.8 Baker · 0 replies · +1 points

@A.: Ако је шаблон онај генерички онда ваља направити резервну копију измењеног шаблона (помоћу ФТП клијента), а онда након надоградње пребрисати инсталирани шаблон. Ако је независни шаблон у питању (није дошао уз Вордпрес инсталацију) онда нема бојазни да ће се са њим нешто лоше десити.

@Predrag Supurovic и @SSpin: Пошто је <a href=\"http://codex.wordpress.org/Plugins/Plugin_Compati...rel=\"nofollow\">списак компатибилних дода... недовољно ажуран (спор са ажурирањем), ево корисне адресе за проверу компатибилности додатака - http://plugincheck.bravenewcode.com/

13 years ago @ Записи - Волела сам д... · 0 replies · +1 points

@Rada: Заиста опуштајуће после напорног дана :)

@Walker: Има народних песама које нису Гранд-ЗАМ-шит & ко. :)

@Deda: Али мораш признати да је ово одрађено феноменално, за разлику од много других пародија (нпр. она „<a href=\"http://www.youtube.com/watch?v=7eSdvSdwY-g\" rel=\"nofollow\">Дволитра“).

13 years ago @ Записи - Курсна лист... · 0 replies · +1 points

@Vanjezi: Рецимо скрипта која узима РСС извор, парсује га, формира твит и шаље преко cURL-а на предвиђени твитер налог. Онда ту скрипту убациш у crontab да се извршава на рецимо 1 минут.

У зависности који језик изабереш, зависи и које ћеш додатне алатке да користиш. Ако је у питању PHP погледај http://www.webresourcesdepot.com/php-rss-parsers/...и http://www.php.net/curl

13 years ago @ Записи - Google Chrome за GNU... · 0 replies · +1 points

@Aleksandar: Једино што сам урадио је dpkg-reconfigure fontconfig-config и укључио умекшавање фонтова, где сам укључио и употребу битмап фонтова. Ништа није рекомпајлирано, а фонт који кориситм је подразумевани Sans Serif (нисам ни знао да на нотбуку нисам мењао фонтове :) ), тако да предпостављам да је то DejaVu Sans Serif. Ево и снимка КДЕ контролног центра.

debian,kde,linux,font,sans serif,antialiasing

13 years ago @ Записи - Курсна лист... · 0 replies · +1 points

@Vanjezi: Ах, то је најбоље или да изгуглаш готову скрипту која то ради (требало би да има) или да је напишеш сам. Скрипте за курс и време не користе RSS већ жваћу HTML кôд, са RSS-ом је то много лакше јер имаш гомилу класа за разне језике које посао парсирања обављају у лету, а после је подацима из променљивих једнсотавно баратати и слати их на твитер, најлакше преко cURL-а.

13 years ago @ Записи - Курсна лист... · 0 replies · +1 points

@Vanjezi: Хм, како мислиш да сетапујеш? RSS за курс твитове је http://twitter.com/statuses/user_timeline/1708167...ако на то мислиш?