syaiful_izwan

syaiful_izwan

16p

12 comments posted · 6 followers · following 0

8 years ago @ http://infoaday.blogsp... - DIVIDEN KPF 16.5%-SIAP... · 0 replies · +1 points

Dividen diberi secara cash dan cheque. Bergantung kepada jumlah dividen
Kalau dividen sikit, selalunya akan diberi secara cash.
Kalau dividen banyak, akan diberi secara cheque.
Sepatutnya dah dapat dividen kalau invest dari 2012..cuba pergi tanya ke pejabat felda terdekat. Insyallah ada duitnya tu

8 years ago @ http://infoaday.blogsp... - DIVIDEN KPF 16.5%-SIAP... · 0 replies · +1 points

sama sahaja kedua-dua nya

8 years ago @ http://infoaday.blogsp... - DIVIDEN KPF 16.5%-SIAP... · 0 replies · +1 points

kena jadi peneroka atau anak peneroka...tu syarat utamanya..

8 years ago @ http://infoaday.blogsp... - DIVIDEN KPF 16.5%-SIAP... · 0 replies · +1 points

betul tu

8 years ago @ http://infoaday.blogsp... - DIVIDEN KPF 16.5%-SIAP... · 0 replies · +1 points

iye betul...selalunya sebanyak 2 kali setahun...tapi baru-baru ini dapat pula dividen ke3 yang dinamakan dividen khas...kami pun tak berapa pasti mengapa diberi dividen khas...
My recent post #LAWAK Kitty and her favourite box

8 years ago @ http://infoaday.blogsp... - DIVIDEN KPF 16.5%-SIAP... · 1 reply · +1 points

setakat ini mereka yang melabur dalam kpf tetap mendapat dividen yang serupa seperti tahun-tahun sebelumnya..
My recent post #LAWAK Kitty and her favourite box

9 years ago @ http://infoaday.blogsp... - Senarai Tempat-Tempat ... · 0 replies · +1 points

melaka
My recent post #LAWAK Kitty and her favourite box

9 years ago @ http://infoaday.blogsp... - DIVIDEN KPF 16.5%-SIAP... · 0 replies · +1 points

walaukumussalam, sebenarnya soalan Man ni subjektif ... tak boleh nak cakap mana satu menguntungkan.
Kami cuma boleh kongsikan pendapat kami berdasarkan kedua-dua aset emas dan investment dalam KPF. Man sendiri yang perlu decide mana satu lebih untung. Apa yang kami nampak adalah:

1. EMAS
- emas selalunya akan naik 20% dari harga asal pada setiap tahun
- TETAPI harga emas telah jatuh merudum dalam masa 2 tahun ini. 2 tahun lepas harganya mencecah RM180, tapi sekarang dah jadi RM130 je..
- KAlau rasa nak beli sekarang (harga murah) and jual kemudian (harga tinggi) pun okay juga
baca lanjut kat sini ... http://infoaday.blogspot.com/2013/04/gold-price-h... dan http://infoaday.blogspot.com/2013/05/harga-emas-k...

2. INVESTMENT KPF
- dividen KPF adalah TETAP setiap tahun (min10%-max18%) setakat ni la..
- TETAPI matawang gerenti akan susut nilai (inflasi), mungkin RM100 sekarang hanya bernilai RM95 pada tahun berikutnya.

So terpulang pada Man, kami cuba boleh kongsikan apa yang kami nampak aje..
My recent post Borang Permohonan BR1M 3.0 Online 2014 Dibuka Disember 2013 Ini. Berminat Daftar?

9 years ago @ http://infoaday.blogsp... - Senarai Tempat-Tempat ... · 0 replies · +1 points

mudah saja batu lesung...kami telah lama sediakan social button..cuma tinggal klik button tu sahaja....
so kami rasa tidak ada lagi masalah untuk share segala info dari blog kami ni..huhu
My recent post #LAWAK Enough Is Enough!

9 years ago @ http://sozcyili.blogsp... - Penjelasan Dari Bini M... · 0 replies · +1 points

Jom kita tunggu kebenaran terbongkar..kita tak boleh nak judge based on 1 video..mesti dari pihak mat yo pun ada yang nak di pertahankan.

My recent post Surat Siti Hajar Aladin Kepada Datuk Seri Najib Razak