trygvan

trygvan

45p

19 comments posted · 6 followers · following 0

5 years ago @ Kondis - Fortauskanter til besv... · 0 replies · +1 points

Metallplatene heter taktile plater, og er for blinde og svaksynte ja. Steinene regner jeg med er der som et visuelt element for å forsterke det for svaksynte. En eller annen form for rampe ned mot bilfeltplanet må man uansett ha, både for rullestolbrukere, syklister og andre. Kanten på 2cm mellom bilveg og fortau er etter hva jeg forstår for at blinde skal være trygg på at de har kommet over. Jeg tror ikke tilretteleggingen på bildet kun er gjort av estetiske hensyn.__Det er sikkert muligheter for forbedringer og en kan vekte forskjellig mellom ulike grupper trafikanter. Dagens tilrettelegging bærer nok preg av at handicappede skal ha grei fremkommelighet og veiledning, og da blir det andre grupper som må lide litt for det. Til lags åt alle kan ingen mann gjera. Men jeg er rimelig trygg på at det har vært ført en god del diskusjoner om disse detaljene, så når det her snakkes om uvitenhet så kan den påstanden fort komme i retur.

Trygve Andersen

6 years ago @ Kondis - Garmin oppgraderer sin... · 0 replies · +2 points

Ja, ser jeg ikke hadde fått med meg det da jeg kommenterte. Beklager. Bra du hadde det med! :)

6 years ago @ Kondis - Garmin oppgraderer sin... · 0 replies · +1 points

Du har tydeligvis ikke prøvd Garmin. Her er et eksempel fra sist jeg var på Ulriken med min Garmin 910: https://www.strava.com/activities/416248419

Personlig synes jeg dette ser meget bra ut, og et hav bedre enn i alle fall garmin sine gps-baserte høydevurderinger.

6 years ago @ Kondis - Garmin oppgraderer sin... · 4 replies · 0 points

Merk at den med pulsmåling på håndleddet gjør det med en sensor som ikke er prøvd i andre klokker enda (det er en Garmin har utviklet selv- ref DC rainmaker). Men det er ikke så mye stress om den ikke skulle virke som ønsket da den kan pares med et vanlig garmin pulsbelte (i alle fall hadde garmin 225 det, så da går jeg ut fra at dette er bevart i 235).

Klokkene ser, som generasjonen før, meget forlokkende ut. Det eneste jeg savner på disse ift de høyere i line-upen (garmin 920 og fenix3) er barometrisk høydemåling. Min erfaring fra garmin 910 er at det hjelper en hel del på presisjonen på høydedataene. Noenlunde gode høydedata er interessant for mange skulle jeg tro, med mindre du er en rendyrka baneløper.

6 years ago @ Kondis - Norgesstatistikk 2015:... · 0 replies · +1 points

Åsaneløpet underkjent?! I år av alle år, som det for en gangs skyld virket langt nok?! Jeg har vært skeptisk til kontrollmålingen der før, når GPS-en viste 4,85km og både min og andres tider ble usannsynlig bra, så virket ikke kontrollmålinga pålitelig. I år derimot viste klokka 5,05km og den gode tiden jeg fikk der føltes fortjent (var i god form og fikk til et godt løp).

Til utenforstående: Løypa er i hovedsak den samme som den alltid har vært, men det har skjedd litt forandringer på deler av løypa som følge av større vegarbeider i området. Arrangør har prøvd å tilpasse til ny situasjon hvert år.

6 years ago @ Kondis - Jonathan Albon og Emel... · 0 replies · +1 points

Kudos for dekningen! Merk at Stian Hovind-Angermund nå til helga reiser ned til Sveits for terrengløp hvor de fleste av verdens beste terrengløpere stiller (er visst en klassiker av et løp for terrengløperne internasjonalt). Dette før Skåla helga etter igjen (puh!). :)

7 years ago @ Kondis - Ingenting i VM å... · 0 replies · +2 points

Ja, også er det vel en kjent sak at kvalitet ofte kan komme gjennom bredde. Vi får noe å gjøre i VM først når noen løpere har fått lov til å reise dit noen ganger.

7 years ago @ Kondis - Løyperekord til... · 0 replies · +1 points

Også var det Tveitafjellet opp tre dager før Løvstakken.

7 years ago @ Teknisk Ukeblad - Så gode hodelykt... · 0 replies · +8 points

Rimelige hodelykter??__Rimelige hodelykter er de du kjøper til 50-100kr på biltema. _Skjæringspunktet mellom rimelig, der det fortsatt kan kalles litt rimelig, og gode finner du gjerne på 3-800 kr. Der finnes det en del som slettes ikke er så verst. Personlig eier jeg både en Magic shine med 1500 lumen, og en led lenser med 240 lumen. Til løping synes jeg led lenseren er super ettersom den er kjempelett og lyser godt. Ja 240 høres lite ut, men det er faktisk slettes ikke verst, og langt bedre enn hva som har vært vanlig tidligere. Lykta på 1500 lumen behøver et tungt batteri ved siden av i tillegg til at lyset er så sterkt at det gir sjenerende reflekser, alt ved siden av blir beksvart (man mister alt sidesyn), og det er nok mye mer irriterende for de som kommer imot. Denne lysstyrken bør reserveres til sykling.__Jeg kan fint anbefale led lenser hodelyktene som et godt alternativ for folk flest. De jeg tenker på er led lenser seo 7r (den jeg har), og led lenser h7.2. Begge selges på XXL til rundt 500,-. De er svært lette og batteriet sitter på hodebåndet.

7 years ago @ Kondis - Ingen snarvei til dr&o... · 0 replies · +1 points

Støtter den! :)