kosh1

kosh1

73p

77 comments posted · 2 followers · following 0

8 years ago @ Teknisk Ukeblad - Ble nektet å ta ... · 4 replies · -8 points

Det er ganske utrolig at noen går på den påstanden i artikkelen om at de har utviklet en "EMF-Koffert" som skal skjerme for magnetisme !! Ganske utrolig at ingen reagerer på den påstanden, for dette er en HOAX !

Magnetisme er umulig å skjerme. Intet kjent stoff i dag, klarer å skjerme for magnetisme, og mye tyder nok på at det vil bli umulig å utvikle ett slikt stoff. For dersom det var mulig å skjerme magnetisme fra permanente magneter, vil det også være mulig å bygge motorer basert på kraften fra permanente magneter. Og dermed ville vi altså hatt Perpetuum Mobile, eller evighetsmaskiner.

Det forundrer meg faktisk at artikkelforfatter ikke gjennomskuer dette, og det forundrer meg enda mer at mange klikker " opp" på et innlegg som påstår at slik skjerming er mulig.

Det er det altså ikke. Permanent magnetisme kan ikke skjermes. Den virker gjennom alle kjente stoff uten at kraften endres.

8 years ago @ Teknisk Ukeblad - Her er den kunstige &o... · 0 replies · +5 points

Her bør jo Norsk offshoreindustri være frempå.
Dette ser da ut som å være en variant av en selvgående og halvt nedsenkbar oljeplattform, bare med penere maling og mer luksus. Til og med boretårnet er på plass, men da med penthouse leilighet på toppen.

Oljealderen er kanskje over i Nordsjøen, men da bør jo industrien som er spesialister på akkurat slike konstruksjoner være frempå og utnytte sitt potensiale og sin knowhow til å bygge akkurat slike skip/plattformer. Allierer de seg med f.eks hurtigbåtprodusentene i Norge, som kan levere støttefartøy osv, så har de ett vinnerkonsept!

9 years ago @ Teknisk Ukeblad - – Popcorn Time e... · 0 replies · +1 points

Igjen, det er markedet som bestemmer

9 years ago @ Teknisk Ukeblad - – Popcorn Time e... · 0 replies · +1 points

Vel, markedet vil bestemme, og bransjene bør klare å finne muligheter for å få betalt. som f.eks å starte med 4D film, altså film hvor ikke bare lerretet er i 3D men at også fysiske omgivelser gir følelse av å være tilstedet. DVS, ser du på en film hvor et skip i dårlig vær blir oversprøytet med isvann, så føler du både isvannet og bevegelsene. DVS, at filmen går i 4D...

All historie forteller jo at bransjene må endre seg, og følge med i utviklingen. De har aldri klart å stanse utviklingen tidligere, og det er vel små mulighet for at de klarer det denne gangen heller.

9 years ago @ Teknisk Ukeblad - Mange hurtigladere er ... · 0 replies · +7 points

Ikke skjønner jeg hvorfor det skal være mulig å ha låste ladestasjoner som bare virker for abonnenter, og ikke skjønner jeg hvorfor det skal være mulig å differensiere prisen på EL-kraft fra ladestasjoner ut fra hvilket bilmerke du kjører eller hvilke abonnement man har.

Det bør være en selvfølge at ladestasjoner skal virke på samme måte som en bensinstasjon, nemlig med fri tilgang for alle, og lik pris for alle, uansett bilmerke. Det gjelder også Tesla!

9 years ago @ Teknisk Ukeblad - Erna vil grønnv... · 0 replies · -1 points

Sant det. Mye forskning gjenstår. Men Thorium er uproblematisk å grave frem og foredle. Samtidig virker det som det er mulig å bruke stoffet som 100% trygt drivstoff i atomkraftverk. Derfor mener jeg Norge må være med. Og forske frem det som kan bli fremtidens energikilde..

9 years ago @ Teknisk Ukeblad - EU vil tvinge Apple ov... · 0 replies · -1 points

Svar til første:

hehe, nei jeg kommer aldi til å skaffe meg noen iDings.. Tvert i mot så anbefaler jeg alle som får problem med iDingsene sine om å legge de på en hoggestabbe, og gi de et realt slag med ei øks. For deretter å kjøpe seg en ny Android-duppeditt. Ja, nå er jo også Windows oppe og går.

Apple-dingsene er og blir verktøy for at Apple skal tjene mest mulig penger..

9 years ago @ Teknisk Ukeblad - EU vil tvinge Apple ov... · 0 replies · 0 points

Svar til andre:

Det eneste Apple tar seriøst er penger i kassa til Apple, og brukeropplevelse kommer nok langt ned på prioriteringslista. De første 10 plassene på den lista, dreier seg om profitt for Apple.

Virkemiddelet som Apple har brukt for å komme dit, er å bruke de samme metodene som vi ellers kjenner fra fanatiske religiøse sekter, som f.eks Scientologene..

9 years ago @ Teknisk Ukeblad - EU vil tvinge Apple ov... · 1 reply · 0 points

du er en del av menigheten forstår jeg, og det har jeg da lært at å argumentere mot en som er religiøst overbevist om at Apple er Guds gave til menneskeheten, nytter ikke.

9 years ago @ Teknisk Ukeblad - Erna vil grønnv... · 2 replies · +1 points

Vel Henrik, det stemmer at det gjenstår mye forskning, og allerede i dag så kjøres det en del forsøk i Halden, i den atomreaktoren som Norge har der. Les om det på denne linken: Thorium som brennstoff i Norsk reaktor

Og, ellers er det kanskje noe slikt du etterlyser: Thorium rapporten

Legg spesielt merke til at det kommer nye generasjoner med atomreaktorer, og her også reaktorer med vesentlig større sikkerhet enn dagens. en av de spennende løsningen er f.eks basert på flytende salt med høy temperatur. Slike reaktorer vil i hovedsak være 100% sikret mot nedsmelting, siden resultatet av at de "løper løpsk" rett og slett vil bli at de slukner/stanser. Med andre ord, slike reaktorer kan ikke komme ut av kontroll.

Og, det viktige, er at jeg mener Norge nå burde brukt betydelige ressurser for å forske frem denne teknologien og sikre seg patenter og annet, slik at Norge også i fremtiden kan bli en av verdens fremste energileverandører/produsenter, og ikke minst være blant de fremste i verden i en ny teknologisk hverdag hvor vi ikke lenger vil ha olje..

Jeg sier "blant de", for det er faktum at både Kina og India allerede driver en omfattende forskning på Thorium som energikilde.