jEb

jEb

43p

24 comments posted · 350 followers · following 0

168 weeks ago @ http://anjungrakyat.bl... - Nasib Para Pejuang Ban... · 1 reply · +2 points

Dahulukan yg dahulu...
Kemudiankan yg kemudian.....

heh.

brader, ni dh kire untung le kite meraikan GST ni
tau nk bantah je, ape bnde ntah!

brader,
tau x yang KERAjaan BN hamno dh study giler GST ni dkt 30 thn der,
aku ulang taip 30 thn okeh! lg korang sume nk bantah ape bgai sume.
cubele tanamkn sikap bersangke baek tu skit.

brader,
jgn riso, pak mentri ni ckp dier dh cipte frmula
kire2 utk senangkn hidup umat pnduduk m'sia nnt, rilex, slow2 paddle
ni ahmad maslan laa, pointer 3.85 kot,
jgan maen giler.........

168 weeks ago @ http://anjungrakyat.bl... - Najib kata 1MDB hanya ... · 3 replies · +3 points

heh

 photo JimCarreyLaugh.gif


169 weeks ago @ http://anjungrakyat.bl... - Tok Guru Berbahasa Urd... · 0 replies · +3 points





181 weeks ago @ http://anjungrakyat.bl... - Terkini ! Siswa, penyo... · 3 replies · +3 points

kenapa takut giler mahasiswa/i berpolitik?

diorng pun rkyat jgk & ada hak utk mgundi.
kite bkn nk suruh diorng bpolitik 24jam.
kite nak diorng ni alert dlm hal2 serta isu politik dlm negara.
kdg2 ade isu yg bersangkut paut dgn certain2 course yg diorng amik, cntoh mcm pengajian sosial politik ke, at least info yg diorng dpt tu relate kan dgn study diorng jgak

buah fikiran diorang kdang2 lebih bernas dr org lain..sbbnye, ape yg diorang dh blajo dlm sukatan pelajaran totally differnt dgn suasana politik skang. cntoh, bdk LAW @ perundangan msti nampk giler kepincangan dlm keadaan politik kiter skang nih...

btw, diorng ni jgklah satu ari nnt yg akan meneruskan pengurusan negara

kalu bukan mahasiswa/i...sape lagi nak aktif berpolitik???


~ ~ ~ x cool kalo students x langgor arahan & peraturan Universiti
stakat kne tindakan disiplin, extend sem, ape ade hal!
XD

182 weeks ago @ http://anjungrakyat.bl... - Tiga Kisah Aneh - Mimb... · 0 replies · +5 points



183 weeks ago @ http://anjungrakyat.bl... - Cerita Menarik Jumaat ... · 1 reply · +4 points

185 weeks ago @ http://anjungrakyat.bl... - LENSA - Anak Muda Meng... · 1 reply · +7 points

berundur dari Pakatan, biar la yg tu PAS pnye last resort.

@ alternatif len, rombak secare holistik pucuk pimpinan parti yg ade ni. yg nih mustahil KOT bole bt...sbb bole jd, PAS pnye carta organisasi skrang sme mcm kt bwh ni. bole jd laaa...msing2 ade kpentingan.

terigt akn kate2 hikmah dr seseorng,
" i help u, u help me."
bole jd laaa...

185 weeks ago @ http://anjungrakyat.bl... - Marah-Marah Sayang ! · 0 replies · +4 points



185 weeks ago @ http://anjungrakyat.bl... - Anak Muda Dah Muak Dgn... · 2 replies · +5 points

2 aspek mmpengaruhi plitik org muda mase kni:
thap pnddkan & media sosial.

jd, pndangan pgundi muda mgenai snario plitik skrang (thap pnddkan) & pngunaan medium sosial scara total + keterbukaan serta pendedahan kpd mklumat, snang bg pgundi muda bt prbandingan bila adenya isu2 yg timbul dr ke2-2 blah pihak.

citer kopi dangdut panas PAS sejak 2 3 mnjak ni dgn sngaja mnjdikan PAS, kate org2 mude skrang nih sudah jd giler pork @ barua UMNO..perlu igt, baik UMNO, PAS ade jgak macai2nye.

kite pgundi muda, nakkn UMNO "jtuh" tp ats sbb2 isu yg 2 3 mnjak ni dh makin melalut-lalut, dh jd mcm drama sinetron kt negara Tjibouti, PAS kne wajib mengTRANSFORMASIkn parti bak kate tagline NAJIB (heh).

bole jd next PRU nnt, pgundi2 muda PAS mengundi PAS sbb dh xde plihan @pn xnk undi PAS. sbbnye?

slah 1 sbbnye,
"PAS voters nowadays see SARKIS in the making."

186 weeks ago @ http://anjungrakyat.bl... - WAWI Yang Kool ! Azmin... · 0 replies · +4 points





when feudal has spoken out...
where all the people's voice gone...
that we got this far..

UMNO = SARKIS
PKR = CIRCUS
PAS = downloading...........update status