Spectral_Wolf

Spectral_Wolf

52p

27 comments posted · 1 followers · following 0

3 years ago @ https://hunbrony.hu - Pónik az indexen · 1 reply · 0 points

Oké, most rendesen felhúztam magamat... de nem a cikk miatt. Elolvastam ezt is, meg az Atlantic cikkjét is, és basszus, nem értem a fentebbi kommenteket. Lehet a cikk minőségét kritizálni, mert messze nem olyan összeszedett, mint amiből dolgozik, de amit mond, az konkrétan igaz. Jobb lenne most már belátni, hogy a fandom magja mindig is a polgárpukkasztó trollkodásból állt, mert például az olyan förmedvények, mint a Cupcakes az első évad korszakának terméke volt. A jó öreg "Love and Tolerance" se egy progresszivitást hirdető jelmondat volt, hanem csak a trollok és a brony-kat kifigurázó kommentelők lekapcsolására született meg.

A Derpibooru ügyével kapcsolatban meg csak az lett egyértelmű, hogy a moderátorok inkább nem foglalnak állást, minthogy elhatárolódjanak a reakcionista, náci rajzokon röhigcsélő balf*szoktól. És most komolyan, 2020-ban még irónia mentesen használjuk az SJW kifejezést? Tényleg megálltunk volna a fejlődésben 2012 óta? Az Atlantic cikke rámutatott arra, hogy a fandom azzal, hogy hagyta a jobboldali retorikát követő embereknek hangot adni, sikerült egy olyan környezetet létrehoznia, ahol ha valaki valamilyen szociális ügyben (most jelenleg az amerikai BLM mozgalom) felszólal, azt azonnal leugatják, hogy "ne politizálj!" de a Trumpsapkás pónik azok tökre rendben vannak, mintha az nem lenne egy politikai kijelentés.

Egyébként meg az SJW mumusok (mert igazából azok, az interneten sikerült elterjeszteni azt a gondolkodást, hogy bárki, aki a szociális problémákra rá mer mutatni, az rögtön valami ballibsi rinyagép) vastagabb bőrrel rendelkeznek mint bármelyik náci propagandát szajkózó félkegyelműek, akik rögtön kiverik a hisztit, mert a Derpibooru ideiglenesen elrejtette a "vicces" náci pónijaikat.

De ha már itt tartunk, sokkal érdemlegesebb beszélgetést lehetne tartani a fandom pedofil problémájáról.

3 years ago @ https://hunbrony.hu - Pónik az indexen · 0 replies · 0 points

Ha te ezt most komolyan is gondolod, akkor neked elment a józan eszed. Nem mondom, hogy az Index egy magas színvonalú hirportál lenne, de egy ilyen jelentéktelen cikk miatt black-hat heckereket rászabadítani az oldalra rendkívül kicsinyes húzás lenne.

4 years ago @ https://hunbrony.hu - Brony Piknik 2019 · 0 replies · +2 points

Tavaly sajnos nem tudtam elmenni, de idén semmiképpen sem hagyom ki. :D

5 years ago @ https://hunbrony.hu - Equestria Girls Elfele... · 1 reply · 0 points

Sajnos valószínűleg nem. Szeptembertől ott az egyetem, így nem lesz időm fordításra.

5 years ago @ https://hunbrony.hu - Equestria Girls Elfele... · 0 replies · +1 points

Akik a sorozathoz csinálják a feliratot, ők igen, de én tőlük függetlenül dolgozom.

5 years ago @ https://hunbrony.hu - Equestria Girls Elfele... · 2 replies · +6 points

Jobb, ha felkészülsz, mert még egy Equestria Girls special hátra van.

5 years ago @ https://hunbrony.hu - Equestria Girls - Danc... · 0 replies · +1 points

„Mert nem is nekik készült…”
Oké, nem igazán akartam most hosszabb kommentet írni, mert a fordítás már így is mentálisan kimerített (esküszöm, a Rollercoaster of Friendship-be bele fogok őrülni), de muszáj ehhez hozzászólnom.
„Eleve a mozi előismeretet feltételez…” Ez így konkrétan nem igaz. A film első tíz perce végig expozícióból áll, bemutatja a főszereplőket és hogy mik a főbb jellemvonásaik. A filmben igazából az első dal alatt fél-fél másodpercre megjelenő sorozatszereplőkön kívül nincsen más visszautalás a sorozatra.
A másik pedig, a film továbbra is gyerekfilm (aminek a „családi film” a szinonimája, bármennyire is szeretnénk mást hinni), az, hogy pár gyerek megijedt tőle nem jelent semmit. Én anno a Vacak a hetedik testvér-től féltem. Ne álltassuk magunkat, kérem.

5 years ago @ https://hunbrony.hu - Equestria Girls - Danc... · 0 replies · +2 points

Sajna kisebbségben vagyunk. :D

5 years ago @ https://hunbrony.hu - Equestria Girls - Danc... · 1 reply · +9 points

Én kotortam elő a videókat az internet legsötétebb bugyraiból (oké, nem onnan, hanem a Dailymotion-ről, de az mindegy), majd vért izzadva, saját időmből áldozva elkészítettem a feliratokat hozzájuk, amiket aztán bőkezűen felajánlottam a Hunbrony számára. Szívesen.

5 years ago @ https://hunbrony.hu - Nyári banner ve... · 2 replies · +7 points

Eh, nem haragszom. Már egy ideje kísérletezgetek egy egyszerűbb stílussal, ami eltér a sorozatétól. Várható ilyenkor, hogy nem mindenkinek fog tetszeni. De a visszajelzések mindig jók, mert így fejleszthetem a sítlusom. :)