Shah Kembali

Shah Kembali

36p

39 comments posted · 9 followers · following 0

385 weeks ago @ - Desakan PRU 13 · 0 replies · +3 points

Salam SRP,

tolong berhenti la buat kerja jahat...........
kalau rasa perjuangan kau betul tak perlu sabotaj blog pro pembangkang.........
yang haq akan sentiasa mengalahkan kebathilan...........

385 weeks ago @ - Desakan PRU 13 · 1 reply · +2 points

Salam Striker,

sabar bro, geng provokasi melampau dah mula keluar.............
kau pun kenal siapa dorang semua dan cara dorang kerja.........
dorang akan provoke supaya kau tak mahu berkomen lagi dalam blog ni..............
target nak sabotaj blog sampai jadi sunyi sepi..........

394 weeks ago @ - Singgah Jumaat. · 3 replies · +4 points

Assalamualaikum Saudaraku Kandis dan semua rakannya.

baru kali pertama sampai blog baru malam ni dan baru habis baca semua isi dalam blog baru ko ni. terima kasih sebab beri tahu aku dengan sms, dah sebulan aku cari blog G3A.

berita gembira bila aku tahu bro Dato Striker sudah jadi ABU.
aku dah baca pengakuan bro Dato Striker di post belakang.
dah banyak komen di situ, saja aku letak komen dalam post ni.

Tahniah kepada bro Dato Striker kerana nekad untuk pilih kebenaran,
Bro Dato Striker ni, kalau dulu dalam blog umno dia pakai nick "Abang Power"
untuk saudaraku Kandis, ribuan terima kasih kerana seorang lagi telah diselamatkan..

aku juga seorang bekas ahli umno, 20 tahun aku bersama umno.
aku adalah ahli Gerak Gempur Pemuda Umno atau lebih tepat "samseng upahan umno".
sekarang aku dah cuci tangan dan hampir setahun jadi ahli Pas.

untuk ramai yang disini tak kenal aku,
aku lah orang pertama yang pernah serang blog Kandis.
kali pertama Kandis muncul dalam dunia blog.

aku ingat tarikhnya kali pertama masuk blog Kandis,
17 September 2011 itu tarikh rahmat.
blog lama Kandis pada masa itu baru dua hari.
komen tak banyak, pengujung pun masih tak ramai.
tak macam disini sebab pada masa itu tak ada siapa kenal Kandis.

macam biasa aku masuk dan serang dengan kawan kawan umno aku,
tetapi ada sesuatu yang berbeza dengan blogger baru bernama Kandis ni.
dia berkawan dengan semua pembaca dia,
setiap komen aku menghentam PR kalau tak ada orang mahu lawan,
Kandis sendiri akan lawan.

dua tiga tahun lamanya aku dalam ruang komen blog dan fb sebelum Kandis muncul dalam dunia blog.
biasanya tiap kali orang PR balas komen aku kutuk aku, aku tak pernah peduli pun.
bahayanya bila Kandis lawan komen. siapa yang pernah kena dengan Kandis,
mesti malam tak boleh tidur. aku pernah rasa.

sekarang aku nampak ada mangsa baru yang kena dengan Kandis di post belakang dalam post hal murtad.
aku yakin dia tak boleh tidur dan tengah geram sangat dengan Kandis sekarang. kesian.
berhantu ko ni Kandis, tengah orang umno ketagih nak balas komen ko dalam page tu sebab geram kena main dengan ko, ko tutup pulak komen tak bagi sesiapa komen dalam page tu. tekanan jiwa orang tu.

blog lama Kandis namanya Gerai 3 Abdul. di blog itu aku berubah dari umno kepada Pas.
selepas aku berubah kepada Pas, aku hanya jadi silent reader, tapi aku sentiasa follow blog Kandis.
dua bulan lepas aku berubah, Kandis bercuti panjang hampir setahun tinggalkan blog tu.
blog tu di jaga oleh pembaca yang Kandis lantik jadi columnist.
bila kandis balik semula, dia delete blog tu tanpa notis.
blog baru Kandis ni namanya Astana Kandis. di blog ni Dato Striker pula berubah kepada ABU.
ko jangan delete blog ni pula Kandis!

394 weeks ago @ - Bersatu Kita Kuat HKR#... · 1 reply · +1 points

Nama aku pun keluar? hebat betul kau bro....

448 weeks ago @ http://gerai3abdul.blo... - Umno Tumpas. · 5 replies · +11 points

aku dulu hampir 20 tahun jadi samseng upahan umno.

kerja aku pukul orang, ugut orang & cetus huru hara.

3 bulan yang lepas aku masuk blog ni dengan tujuan nak kacau tuan blog ni.

ganguan aku cuma bertahan 1 bulan sahaja.

tuan blog ni datang jumpa aku dan memperkenalkan aku dengan sesuatu
yang tak pernah aku jumpa sepanjang 40+ tahun aku hidup.

itu lah namanya ketenangan jiwa.

aku di perkenalkan dengan masjid dan ramai ulama.

sejak itu aku tak pernah tinggal masjid & majlis ilmu sampai hari ini.

sekarang aku amat takut kehilangan ketenangan jiwa yang sangat aku hargai lebih dari nyawa aku sendiri.

minggu lepas aku isi borang pas.

untuk buat pertama kalinya dalam hidup aku,
aku mahu bersama jamaah yang mahu menyelamatkan akidah & akhlak rakyat malaysia seluruhnya.

aku bersyukur pada Allah kerana aku masih di beri peluang.

aku berterima kasih pada kandis kerana berani mencabar ego aku secara berdepan
walaupun dengan kekasaran bercampur kebijaksanaan.

dan seterusnya menunjukkan jalan pada aku. Segala Puji Bagi Allah.

448 weeks ago @ http://gerai3abdul.blo... - Takziah Khalid Samad &... · 0 replies · +1 points

Takziah Khalid Samad & seluruh ahli keluarga....
Aku berdoa agar diampunkan dosa bapa tuan, di permudahkan urusan barzakh bapa tuan.

454 weeks ago @ http://gerai3abdul.blo... - Buletin Utama G3A. · 2 replies · +3 points

Asalamualaikum semua sahabat lama & baru

wah! tahniah kandis.
dah dekat setengah juta masuk gerai 3 abdul, baru 2 bulan
kawan kawan ko pun semakin ramai.
tukang masak pun dah semakin maju sekarang.
columnis pun dah ramai, byk yg aku tak kenal.
dulu aku masuk pada hari ke 2 gerai 3 abdul beroperasi
gerai ni cuma ada 3 ribu pelawat shj
tapi skrg, mungkin visitor harian gerai 3 abdul
hampir2 setanding dengan blog2 yg paling gah di msia.
tahniah kandis dan semua sahabat2nya yg setia.
teruskan perjuangan.

salah satu golongan yg dpt naungan di mashar kelak, adalah sahabat yg bertemu & berpisah kerana ALLAH swt.

kepada semua yg kenal pada aku shah.
aku mohon maaf kerana byk aku sakitkan hati kamu semua sebelum ini.
maafkan aku.

Asalamualaikum wbt.

460 weeks ago @ http://gerai3abdul.blo... - Malaysia Oh Tanah Air Ku. · 4 replies · +2 points

heh nampaknya ada budak umno yg biadap kat sini.....budussss pnyer budak..

ooi tuan tanah kedaung gandis!!! kau mmg budusssss

aku skrg dah betul2 taubat dah
dan aku tiap2 malam pegi belajar agama islam
engkau bila lagi nak tinggal kan dunia politik gila ni?

aku sekarang dah faham yang islam haram ikut sunnah yahudi
demokrasi tu pun aku rasa macam yahudi je...... gandis budusssss ??
tinggal kan PAS,DAP,PKR dan Umno sekalipun...... semua tu budusssss

2 minggu lepas bukan main umpan aku dgn surah al kahf & ceramah harun din ismail kamus
aku syukur sbb dah jumpa jalan tapi engkau bila lagi? budusss?
tinggalkan semua politik ni?

mcm mana dgn permintaan aku kat email kau tu?
dah 3 email aku bagi kat kau semalam
tapi kau tak layan pun ye?

masjid nya pun kau dah dtg
kau kata kau dtg rabu lepas tapi kenapa aku tak kenal kau?
ke kau nie sebenarnya jin islam?
ustat aku ckp jin islam pun dia suka pergi majlis ilmu
jin islam pun dia berdakwah juga

selagi kau tak balas email aku tu aku kacau je org kat sini
aku tunggu email kau

ooi tukang masak!!!!!
aku tak puas hati yg kau ada ruang sembang kat sini

oii tukang masak aku ada hadiah utk kau sbb kau suka kutuk aku sebelum ni

ni hadiah nya...
tukang masak .............. buduuuuusssssssssssssssssssssssssssssssssss
tukang masak .............. buduuuuusssssssssssssssssssssssssssssssssss
tukang masak .............. buduuuuusssssssssssssssssssssssssssssssssss
tukang masak .............. buduuuuusssssssssssssssssssssssssssssssssss
tukang masak .............. buduuuuusssssssssssssssssssssssssssssssssss
tukang masak .............. buduuuuusssssssssssssssssssssssssssssssssss
tukang masak .............. buduuuuusssssssssssssssssssssssssssssssssss
tukang masak .............. buduuuuusssssssssssssssssssssssssssssssssss
tukang masak .............. buduuuuusssssssssssssssssssssssssssssssssss
tukang masak .............. buduuuuusssssssssssssssssssssssssssssssssss
tukang masak .............. buduuuuusssssssssssssssssssssssssssssssssss
tukang masak .............. buduuuuusssssssssssssssssssssssssssssssssss
tukang masak .............. buduuuuusssssssssssssssssssssssssssssssssss
tukang masak .............. buduuuuusssssssssssssssssssssssssssssssssss
tukang masak .............. buduuuuusssssssssssssssssssssssssssssssssss
tukang masak .............. buduuuuusssssssssssssssssssssssssssssssssss
tukang masak .............. buduuuuusssssssssssssssssssssssssssssssssss
tukang masak .............. buduuuuusssssssssssssssssssssssssssssssssss
tukang masak .............. buduuuuusssssssssssssssssssssssssssssssssss
tukang masak .............. buduuuuusssssssssssssssssssssssssssssssssss
tukang masak .............. buduuuuusssssssssssssssssssssssssssssssssss
tukang masak .............. buduuuuusssssssssssssssssssssssssssssssssss
tukang masak .............. buduuuuusssssssssssssssssssssssssssssssssss
tukang masak .............. buduuuuusssssssssssssssssssssssssssssssssss
tukang masak .............. buduuuuusssssssssssssssssssssssssssssssssss
tukang masak .............. buduuuuusssssssssssssssssssssssssssssssssss
tukang masak .............. buduuuuusssssssssssssssssssssssssssssssssss
tukang masak .............. buduuuuusssssssssssssssssssssssssssssssssss
tukang masak .............. buduuuuusssssssssssssssssssssssssssssssssss
tukang masak .............. buduuuuusssssssssssssssssssssssssssssssssss
tukang masak .............. buduuuuusssssssssssssssssssssssssssssssssss
tukang masak .............. buduuuuusssssssssssssssssssssssssssssssssss

lepas jugak geram aku kat kau tukang masak
kau tak boleh balas berdosa kau
aku buat takpe sebab kau yg suka ejek aku dan kutuk aku budussss

462 weeks ago @ http://gerai3abdul.blo... - Apa Ada Dengan Hudud. · 3 replies · +9 points

Ni aku nak buat latest anouncement ni.....................

Wahai semua pencacai2 PR..................
aku benci pada ko semua.....

Aku baru lepas tengok video kat atas ni tadi 1jam 35minit sampai habis....
Dan ni first time aku tengok video ceramah yg betul2 telus.....
setiap sebutan ayat quran yg keluar dari harun din menggegar hati aku...
setiap lawak2 ismail kamus rasa macam kena pada aku jee
aku tak tau kenapa.....
aku tak suka perasaan ni.....
penulis blog nie memang celaka...

sebab buat aku menagis macam budak kecill pada usia aku 49tahun
dah 35tahunn aku tak pernah mengagis walau apa keadaan sekalia punn..

Aku rasa memang aku salah kot......
Tapi buat masa ni aku masih ahli umno....
maafkan lah aku......maafkan lah akuuuu.....

462 weeks ago @ http://gerai3abdul.blo... - Forum Lawak Org Selang... · 1 reply · +1 points

apsal la korang semua kat sini ni kuat sgt protes?
korang semua ni agama protestan ke?

cubala korang renung2 komen2 aku tu....
mesti korang nampak keikhlasan aku....