gidsportugal

gidsportugal

43p

61 comments posted · 3 followers · following 0

5 weeks ago @ http://www.gidsportuga... - Nederlandstalige Gids ... · 0 replies · +1 points

We hebben vijf mooie dagen doorgebracht in Lissabon met Patricia. Zij heeft ons leuke plaatsen laten zien en ook veel informatie gegeven over de mooie stad Lissabon. Patricia is een heel bekwame gids, weet veel te vertellen en is heel behulpzaam. Zeer enthousiast. Een echte aanrader. Perfect rondgeleid.
Lieve groetjes Luc en Karina Van Heghe, Ann en John, Liesbet en Adelbert.
Oktober 2021

10 weeks ago @ http://www.gidsportuga... - Nederlandstalige Gids ... · 0 replies · +1 points

Beste Patricia,
We zijn nog aan het nagenieten van gisteren.
Op een heel ontspannen en natuurlijke manier vertelde je ons de geschiedenis van Portugal en meer bepaald Lissabon.
Je bracht ons zoveel toffe weetjes en toffe plaatsen bij en daarenboven zijn we veel meer te weten gekomen over de lokale gebruiken en de manier van leven in Portugal.
Het fijne aan de dagtour in Lissabon was ook het feit dat je deze ook volledig hebt aangepast aan ons 4-en.
Bedankt,
Maud, Christophe, Ann & Alain Pyck

11 weeks ago @ http://www.gidsportuga... - Nederlandstalige Gids ... · 0 replies · +1 points

Wie Lissabon en bij uitbreiding Portugal wil bezoeken mist heel veel als hij of zij zich niet laat begeleiden door een bekwame gids. Wij vonden via ons reisagentschap een perfecte gids Patricia Baetslé genaamd. Zij woont er al 35 jaar en is verliefd op het land en zijn mensen. Haar grootste passie is mensen in te wijden in de geheimen van het land in het Nederlands.
Onderhuids leven zovele “meme’s” die bij “exegese” blijken aan ons bestaan vorm te hebben gegeven. Waarom noemt het fort dat de Taag beheerst Belém, nieuw Bethlehem? Omdat de Tempeliers droomden van nieuw Jerusalem! Maar toen de paus angst kreeg voor hun macht, zij beheerden immers in hun kluizen de bezittingen van de kruisvaarders, liet hij toe dat de koning hen zonder pardon vervolgde.
Hun fortuin werd ondergebracht in de Orde van Christus, weer zo’n meme. In samenspraak met de paus werd de koning de grote beheerder. En met die centen kon de operatie ´kerstening´ van Zuid-Amerika worden opgestart. En hoe kwamen die kruisvaarders van de tweede kruistocht in Portugal terecht? Omdat zij konden bijdragen aan de verovering van Portugal op de Moren en dus aan het vestigen van een katholiek koninkrijk. Hoe kwam veel later Salazar aan de macht? Omdat hij een verlichte vorst wilde zijn voor God en Vaderland, en aan God een groot katholiek Afrika wou schenken.
Is dit alles wat kort door de bocht? Ongetwijfeld wel, maar in de diepte van de vaderlandse geschiedenis zit vaak veel machtstreven en ideologie verweven.
Dat lees je niet in je reisgids! Maar ga eens op stap met Patricia Baetslé, en er gaat een wereld voor je open.
Sintra herbergt paleisjes in alle formaten en kleuren en zelfs een magische tuin. Ook daar weet zij je te boeien met veel verve, fantasie en humor.
Een echt Portugees fado kafeetje zonder franjes en lekkere eethuisjes weet zij aan te bevelen. Onze reis was onverwacht en ongemeen boeiend.
Patricia, ontzettend bedankt!
Je was voor ons een fantastische gids die op een onvergetelijke manier jouw passie en liefde voor Portugal op ons wist over te brengen.
Bij een volgend bezoek aan Portugal weten we je zeker te vinden.

Poperinge 10 juni 2021

Paul en Edith Klep-Danneels
Pol en Tina Sansen-Boucquey

74 weeks ago @ http://www.gidsportuga... - Nederlandstalige Gids ... · 0 replies · +1 points

Wij, een moeder met drie kinderen (13,14 & 17), hadden Patricia als gids voor drie halve en één hele dag. Dit, kort nadat de grenzen geopend werden i.v.m. Covid (eind juni-begin juli). Patricia was zeer respectvol tegenover de opgegeven maatregelen, net zoals alle bezochte bezienswaardigheden dit ook waren.
De communicatie die vooraf ging verliep zeer vlot. Hierdoor konden we een programma uitstippelen van een tour in Lissabon, Belém, Museu Nacional do Azulejo en Alcobaça, Nazaré & Batalha. In andere delen van Portugal hadden we voordien kennisgemaakt met vier andere gidsen. De gemotiveerde Patricia was veruit de meest professionele van de vijf en vol met kennis op alle vlakken waaronder cultuur, geschiedenis en de sociale maatschappij. Verder was en is ze zeer sympathiek en gedroeg ze zich respectvol tegenover haar klanten. Ze was flexibel en paste zich qua programme aan aan de wil van de klant. Wij zijn zeer tevreden met onze keuze en raden haar u zeker aan.
Familie Coetsiers, Gent België

90 weeks ago @ http://www.gidsportuga... - Nederlandstalige Gids ... · 0 replies · +2 points

Lieve Patricia,
Wat hebben wij genoten van de grote dag 7 maart!
Jij had alles met zo veel zorg voor ons georganiseerd met de bus, de verschillende interessante stops met levendige uitleg die voor ons volwassenen heel interessant was en ondertussen bleven de kinderen om ons heen vrolijk spelen zonder ons erg te storen.
Zaterdagavond in de mezzanine van het restaurant zaten wij heel sfeervol. Er waren kleine toespraken en de bediening was heel aardig en de verjaarstaart was een vrolijke verrassing en ook verrukkelijk.
Zondagochtend heeft de jeugd uitgebreid gezwommen in het hotel en Hendrik en ik zijn met onze dochter Barbara nog naar het São Jerónimo klooster gegaan. Héél indrukwekkend! En daarna nog naar het Berardo museum ernaast.
Gedurende de lunch (buiten op terras van Audrey's, erg lekker er door onze kleindochter gevonden) vertrok de ene na de andere familie en zondagavond was de fado avond die jij voor ons zessen had besproken. Wij hebben daar enorm van genoten, er werd prachtig gezongen en er was een enige sfeer, absoluut geen tourist trap. Wij waren wel gefrustreerd dat wij geen Portugees konden verstaan.
Héél veel dank voor al je geduld met de vele e-mail vragen. Jij hebt precies aangevoeld wat bij ons past en door jou is het een onvergetelijke top dag geworden.
We hebben wel geluk gehad dat deze reis nog door kon gaan met het coronavirus overal om ons heen.
Heel veel liefs, ook van Hendrik,
Vanessa Bentinck

91 weeks ago @ http://www.gidsportuga... - Nederlandstalige Gids ... · 0 replies · +2 points

Lieve Patricia,
Heel veel dank voor de fantastische dag gister. Dankzij jou was alles een groot succes.
Lissabon in vogelvlucht, de lunch buiten en het gezellige en lekkere restaurant gister.
We hebben genoten. Ik hoop dat we niet te chaotisch waren!!
Hoop dat we elkaar nog eens zullen zien.
Hartelijke groet,
Corinne Bentinck

109 weeks ago @ http://www.gidsportuga... - Nederlandstalige Gids ... · 0 replies · +2 points

Beste Patricia,
Ik ontving enthousiaste reacties van mijn medereizigers over onze 5-daagse tocht in Portugal en Lissabon.
Een speciale dank voor uw zeer gewaardeerde bijdrage tot het welslagen van onze trip.
Ik kijk uit naar een volgende gelegenheid om met U op stap te gaan in ons geliefd Lissabon.
Beste groeten van ons alle vier en speciaal van mij,
Christina Van Langendonck

111 weeks ago @ http://www.gidsportuga... - Nederlandstalige Gids ... · 0 replies · +2 points

Beste Patricia,
Wij hadden een onvergetelijke drie-daagse met jou tijdens onze laatste zomervakantie. Zowel in Belém, Lissabon als Sintra wist je ons te boeien met je ongelooflijke kennis. Naast je uitmuntende gidskwaliteiten ben je dan ook nog eens zeer enthousiast, super aangenaam en sympathiek. Zelfs onze drie kinderen hingen aan je lippen bij het horen van al je leuke weetjes.....of was het voor die lekkere pasteitjes?
Familie Cool-Collard, België

111 weeks ago @ http://www.gidsportuga... - Nederlandstalige Gids ... · 0 replies · +2 points

Lieve Patricia,
Ook wij hebben de beste herinneringen aan deze editie van de PASAR Portugal reis.
Er was vooreerst de zeer aangename en hartelijke groep. Ook wij als reisbegeleiders hebben dit nog maar zelden meegemaakt.
Maar er was uiteraard uw inbreng die zo gesmaakt werd door iedereen. Dikke pluim en alle lof voor jou !
Ook onze eerste echte ontmoeting met jou, is er eentje die zal bijblijven hoor!
Er was wel reeds een goed gevoel vooraf via de mail communicatie en die werd alleen maar bevestigd eenmaal we elkaar echt konden ontmoeten.
Het klikte meteen en we zaten met alle elementen op dezelfde golflengte.
Dit was een bijzonder grote geruststelling voor mij als reisleider als je met zo'n grote groep onderweg bent.
Patrick Luyckx (PASAR-Portugal reis september 2019)

111 weeks ago @ http://www.gidsportuga... - Nederlandstalige Gids ... · 0 replies · +2 points

Reacties van verschillende deelnemers aan de DAVIDSFONDS reis in Lissabon en de Alentejo streek (24-29 september 2019):

- Tot nu toe de beste gids/reisleider ik ooit had bij DF-reizen (andere reizen kunnen met de DF-reizen zelfs niet vergeleken worden);

- Patricia Baetslé is dé gids voor een Portugal ervaring;

- Logische opbouw van het programma. Een voorbeeldje : bezoek van de Expo en lunch ter plaatse vóór het vertrek naar Evora; de Expo ligt naast de Vasco da Gama brug, dus al een eindje in de goede richting;

- Patricia is een zeer ervaren en gedreven gids. Zij verveelt nooit en geeft antwoord op alle vragen;

- Patricia Baetslé is een zeer belezen persoon met verantwoordelijkheidsgevoel voor de groep. Verdient zeker een grote pluim voor de uitstekende uitleg, organisatie, sociaal contact en kennis in het algemeen over Portugal. Heeft een zeer uitgebreide kennis van het voorziene programma en bij uitbreiding over de geschiedenis & actuele toestand van het land. Dat ze er 30 jaar woont (studies inbegrepen) is meer dan een toegevoegde waarde. Ze werd door de ganse groep niet enkel door haar kennis maar ook door haar gedrevenheid en sociale ingesteldheid gewaardeerd.