bicarahati

bicarahati

43p

76 comments posted · 1 followers · following 0

544 weeks ago @ Bicara Hati Antara Kita - Tahanan Kastam Pejabat... · 0 replies · +1 points

Sy tak pasti sbab di entry nie sy bagitawu sy dah tak ada capaian ke maklumat berkaitan nie tapi kalo tak der cukai itu bagusss. Cuma wireless nie ada kait2 sirim. Sama mcm modem wireless. Sy tak guna myport.. pening.

544 weeks ago @ Bicara Hati Antara Kita - Tahanan Kastam Pejabat... · 0 replies · +1 points

Guna Fedex lagi ok sebab semuanya diorang akan buat. Just sit back and relax. Handphone tak der tax dah cuma kena permit sirim saja. Berapa percent = ?.

544 weeks ago @ Bicara Hati Antara Kita - Tahanan Kastam Pejabat... · 2 replies · +1 points

Boleh tapi wireless product nie selalunya kena ada kelulusan SIRIM. Cukai tak pasti berapa tapi ada punya.

544 weeks ago @ Bicara Hati Antara Kita - Import Ubat dan Kosmet... · 0 replies · +1 points

Fera. cuba berhubung dengan Jabatan Farmasi atau lebih lanjut di http://pharmacy.gov.my/

545 weeks ago @ Bicara Hati Antara Kita - Video Blue Atau Pun Porn · 0 replies · +1 points

no doubt about it :)

546 weeks ago @ Bicara Hati Antara Kita - Tahanan Kastam Pejabat... · 0 replies · +1 points

ada 10% jika tak salah sayalah.

547 weeks ago @ Bicara Hati Antara Kita - Tahanan Kastam Pejabat... · 1 reply · +1 points

Kalo buat macam tue kena pastikan seller ship out jarak dia jauh sikit. Sebab kita tak tawu sana punya handling mcm mana. Kita tak leh agak berapa lama diorang proses. Pastikan anda ada dokumen yang membuktikan setiap pakej anda mmg under value. Itu jer yang penting. Kalo ditahan semua pakej sekali, memang di kira nilainya semua.

547 weeks ago @ Bicara Hati Antara Kita - Tahanan Kastam Pejabat... · 0 replies · +1 points

MUngkin 10% saya cuma agak-agak kerana jika anda baca entry saya di mana saya menyatakan saya tidak lagi mempunyai akses terhadap maklumat cukai. Jika barangan kosmetik dalam jumlah yang besar anda 'mungkin' akan berhadapan dengan Jabatan Farmasi selain daripada kastam.

547 weeks ago @ Bicara Hati Antara Kita - Tahanan Kastam Pejabat... · 0 replies · +1 points

Salam.. Tak der cukai Lulu :)

547 weeks ago @ Bicara Hati Antara Kita - Tahanan Kastam Pejabat... · 0 replies · +1 points

Jika anda baca entry saya ini, tidak ada cukai.