Arnt Joakim Wrålsen

Arnt Joakim Wrålsen

86p

377 comments posted · 31 followers · following 0

6 years ago @ Teknisk Ukeblad - Slik blir verdens f&os... · 0 replies · 0 points

6 years ago @ Teknisk Ukeblad - Kan en snøfrese... · 3 replies · +6 points

Hva med å heller bruke litt muskelkraft og måke innkjørselen for hånd? Du sparer masse penger på en snøfreser som står ubrukt det meste av året, og får en frisk start på dagen med masse frisk luft de dagene du må ut og måke. Og måkingen går som en lek hvis du kjøper en skikkelig snøskuffe med to håndtak. Som en ekstrabonus kommer du på jobben frisk og blid. :)

(Og bare så det er sagt, snøfresere har sin misjon. Har man en 100 meter lang innkjørsel eller et borettslag som må måkes sier det seg selv at håndmåking kommer litt til kort. Men de fleste har en 5-10 meter lang innkjørsel og har bare godt av å måke for hånd.)

6 years ago @ Teknisk Ukeblad - Nå blir det hurt... · 0 replies · +4 points

Strekningene man ville måtte kjøre uten lading, E6-Hammerfest tur/retur og Karasjok-rv93 er ikke lengre enn at de fleste el-biler i dag klarer det uten lading.

Og i tillegg tror jeg Hammerfest er stor nok til at markedskreftene vil sørge for at det kommer opp en lader der etterhvert uansett, med eller uten statlige anbud.

6 years ago @ Teknisk Ukeblad - Nå blir det hurt... · 0 replies · +4 points

Hvorfor mener du det er en «waste of money time and space»?

6 years ago @ Teknisk Ukeblad - Nå blir det hurt... · 0 replies · +7 points

Aha, ser nå at på de grønne, lilla og oransje anbudene er det kun start/slutt på rutene som er markert, ikke de enkelte ladestasjonene. Never mind.

6 years ago @ Teknisk Ukeblad - Nå blir det hurt... · 1 reply · +4 points

Fra kartet ser det ut som eneste hurtiglader i Lofoten er planlagt å være i Å i Lofoten. Litt merkelig å plassere den eneste hurtigladeren på mange mil i en «blindtarm» som Å. Hadde man virkelig ønsket å yte et servicetilbud til langtveisfarende ville det vært mer naturlig å plassere hurtigladere feks. nær fergekaien i Moskenesvågen. Det er mange bilister som kommer inn med fergen her og kjører østover, og det hadde vært ypperlig å kombinere hurtliglading med fergeventing.

6 years ago @ Teknisk Ukeblad - E39 skal kunne lade op... · 0 replies · +3 points

Jeg har ikke helt troen på dette. Store energitap, mange praktiske problemer rundt innføringen. Og rekkevidden på el-biler vil uansett øke med utviklingen innen batteriteknologien. Snart vil «rekkeviddeangst» være en saga blott for de fleste el-biler (ikke bare dyre Teslaer).

6 years ago @ Teknisk Ukeblad - E39 skal kunne lade op... · 1 reply · +4 points

Dersom sjåføren forsvinner, forsvinner også det meste av lønnsutgifter som løper mens bilen står stille. Da blir selvkjørende biler et argument for å akseptere ladepauser.

Nå begynner jo også elektriske biler å komme for fullt, og med det et kraftig insentiv for å utvikle batteriteknologien videre. Jeg tror faktisk ikke det er urimelig å anta at innen 2035 vil frekvensen og lengden på ladepauser ha blitt kraftig redusert.

6 years ago @ Teknisk Ukeblad - Derfor står toge... · 1 reply · 0 points

-15 er ikke en «vanlig» temperatur i Oslo-området. Det var muligens mer vanlig før i tiden. Men av det jeg klarer å se av klimastatistikker mv. er -15 grader eller kaldere ganske uvanlig på vinteren. Man må lengre inn i landet for å finne strøk hvor dette er vanlig.
http://met.no/Klima/Klimastatistikk/Vanlig_var/So...

6 years ago @ Teknisk Ukeblad - Mislykket solcelle-for... · 0 replies · 0 points

«For å få dem helt ned på "solbrille-nivå" tok det nok et minutt»

Takk for at du bekreftet mitt poeng.