kosedrage

kosedrage

41p

95 comments posted · 22 followers · following 0

10 years ago @ Teknisk Ukeblad - Stoltenberg blir klima... · 0 replies · +7 points

Jeg har også lyst til å få betalt for å være med på "høynivå"-møter. Hotell, bevertning, kameraderi og kronasjer på høyt nivå hadde vært grei jobbing. Bedre enn å sitte i kassen på Bunnpris ihvertfall.

10 years ago @ Teknisk Ukeblad - Nesten ingen vet hva e... · 1 reply · +4 points

At folk finner seg i slik overvåkning er skremmende.

Med tilgang til databaser over folks strømforbruk fra minutt til minutt er det lett å hente frem informasjon som nærmest trygler om å bli misbrukt. Fire tilfeldige eksempler:

1. Liste over strømkunder som har en “muslimsk” profil, med kjennetegn som annet strømforbruk i løpet av Ramadan enn ellers, osv. Kanskje med tanke på salg til diverse private "idealistiske" innsatsavdelinger som gjerne vil vite navn, adresse og annet om folk i denne gruppen. Eller “bare” rapportering til norske og utenlandske offentlige etater.

2. Liste over strømkunder som plutselig har endret vaner etter at det er blitt protester mot overvåkningen. Disse trenger selvsagt “behandling” og “omsorg” for sin paranoia mot snille Mamma Stat.

3. Liste over strømkunder som plutselig viser et forbruksmønster som tyder på at antall personer i huset er økt etter at noen av folkets fiender er gått i dekning fra Statspolitiet.

4. Liste over familier som for tiden er på ferie eller som ut fra tidligere års forbruksmønstre forventes innen kort tid å gjøre det, kjekt å selge videre til innbruddsbransjen.

Osv osv osv ...

10 years ago @ Teknisk Ukeblad - Serverer verdens f&osl... · 0 replies · -1 points

Artikkelen omtaler " den globale matmangelen" som om noe slikt faktisk for tiden eksisterer, faktum er tvert i mot at forspisning og overvekt er et stort og økende problem omtrent over alt i verden. Overproduksjon av mat likeså. Eventyret om at det foreligger noe mere "klimaendringer" enn hva som alltid har vært er vel også etterhvert gått ut på dato.

10 years ago @ Teknisk Ukeblad - Se hvordan soppen full... · 2 replies · +1 points

Fins det ikke maling e.l. som hindrer sopp i å feste seg? Jeg har lagt merke til at vegger som er bredd med gammaldags tjære ser ut til å klare seg veldig godt. Det er mulig jeg tar feil, men jeg har inntrykk av at sopp faktisk fester seg lettere på flater med moderne innendørs maling enn på selv ubehandlet treverk.

10 years ago @ Teknisk Ukeblad - Rekordmange kvinner vi... · 4 replies · +5 points

Skal bli spennende å følge med fremover hvor mange år det tar før sivilingeniør-tittelen også blir en lavstatus lavtlønnet damegreie.

11 years ago @ Teknisk Ukeblad - Slik ser laptopens usy... · 1 reply · +7 points

Ikke for å være pirkete, men jeg er litt nysgierrig: Ser noen her noe som skurrer i formuleringen "Kraftfeltet består av magnetiske og elektriske ladninger"?

11 years ago @ Teknisk Ukeblad - Han tok to bachelorgra... · 1 reply · 0 points

Ganske imponerende gjort. Denne mannen er utvilsomt veldig begavet, og han er trolig blitt en veldig teoretisk kompetent ingeniør, med stort potensiale for å utvikle seg til en verdifull fagmann.

Men det som slår meg er at dette er et "vellykket" representant for en gruppe mennesker som trolig i stor grad vil ende opp som tapere i morgendagens samfunn, nemlig de som har brukt kritiske år av sine liv til å pugge pensum og sanke studiepoeng, og blitt flinke til akkurat disse to tingene - pensumpugging og studering - og lite annet.

Denne mannen har lært seg nyttige fag som det er etterspørsel etter, hva med de som er gått i humaniora-fella?

11 years ago @ Teknisk Ukeblad - Vil lagre 5,5 milliard... · 0 replies · +6 points

Det som skjer er kanskje noe lignende det som skjedde i Kamerun i 1984 og 1986:
"Lakes Nyos and Monoun contain high concentrations of dissolved carbon dioxide. In the 1980s, thousands died when the gas was suddenly released." ( http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/4285878... )

11 years ago @ Teknisk Ukeblad - Slik kan solkraft l&os... · 0 replies · +1 points

Artikkelen sier at hele greia skal gi 198 000 kWh i året, mao en gjennomsnitts-effekt på litt under 23 kW. Her hos meg går det akkurat nå rundt 3kW bare på de 2 panelovnene i stua, hvis naboene bruker ca det samme så er gjennomsnittsproduksjonen bare nok til mindre enn 8 husstander.

11 years ago @ Teknisk Ukeblad - Så mye sank traf... · 0 replies · +3 points

Hvis de som bor nær arbeidsplassen og dermed slipper å reise til jobb hver dag blir mange nok, kommer Stata etter hvert og sier at disse selvsagt må beskattes for denne økonomiske fordelen.