Tormod Haugstad

Tormod Haugstad

68p

34 comments posted · 15 followers · following 0

9 years ago @ Teknisk Ukeblad - Ikke siden finanskrise... · 0 replies · +1 points

Hei Lei.

Takk for respons. Vi setter stor pris på at leserne våre engasjerer seg i sakene. Når det gjelder Teknas lønnsstatistikk, er den interessant fordi den viser lønnsutviklingen til mange av våre lesere som er sivilingeniører. Det er riktig at vi også har hatt saker om overtidsgodtgjørelse og arbeidstidsordninger blant ansatte på sokkelen i forbindelse med den aktuelle diskusjonen om høyt kostnadsnivå i oljeindustrien, men vi har ikke sammenliknet den generelle lønnsutviklingen innen ulike yrkesgrupper.

Vennlig hilsen

Tormod Haugstad,
redaktør Teknisk Ukeblad/tu.no

9 years ago @ Teknisk Ukeblad - FN: Nivået av tr... · 4 replies · +6 points

Jeg minner om min oppfordring til å holde en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Som redaktør har jeg ansvar for å unngå personangrep og karakteristikker av debattanter. Jeg har derfor sett meg nødt til å slette noen innlegg i kommentarfeltet på denne artikkelen.

Vennlig hilsen

Tormod Haugstad,
redaktør TU.no.

9 years ago @ Teknisk Ukeblad - 1 uke overtid i Nordsj... · 3 replies · +9 points

Hei Gjest.

Vi er ikke misunnelige og mottar ingen pressestøtte. Om vi videreformidler utenlandske artikler forsøker vi alltid å innhente egne kommentarer. Men Google Translate kan være et godt verktøy for alle.

Vennlig hilsen
Tormod Haugstad, redaktør.

10 years ago @ Teknisk Ukeblad - Oljearbeiderne jobber ... · 8 replies · +1 points

Hei Terje.

Jeg setter pris på ditt engasjement og at du formulerer din kritikk av oss på en saklig måte. Jeg er helt enig i at vi bør se kritisk på ingeniørarbeidet også. Det er en viktig årsak til kostnadsøkningen. Det kreves langt flere ingeniørtimer i dag i forhold til tidligere og dette er noe vi ønsker å lage saker på.
Men akkurat nå er det altså den mest utbredte arbeidstidsordningen på sokkelen vi jobber med. Grunnen til det er regjeringserklæringen hvor det tydelig står at man skal følge opp riggutvalgets konklusjoner. I den forbindelse er det nærliggende å intervjue utvalgets leder, Eivind Reiten. At han hadde en altfor god pensjonsavtale og fallskjerm er denne saken uvedkommende. Det har ingenting med utvalgets arbeid å gjøre.
Når jeg skriver at det er blitt en hysjsak, skyldes det mange kommentarer jeg har fått de siste årene. Mange innen næringen sier at 2-4-ordningen et fordyrende element og altfor god, men de tør ikke stå fram. Vi har ingen intensjon om å endre denne ordningen - det er en avtale som partene i arbeidslivet er blitt enige om. Men vi driver uavhengig journalistikk i forhold til våre eiere Nito, Tekna og Polyteknisk Forening og anser det som viktig å få fram både positive og negative sider ved arbeidsforhold i Norges største og viktigste industri. Derfor håper jeg du leser alle sakene - det begynner å bli mange - og ser at vi gir en nyansert framstilling av hvordan ordningen fungerer og oppfattes.
Jeg tror alle - også alle ingeniører - er enige om at fagarbeidernes innsats er helt avgjørende for de verdier som er skapt i Oljefondet. Som redaktør har jeg akkurat like stor respekt for en fagarbeider som en ingeniør. I mitt hode er de likeverdige arbeidstakere. Men jeg tror ingen av de yrkesgruppene som omfattes av 2-4-ordningen taper på at vi har gående en debatt om erfaringene. Det har tross alt gått 13 siden den ble innført.

Vennlig hilsen

Tormod Haugstad, redaktør.

10 years ago @ Teknisk Ukeblad - Her kan du sette deg i... · 0 replies · +2 points

Hei Anders og Jens.
Dere har definitivt rett. Her har jeg tatt feil og retter umiddelbart. Det er helt riktig en Rocketdyne som ble brukt som motor på Saturnprogrammet. Mer å lese her: http://en.wikipedia.org/wiki/Rocketdyne_F-1

11 years ago @ Teknisk Ukeblad - Faglighet må bel... · 0 replies · +10 points

Hei Olav.

Språket kan alltid forbedres. Det jeg mener å si er at også teknologer bør bli mer opptatt av å ta lederjobber og viktige posisjoner både i egen virksomhet og samfunnet forøvrig. Jeg tror de danner en viktig motvekt til økonomene. Altfor ofte undervurderes de teknologiske utfordringene. Se på CO2-rense-prosjektet på Mongstad for eksempel.

Tormod Haugstad,
ansvarlig redaktør.

11 years ago @ Teknisk Ukeblad - Ansvaret er ditt, Stol... · 6 replies · +6 points

Hei.
Jeg kan forsikre deg om at TU skal ha sitt hovedfokus på teknologi, men det er viktig å sette både tekniske løsninger og teknologiutvikling inn i et samfunnsmessig perspektiv. Det handler for eksempel om hvilke rammebetingelser næringslivet, forskning og utdanning får å rutte med. 22. juli-kommisjonen tar for seg en rekke eksempler på manglende teknologi innen politiet, systemfeil og sviktende beredskapssystemer. Dette er relevant også for TUs lesere. Et stort antall ingeniører jobber innen stat og kommuner, bedrifter og ulike etater - med beredskapsspørsmål. Derfor er det for eksempel relevant å skrive om dette: http://www.tu.no/it/2012/08/14/kan-ikke-sende-tek...
Takk uansett for reaksjon og gi oss tilbakemeldinger om dere lesere mener vi har for lite teknologi i vår papirutgave og www.tu.no.

Vennlig hilsen
Tormod Haugstad, ansvarlig redaktør.

11 years ago @ Teknisk Ukeblad - Verdens eldste fornyer... · 0 replies · +8 points

Det er planen ja.

Vennlig hilsen
Tormod Haugstad,
ansv. redaktør

11 years ago @ Teknisk Ukeblad - Verdens eldste fornyer... · 2 replies · +5 points

Hei til Tilbakemelding 1.

Om du ikke ønsker papirutgaven, må du melde fra til på epost@nito.no eller kundeservice@tu.no.
Vi kommer snart med en ipadversjon av papirutgaven og da håper jeg at du kan tenke deg det.
Vi er glad for alle abonnenter på papir også, men med tanke på miljøet har du rett i at digitale medier er mer miljøvennlige og koster mindre å produsere.
Glad uansett for at du leser oss på tu.no.

Vennlig hilsen
Tormod Haugstad,
ansv.redaktør

11 years ago @ Teknisk Ukeblad - Makkverket fra Abu Dhabi · 0 replies · +7 points

Hei til Ymekunnskaper.

Du har rett. Det var upresist skrevet. Statoil fant at Ymefeltet ikke lenger var lønnsomt, sannsynligvis fordi det ville bli for dyrt med ny installasjon og fordi de mente det ikke var så mye olje igjen.

Vennlig hilsen

Tormod Haugstad,
ansvarlig redaktør.