Anders Jallai

Anders Jallai

76p

487 comments posted · 626 followers · following 0

3 years ago @ http://www.jallai.se/ - Landsförrädaren · 0 replies · +2 points

Jag tror (idag) att det beror på att Palme ville säkerställa att Wennerström inte avslöjade vårt hemliga samarbete med USA och Storbritannien, det som ofta kallas Sveriges hemliga Nato-samarbete. Men som i praktiken var ett samarbete med främst USA och Storbritannien. Därför kortades straffet. Wennerström avslöjade i förhören 1963 exempelvis att USA planerade att placera Polaris-ubåtar i den svenska skärgården i ett skymningsläge. Jag har själv lyssnat på dessa förhör. Dessa förhör är idag hemligstämplade med kvalificerat hemlig klassifikation (dubbel ram). Läs mer i mina böcker Källa Erik och Spinndoktorn. Även min senaste Kryptören tar upp det här hemliga samarbetet. MVH

3 years ago @ http://www.jallai.se/ - Det finns ett hål i E... · 0 replies · +7 points

Hej, Henrik! Läste din kommentar nyss och nyvaken med en kaffekopp i handen. Det är aldrig kul att få kritik men håller delvis med dig. Det blev mycket Bergmark i artikeln. Anledningen till att jag skriver om Bergmark nu är att väldigt många i dagarna frågat om vad jag tror om honom och hans hål och varför jag påstått att där inte fanns något hål under vattenlinjen. Ledsen om det ser ut som att jag försöker byta fokus/projicera bort från sakfrågan. Jag har redigerat artikeln nu och hoppas att den inte ser lika anklagande och raljerande ut. Det var med stor förvåning som jag tog emot nyheten häromdagen att ett nytt hål upptäckts i Estonia. Tycker kanske att du är lite väl hård mot mig då jag lagt ned mycket tid och själ på att ta reda på vad som hände Estonia. Jag har exempelvis forskat och skrivit om de hemliga vapentransporterna och mörkläggningen kring olyckan. Även Natos inblandning finns med. Har du läst Natogenten? Hålet som Bergmark beskriver nära fören finns också med i min bok. Det här nya hålet däremot är en överraskning och sannolikt något som ställer olycksförloppet på ända. Jag som många andra hoppas nu på en ny utredning och nya dykningar. Jag var under många år med i Riksdagens Estoniagrupp och  kämpade hårt för att vi skulle få dyka och dokumentera vraket. Senast 2013-14. När vi fick avslag av regeringen tappade jag kraft och lust och gick ur gruppen för att ägna mig åt annat. Bland annat Palmemordet som även det är en stor gåta.

3 years ago @ http://www.jallai.se/ - Det finns ett hål i E... · 1 reply · +6 points

Så här skriver haveriutredningen angående djupet: \"Fartyget vilar på ett skikt av mjuk lera på ett vattendjup av 85 m vid fören och 74 m vid aktern. Lerskik- tets tjocklek varierar från 5 m, ungefär midskepps, till ca 15 m vid aktern och 25 m vid bogen. Under den mjuka leran består havsbottnen av fast moränlera. Fartyget har troligen kontakt med mo- ränleran midskepps. Vrakets högsta punkt är vid aktern, på ett djup av 58 m.\"
https://www.havkom.se/assets/default/Estonia_JAIC...

4 years ago @ http://www.jallai.se/ - Spinndoktorn - Anton M... · 2 replies · +1 points

4 years ago @ http://www.jallai.se/ - Spinndoktorn - Anton M... · 0 replies · +1 points

Min analys av gårdagens utspel i media angående Palmemordet är:
Jag tror att man lägger ned utan utredningsresultat. Sedan kommer Palmegruppen redovisa några spår som man tittat närmare på men förklara att de inte kunnat komma så långt som till ett åtal av någon. Tror att Petersson i teve igår helt enkelt gav utryck för sin frustration över att inte ha kommit i mål. Så här exakt sa Petersson i igår (källa SVT Veckans brott):

"Att vi det första halvåret i år kommer att kunna presentera antingen ett beslut i åtalsfrågan som går ut på att vi åtalar nån eller att via avslutar förundersökningen."

Fråga från programledaren: "Men har ni kommit närmare en lösning på mordet på Olof Palme?"
Först sväljer Petersson och sedan svarar han: "Enligt min uppfattning, ja."

Jag tolkar det som att han själv tycker det men inte har något konkret eller bindande att komma med. Att det skulle röra sig om en död person som exempelvis Christer Pettersson eller Skandiamannen är svårt att få in i dialogen ovan. Då skulle inte alternativet med åtal tagits upp av Krister Petersson. Skandiamannen som några tidningar skriver om idag, och har sin upprinnelse från Aftonbladet, rör sig nog mest om en önskeversion av Aftonbladet och det socialdemokratiska partiet. Speciellt nu när Christer Pettersson (alkoholisten) inte är på tapeten längre.
MVH, Anders Jallai

4 years ago @ http://www.jallai.se/ - Landsförrädaren · 0 replies · +1 points

Landsförrädaren.se är nedlagd. MVH

4 years ago @ http://www.jallai.se/ - Spinndoktorn - Anton M... · 0 replies · -1 points

Vet att det nämnts i några sammanhang men ser det nog mer som desinformation från Abu Nidals verkliga beskyddare: Sovjet, DDR, Polen mfl. I de amerikanska arkiven från 1980-talet benämns Abu Nidal i flera sammanhang som USA:s (och Israels) största och farligaste fiende i Mellanöstern. De mördade flertalet israeliska medborgare i flygplatsattentat i Rom och Wien mot israeliska flygbolaget El Al. Även kryssningsfartyg attackerades med många döda civila som följd. Dessutom bombade de diskoteket La Belle i Berlin där amerikanska soldater brukade gå på sin fritid etc. Det finns massor med information tillgängligt idag som talar emot tesen som du nämner. Information som i många fall avslöjats först efter DDR:s fall i Stasi-arkiven bl a. Till sist: Abu Nidal bestod av ca 300 - 500 man och hade beskydd av först Syrien, sedan Irak och efter 1985-86, Libyen. Abu Nidal själv bodde ex i Polen med sin familj. Sammantaget i det ovan nämnda tycker jag inte att det är sannolikt att palestiniern Abu Nidal eller Sabri Khalil al-Banna som han egentligen hette var israelisk agent. Han har dessutom själv förnekat det långt efter kalla krigets slut. Sabri Khalil al-Banna dog 2002. Om du läser Källa Erik och Spinndoktorn så tror jag du får mer kött på benen i frågan. Det vill säga att Abu Nidal styrdes av öst och inte väst.

4 years ago @ http://www.jallai.se/ - Spinndoktorn - Anton M... · 0 replies · +2 points

Jag har i Spinndoktorn utgått från att Ebbe är den som hans närmaste beskriver honom som. Exempelvis justitieminister Anna-Greta Leijon mfl. Se ovan i inlägget:
”Jag, vi och Holmér hade 100% goda avsikter med att lösa Palmemordet. Det kan jag svära på! Visserligen var Ebbe en pratkvarn. Men jag vet inte någon som la ned så mycket jobb som Holmér för att lösa det här mordet.”

Tilläggas kan att Ebbe sannolikt var tänkt som Carl Lidboms efterträdare när det gäller jobbet som socialdemokraternas Spinndoktor. Det finns en grupp som ibland nämns SAPO, d v s Socialdemokratiska arbetarpartiets polis. En grupp som jobbade för att skydda partiet till (nästan) varje pris. Ebbe, Lidbom och Holmér kan mycket väl ha ingått i den grupperingen. Den grupperingen hade även kopplingar till ursprungliga IB-03. Även Krigs-IB kan vara aktuellt.

4 years ago @ http://www.jallai.se/ - Spinndoktorn - Anton M... · 2 replies · +3 points

Det som först slog mig när jag tittade på den här tesen, som vi kan kalla "terroristspåret", var att det fanns betydligt mer som kopplade till Sveavägen än när jag jobbade med Landsförrädar/Stay Behind-spåret (boken Landsförrädaren). Det spåret hade just svagheten att det inte hade mer koppling till Sveavägen än walkie-talkie-iakttagelserna och vittnet Ulf Lingärde. Om vi tänker oss att Lingärde var en desinformatör så återstår walkie-talkies. Dessa används exempelvis också av terrorceller som Abu Nidal och PFLP. Tror du bör läsa Källa Erik och Spinndoktorn noggrant för att få hela bilden. I de böckerna finns flera kopplingarna till Sveavägen beskrivna. Ex så använde sig Blekingegadeligan (PFLP) i Danmark av walkie-talkies vid sina brott och attentat. En annan sak som jag vill nämna är att idag så kan man skriva i media att misstänkta är av, eller ser ut att vara, av utländsk härkomst. Det var inte lika vanligt 1986. Media men även polisen tog sådana hänsyn då. Därför när det står "mörkhårig" etc så kan det vara en omskrivning. Spaningsledaren Hans Holmér talade ur skägget efter hand men fick sona för det. Han blev uthängd i media för att han jagade utlänningar och påstods vara rasist. Man kan se rester av det här fenomenet än idag när vänsterskribenter än en gång försöker få ex Säpo att framstå som "rasister utan verklighetskoppling" när de pekar ut samhällsfientlig verksamhet. Jag tror och hoppas att extremvänsterns retorik inte funkar 2019. På 1980-talet var det vardagsmat att Säpo och polisen generaliserande pekades ut som rasister och potentiella mördare. Det så kallade Polisspåret är just ett sådant grepp. Tilläggas ska att KGB tidigt använde sig av dessa metoder för att misstänkliggöra motståndare för att vara nazister. Man förfalskade fotografier, brev och uttalanden för att smutskasta. Ryktesspridning kan ha en stark effekt, speciellt om den är negativ och görs unisont av en stor gruppering.
Jag ska ge dig ett exempel som kan tänkas förstärka terroristspåret. Den Libyska säkerhetstjänsten och framförallt Khadaffis livvakter hade Smith&Wesson .357 Magnum som tjänstevapen. Dessutom med pansarbrytande ammunition. Abu Nidal hade mycket goda kontakter med den Libyska säkerhetstjänsten. CIA menar att de till och med tillhörde Libyens säkerhetstjänst. Khadaffi använde Abu Nidal för våta uppdrag, vapenhandel och narkotikasmuggling. Abu Nidal fixade vapen och västvaluta åt Khadaffi men mördade även Libyens fiender. Även Irak använde sig av Abu Nidal som vi idag vet utbildades och utrustades av DDR och Sovjet. Det finns dokument i amerikanska arkiv och i Stasiarkivet som bevisar det. Läs gärna om diskoteks-attentatet på La Belle 1986: https://en.wikipedia.org/wiki/West_Berlin_discoth...

4 years ago @ http://www.jallai.se/ - Det finns inget hål i... · 0 replies · +1 points

Ja, sannolikt är det så - rent nys.