Arnt Joakim Wrålsen

Arnt Joakim Wrålsen

86p

294 comments posted · 31 followers · following 0

7 years ago @ Teknisk Ukeblad - Nå går hur... · 0 replies · +21 points

Erfaringer fra andre land viser en direkte sammenheng mellom reisetid og markedsandel for tog versus fly. Jo kortere reisetid med tog, desto flere velger toget over flyet. Man sparer så utrolig mye uproduktivtid på surr til og fra flyplassen, og kan jobbe effektivt eller slappe av fra sentrum til sentrum.

Dermed overrasker det ikke at flere tar toget når det tar kortere tid. Dette viser også en liten forsmak på hva som er mulig hvis man bygger moderne høyhastighetbaner. En felles høyhastighetsbane over Haukeli mellom Oslo og Stavanger/Bergen med 2,5 timers reisetid vil kunne ha en markedsandel på flere millioner passasjerer årlig.

7 years ago @ Teknisk Ukeblad - Nå kommer endeli... · 0 replies · +3 points

Det er ikke måkevingedører. Måkevingedører er stive og slår utover på vei oppover, noe som er en stor ulempe på trange parkeringsplasser.

Det Tesla planlegger på Model X er det de kaller "falkevingedører", som folder seg sammen på vei oppover, slik at de ikke slår utover.

Hvorfor Tesla har gått for slike dører kan jeg ikke svare på, det får du nesten kontakte Tesla og spørre om. Men jeg kan ihvertfall se at slike dører vil være en klar fordel på trange parkeringsplasser, spesielt siden de skal ha sensorer som stopper dem før de eventuelt slår i taket der det er lavt tak.

Grunnen til at ingen andre bruker samme type dører kan være fordi det er en ny og uutprøvd teknologi. Igjen, falkevingedører er ikke det samme som måkevingedører. :)

7 years ago @ Teknisk Ukeblad - Dette systemet blir p&... · 5 replies · +15 points

Har du lest artikkelen?

"Siden det ikke skal være mulig å spore eller overvåke kjøretøy som er utstyrt med eCall, da systemet ikke sender ut signaler før det aktiveres i forbindelse med en ulykke eller dersom nødmeldingen blir utløst manuelt, skal det ikke være i strid med norsk personvern."

Personvern er selvsagt viktig, men ubegrunnet paranoia tjener ingen.

7 years ago @ Teknisk Ukeblad - Nå kommer endeli... · 3 replies · +5 points

Elon Musk sin visjon med Tesla er å gjøre persontransport miljøvennlig ved å masseprodusere gode, rimelige el-biler. Han ønsker å bygge seg opp ved å begynne med dyre sportsbiler i små serier (Roadster) og gradvis bygge opp kompetanse og produksjonskapasitet til man er i stand til å lage masseproduserte elektriske "folkevogner" (Model 3 som kommer i 2017).

Denne visjonen innebærer nødvendigvis at man dropper å lage hybrid-biler, som kunne vært gode "her og nå" men som ikke løfter industrien noe særlig utover det som allerede er oppnådd.

Er hybrid-biler veldig viktige for deg finnes det allerede mange gode på markedet, de har bare ikke Tesla-logoen på seg.

7 years ago @ Teknisk Ukeblad - Nå kommer endeli... · 0 replies · +1 points

Model X er en luksusbil og er nok mer tiltenkt de som vil ha en bil å "flotte" seg med heller enn en praktisk arbeidsbil.

Trenger du muligheten for skiboks er nok Model S et bedre (og billigere) valg.

7 years ago @ Teknisk Ukeblad - Med disse på pla... · 1 reply · +2 points

Ikke hvis feilen ligger i teknikken som detekterer utrykningskjøretøyet, og ikke i selve fallemmen.

7 years ago @ Teknisk Ukeblad - Med disse på pla... · 1 reply · +4 points

Dette må du veie mot samfunnsnytten av mindre råkjøring. Dvs hva skader flest folk, at man bygger fallem og hindrer ulykker som følge av råkjøring, eller at noen en sjelden gang iblant må kjøre litt saktere på sykehuset.

7 years ago @ Teknisk Ukeblad - Med disse på pla... · 3 replies · +8 points

Også kræsjer man inn i bomstasjonen eller i bilen foran en.

7 years ago @ Teknisk Ukeblad - Med disse på pla... · 0 replies · +24 points

Dette er en nyttig presisering for de av oss som ikke har kjørt 100 ganger over broen, jeg reagerte litt da det sto at det er 30-sone på broen. Skjønner ikke hvorfor noen ser et behov for å svare så utrolig sarkastisk på dette innlegget.

7 years ago @ Teknisk Ukeblad - Med disse på pla... · 0 replies · +7 points

Ja, en gang i fremtiden. Vi må ha løsninger for å hindre så mange dødsfall og skader som mulig i trafikken til da.