Jens Kr. Kirkebø

Jens Kr. Kirkebø

78p

144 comments posted · 150 followers · following 0

9 years ago @ Teknisk Ukeblad - Ny livsløpsanal... · 2 replies · +9 points

Lithium er da på ingen måte et sjeldent metall. Det er f.eks mer lithium enn bly i jordens overflate.

Det fremstilles heller ikke fra malm: "Lithium salts are extracted from the water of mineral springs, brine pools and brine deposits." (wikipedia).

Prisen på selve lithiumet utgjør også en MEGET liten del av kostnaden til et batteri, i størrelsesorden omkring 1%.

9 years ago @ Teknisk Ukeblad - Er det verdt å o... · 1 reply · +5 points

Høres ut som en riktig konklusjon ja ;)
Heldigvis har jeg en godt fungerende 5C, den duger nok fint en 3 års tid til.

9 years ago @ Teknisk Ukeblad - Er det verdt å o... · 0 replies · -2 points

Forhåpentligvis kommer det en 6C eller lignende utgave med litt mer fornuftig skjermstørrelse. Har en 5C nå og den er allerede i grenseland av hva jeg aksepterer mhp. størrelse.

Og gjerne med noen litt kulere farger enn gørrkonservative sort/sølv/gull eller hva det nå var som var mulighetene.

9 years ago @ Teknisk Ukeblad - Om noen år komme... · 1 reply · +3 points

Hvis en LED-LCD sløser med energien, hva gjør da en plasma-skjerm? ;) En jeg kjenner har en 50" plasma som bruker rundt 350-400W mens min Sony 65" LED-LCD (HX920) bruker rundt 85W. 85W er helt greit for min del, og også langt under den gamle Panasonic 32" CRTen jeg hadde i mange år. Den brukte ca. 140W. Så utviklingen har vært ekstremt god de siste 15-20 årene.

9 years ago @ Teknisk Ukeblad - Denne elbilen skal g&a... · 3 replies · +1 points

Ihvertfall om motorsyklisten verdsetter livet sitt. Han kan nok (med en R-sykkel og på kjent vei) kjøre fra de fleste biler man da er marginene helt lik null. Noe uforutsett rundt svingen da så bærer det rett til skogs. Så i praksis, på vei, er nok bilen raskest ja.

9 years ago @ Teknisk Ukeblad - Denne elbilen skal g&a... · 11 replies · +3 points

Joa, inntil du kommer til noen svingete partier. Og kanskje med litt grus oppå asfaltene i svingene også ;)

9 years ago @ Teknisk Ukeblad - Norsk brønntekn... · 0 replies · +3 points

Nedgravd CU 3x16? Tipper du fint kan oppgradere til 3x63A uten å grave. Det betyr at du får nok ekstra effekt til å kunne lade på 11kW samtidig som du har like mye restkapasitet som i dag.

Men det er sjelden man har behov for å lade på såpass høy effekt. Hvor ofte kommer man hjem med bortimot tomt batteri og må reise på langtur igjen med fulladet batteri etter 8 timer? Jeg lader bortimot utelukkende på effekter fra 3,7kW og nedover, det er veldig sjelden behov for mer.

9 years ago @ Teknisk Ukeblad - Bellona har bygget lad... · 1 reply · +2 points

Ofte vil det være slik at man ikke ankommer med tomt batteri og trenger å lade helt opp. Mangler man f.eks 10 mil på rekkevidden for å komme dit man skal holder det med 1 time på en slik ladestasjon (de skal forøvrig være tilgjengelige for alle, ikke bare de som booker rom).

Som et eksempel kan jeg nevne de 8 22kW ladestasjonene ved Inspiria utenfor Gøteborg. De har vært flittig brukt av folk som skal kjøre til Gøteborg fra steder litt nordenfor Oslo eller oslofolk som skal lengre enn Gøteborg. F.eks er Hønefoss-Gøteborg 35 mil. Noe som går fint en sommerdag med pent vær, men kan være i grenseland om regnet øser ned og man har sterk motvind, samtidig som mange vil holde god hastighet gjennom Sverige. Da kan 45 minutter på en slik 22kW ladestasjon være gull verdt og man kan bruke ladetiden til å spise lunsj i hotellets restaurant så lenge (Quality Hotel inkl. Badeland ligger ved siden av Inspiria).

9 years ago @ Teknisk Ukeblad - Bellona har bygget lad... · 5 replies · +9 points

Disse ladestasjonene vil bruke rundt 2,5 timer på å lade opp en i3, så det blir en langdryg langtur i så fall.
Dessuten er vel ikke akkurat i3 bilen man drar på bilferie til Nord-Norge med ;)

9 years ago @ Teknisk Ukeblad - Dette er ryktene om iP... · 2 replies · +2 points

Så lenge de har en modellserie med 4" også kan de komme med så store modeller de vil for min del. Strakk meg opp til 4" (fra 3GS 3,5") når jeg nettopp byttet til en 5C, men der setter jeg også grensa mhp. størrelse på mobilen...