Realisten

Realisten

93p

1,247 comments posted · 4 followers · following 0

43 weeks ago @ Teknisk Ukeblad - 100 liter hydrogen gir... · 0 replies · +1 points

Fordelen med lekkasje av hydrogen er at den er veldig lett og vil stikke av oppover. Problemet er at den er eksplosiv i et mye større område med blandingsforhold enn andre kjente brennbare gasser.

149 weeks ago @ Teknisk Ukeblad - Vil teste fører... · 1 reply · +2 points

Laks kommer fra et sted som er nært havet, og bør derfor fraktes så langt som mulig med skip. At en benytter seg av tungtransport på vei er et uttrykk for latskap og at en der ikke trenger å betale selv for infrastrukturen.

149 weeks ago @ Teknisk Ukeblad - Solkraft for enebolige... · 0 replies · +5 points

Tror vi skal være glade så lenge det ikke ble beskrevet som fire ganger mindre året før.

150 weeks ago @ Teknisk Ukeblad - «Vi bygger som o... · 0 replies · +1 points

Skal en få det montert av håndverkere ender en opp med priser i flere hundre tusen uansett. Det er hvis en gjør det selv at det kan bli ok priset, og fremdeles blir det dyrt. Du nevner flere ganger at du har hatt flaks, og det har folk generelt ikke om dette skal monteres. Selv i nybygg er dette er regnestykke som ikke går opp, delene er for dyre og arbeidet fra norske håndverkere er for dyrt. At enova gir støtte betyr kun at leverandørene har priset opp tilsvarende.

150 weeks ago @ Teknisk Ukeblad - «Vi bygger som o... · 3 replies · +1 points

Jeg ville aldri bygd noe som helst med vannbåren varme. Det er for for dyrt og gir for lav gevinst. Komplett utrustet vil jo et hus raskt få en merkostnad på flere hundre tusen. Det skal du betale renter på, og bare der går eventuell strømsparing bort. Rørleggerbransjen er for dyr til at dette vil kunne la seg gjøre. Lagt selv begynner det å nærme seg noe, men da er elektriske varmekabler å bli enda bedre. Sikkert fint å ha noe å skryte av under en middag med halvkjente, og gulvvarme er deilig. Det blir bare så altfor dyrt.

150 weeks ago @ Teknisk Ukeblad - «Vi bygger som o... · 0 replies · +1 points

Nå roter du sammen mye her. Ved å slippe vannet ned fra Bygdin kunne du ikke fått 10,1MW. Vannet der har ikke like gode muligheter til fall. En pumper det derfor opp og får en gevinst lokalt på 1000%. Så kan en selvsagt trekke fra det manglende vannet for de andre kraftstasjonene under visse forutsetninger, men det blir jo for andre produsenter. For å få til din påstand måtte en brukt ekstremt mye penger og energi på å bygge en tunnel

150 weeks ago @ Teknisk Ukeblad - Slik blir de nye drone... · 0 replies · +2 points

Norske regler, og europeiske, gjelder ikke i USA, og disse reglene gjelder fremdeles ikke innendørs.

150 weeks ago @ Teknisk Ukeblad - Norsk megadrone f&arin... · 0 replies · +2 points

Ikke om dronen er et fly, eller en båt for eksempel.

151 weeks ago @ Teknisk Ukeblad - Norsk megadrone f&arin... · 1 reply · +3 points

Og flere slike farkoster kan en se om en tar turen til Ekeberghallen 7. februar. http://www.modellflymesse.no/

151 weeks ago @ Teknisk Ukeblad - «Ingenting tilsi... · 0 replies · +2 points

700 til 350 per år. Det er langt flere enn det er lottovinnere per år og sammenlignbart med hvor mange som dør av enten fall eller forgiftning i dette landet i løpet av ett år. Hvis ikke det er høye tall så trenger vi ikke å bry oss om trafikksikkerhet lengre for det er jo så få som blir drept. Nå er det ikke 700 som blir drept i disse brannene, det er mer for å sette antallene i perspektiv. Kjøp elbil om du vil unngå bilbrann.