balaganjoe

balaganjoe

113p

676 comments posted · 54 followers · following 0

9 years ago @ Üllői út ... - A Fradi nemet mondott ... · 0 replies · +1 points

Megpróbálok óvatosan fogalmazni én is hiszem nem babra megy a játék.
Tegnap részt vettem az mlsz - edzőtovábbképzési vezetőjének szervezésében lebonyolított Emeljük a szintet továbbképzésen. Az előadások szünetében nagyon sok edzővel sportvezetővel beszéltem, természetesen ez is téma volt. Nevek nélkül a vélemények döntő többsége az, hogy az mlsz azért akar bővíteni, mert bővíteni akarja azon klubok létszámát ahol a befolyása több lehet mint egy sportszervezetnek. A több klub több bevétel hiszen több közvetítési díjat kell fizetnie a tv társaságnak - az a terv, hogy bővítés esetén újratárgyalják a sport tv díjait. Több bíró kell, több ellenőr ez mind több bevételt generál a már amúgy is multi mlsznek. Ezeken kívül sok az állástalan pro licences edző aki külföldön nem kell de az alacsonyabb osztályú culboknál sem kellenek de az első osztályban csak pro licencel lehet dolgozni. Tehát az mlsz részéről nem az a cél, hogy a több mérkőzéssel jobb legyen a foci hanem hogy minél több funkcionáriusnak legyen munkája. Itt az sem számít milyen a clubok helyzete...végig tudnak e nyomni egy szezont mert erre a mostani licenvizsgálat nem elég. Viszont ha év közben megszünik egy club vagy tönkre megy akkor még mindig ki lehet majd perelni az edzők pénzét. addig is keres bíró, meccsellenőr, mlsz mindenki. Ezeken kívül van még indok amit én sem írok le, mint Sherlock mert azonnal mehetnék bíróságra de annyi a lényeg két ember komoly konfliktusa is játszik ebben a témában. Orosz Pali eddig is "feketeseggűnek" számított a tisztelt szervezetnél. Egyébként a szakmai előadások viccen kívül világszínvonalúak voltak...ezekkel csak az a baj, hogy a cuboktól delegált utánpótlásedzők közül ki mennyit értett meg belőle mert bizonyos előképzettség nem ártott az egyetemi szintű előadásokhoz. Clubunkat megint nem képviselte senki csak egy utánpótlásedző aki mint magánszemély volt jelen....tanulni akar...és mlsz ide vagy oda volt is mit. Utána együtt néztük meg a válogatott meccsét.... Itt sajnos senki nem volt hajlandó kamera elé állni véleményével pedig esküszöm igyekeztem. A sajtó tájékoztatóra nem mentem el a meccs után mert nem kaptam volna időt kérdésre ...előre megmondták ezt is.

9 years ago @ Üllői út ... - Német védő érkezhet? · 0 replies · +9 points

Te tényleg nem vagy tisztában sem egyik szurkolói weblap helyzetével sem.

9 years ago @ Üllői út ... - Gyurcsó-Jova csere is... · 4 replies · +12 points

Olic

9 years ago @ Üllői út ... - Gyurcsó-Jova csere is... · 0 replies · +15 points

Pár éve nem volt új stadion sem meg ilyen lehetőségeink. Gazdasági szempontból egyik klub sem éri meg rövid távon. Pl a Lagardere - a néven mindig röhögök mert Burvil és Jean Marais jut eszembe - érkezésével tervezhető állandó bevételünk van. Ezen felül valamiért úgy gondolom lesz még szponzor őszig :), tehát a költségvetésünk nem kicsit nőtt meg. Úgy gondolom kölcsönöket nem kell felvennünk már ha valamikor akkor most érdemes invesztálni a csapatba. Most rajtunk lesz egy pillanatra a Focinagyvilág szeme. Egy Középeurópai csapat stadionavatója meg a köré épített image is érdekes lehet sokaknak. Most érdemes nagyot álmodni erre a legalkalmasabb az idő. Tudom mi jön most: kompromisszumok, lefeküdtünk a hatalomnak stb...Sajnos ezen már túl vagyunk...Nekünk nem volt soha sok esélyünk, mert mi vagyunk a Ferencváros ...Most van..Ragadjuk meg és éljünk vele!

9 years ago @ Üllői út ... - Gyurcsó-Jova csere is... · 0 replies · +15 points

Gyurcsó kölcsön . Jelen állás szerint mi tudjuk magunkat megmutatni nemzetközi porondon nem a Vidi.Ésszerű lenne kölcsönadni őket egy olyan csapathoz ahol kapnának lehetőséget a későbbi magasabb eladási ár reményében. meg hát jönnek majd a Puskásból a tehetségek a következő szezonra.........Jó ez utóbbi mondatom mondatom elég komolytalanra sikeredett.

9 years ago @ Üllői út ... - Gyurcsó-Jova csere is... · 18 replies · +71 points

Évek óta mondom - nem mintha számítana - de Dibusz mellett Kiskoko aki a Fradiba való. ez a szezon nagyon nem jött neki össze. Koko a Magyar labdarúgás legnagyobb tehetsége volt és még mindig van benne lehetőség. Tudom vannak itt akik látták edzésen...nekünk is volt hozzá szerencsénk. A Moniz féle Fradiban jobban el tudtam volna képzelni mert Ricardo rendszerében nem az ütközés volt a lényeg hanem az 1 az1 elleni párharc technikai megnyerése. Nem tudom Doll szisztémájában hova képzelné el - én el tudnám bár nem is vagyok a Fradi edzője - Doll sokpasszos középpályás játékoz képzel el labdabiztos játékosokkal ahol nem csak egy hanem több irányítani képes u.n. kreatív labdarúgó kell. A klasszikus német fociban nem férne el ezzel a felépítéssel, de a Fradi speciális közeg - remélem, talán - visszatérünk a lendületes Fradi támadójátékhoz itt nem kell feltétlenül ütközni . Két olyan képességű irányítani tudó játékossal mint pl Koko és persze Leonardo a legsokoldalúbb középpályánk lehetne, két csatárral. Itt azonban belép a képbe a kétség BÖDÉVEL MI LESZ? Racionálisan gondolkodva egyszerűen nem tudom csapatba illeszteni őt ha ez marad az elképzelés. Ez csak fantáziálás de bárki jön még külföldről is akkor is kérdés marad az, hogy a sokmozgásos kreatív középpályás sorral megtámogatott kétcsatáros játékban hol lesz Dani helye. De jó hogy nem én vagyok az edző :)

9 years ago @ Üllői út ... - Gerával is tárgyal a... · 3 replies · +6 points

Róluk nem tudok..persze ez nem jelent semmit mert nem a clubtól informálódom. Majd kicsit kutakodom bár nem igazán akarnék most mtk körökben megfordulni.

9 years ago @ Üllői út ... - Gerával is tárgyal a... · 1 reply · +18 points

Az Origo sportrészlegét nem mondanám nem kompetensnek. Nemzetközileg a legelismertebb sportszerkesztőjük van , nem egy nso szint. Nemzetközi kapcsolatokkal komoly stábbal.

9 years ago @ Üllői út ... - "A Fradi konkrét ajá... · 2 replies · +5 points

Nem, a Királyok városa lesz a befutó HA megy.

9 years ago @ Üllői út ... - "A Fradi konkrét ajá... · 6 replies · +19 points

Jova máshova megy ha megy