Anders Jallai

Anders Jallai

76p

484 comments posted · 280 followers · following 0

29 weeks ago @ http://www.jallai.se/ - Spinndoktorn - Anton M... · 2 replies · +1 points

31 weeks ago @ http://www.jallai.se/ - Spinndoktorn - Anton M... · 0 replies · +1 points

Min analys av gårdagens utspel i media angående Palmemordet är:
Jag tror att man lägger ned utan utredningsresultat. Sedan kommer Palmegruppen redovisa några spår som man tittat närmare på men förklara att de inte kunnat komma så långt som till ett åtal av någon. Tror att Petersson i teve igår helt enkelt gav utryck för sin frustration över att inte ha kommit i mål. Så här exakt sa Petersson i igår (källa SVT Veckans brott):

"Att vi det första halvåret i år kommer att kunna presentera antingen ett beslut i åtalsfrågan som går ut på att vi åtalar nån eller att via avslutar förundersökningen."

Fråga från programledaren: "Men har ni kommit närmare en lösning på mordet på Olof Palme?"
Först sväljer Petersson och sedan svarar han: "Enligt min uppfattning, ja."

Jag tolkar det som att han själv tycker det men inte har något konkret eller bindande att komma med. Att det skulle röra sig om en död person som exempelvis Christer Pettersson eller Skandiamannen är svårt att få in i dialogen ovan. Då skulle inte alternativet med åtal tagits upp av Krister Petersson. Skandiamannen som några tidningar skriver om idag, och har sin upprinnelse från Aftonbladet, rör sig nog mest om en önskeversion av Aftonbladet och det socialdemokratiska partiet. Speciellt nu när Christer Pettersson (alkoholisten) inte är på tapeten längre.
MVH, Anders Jallai

34 weeks ago @ http://www.jallai.se/ - Landsförrädaren · 0 replies · +1 points

Landsförrädaren.se är nedlagd. MVH

35 weeks ago @ http://www.jallai.se/ - Spinndoktorn - Anton M... · 0 replies · -1 points

Vet att det nämnts i några sammanhang men ser det nog mer som desinformation från Abu Nidals verkliga beskyddare: Sovjet, DDR, Polen mfl. I de amerikanska arkiven från 1980-talet benämns Abu Nidal i flera sammanhang som USA:s (och Israels) största och farligaste fiende i Mellanöstern. De mördade flertalet israeliska medborgare i flygplatsattentat i Rom och Wien mot israeliska flygbolaget El Al. Även kryssningsfartyg attackerades med många döda civila som följd. Dessutom bombade de diskoteket La Belle i Berlin där amerikanska soldater brukade gå på sin fritid etc. Det finns massor med information tillgängligt idag som talar emot tesen som du nämner. Information som i många fall avslöjats först efter DDR:s fall i Stasi-arkiven bl a. Till sist: Abu Nidal bestod av ca 300 - 500 man och hade beskydd av först Syrien, sedan Irak och efter 1985-86, Libyen. Abu Nidal själv bodde ex i Polen med sin familj. Sammantaget i det ovan nämnda tycker jag inte att det är sannolikt att palestiniern Abu Nidal eller Sabri Khalil al-Banna som han egentligen hette var israelisk agent. Han har dessutom själv förnekat det långt efter kalla krigets slut. Sabri Khalil al-Banna dog 2002. Om du läser Källa Erik och Spinndoktorn så tror jag du får mer kött på benen i frågan. Det vill säga att Abu Nidal styrdes av öst och inte väst.

37 weeks ago @ http://www.jallai.se/ - Spinndoktorn - Anton M... · 0 replies · +2 points

Jag har i Spinndoktorn utgått från att Ebbe är den som hans närmaste beskriver honom som. Exempelvis justitieminister Anna-Greta Leijon mfl. Se ovan i inlägget:
”Jag, vi och Holmér hade 100% goda avsikter med att lösa Palmemordet. Det kan jag svära på! Visserligen var Ebbe en pratkvarn. Men jag vet inte någon som la ned så mycket jobb som Holmér för att lösa det här mordet.”

Tilläggas kan att Ebbe sannolikt var tänkt som Carl Lidboms efterträdare när det gäller jobbet som socialdemokraternas Spinndoktor. Det finns en grupp som ibland nämns SAPO, d v s Socialdemokratiska arbetarpartiets polis. En grupp som jobbade för att skydda partiet till (nästan) varje pris. Ebbe, Lidbom och Holmér kan mycket väl ha ingått i den grupperingen. Den grupperingen hade även kopplingar till ursprungliga IB-03. Även Krigs-IB kan vara aktuellt.

38 weeks ago @ http://www.jallai.se/ - Spinndoktorn - Anton M... · 2 replies · +3 points

Det som först slog mig när jag tittade på den här tesen, som vi kan kalla "terroristspåret", var att det fanns betydligt mer som kopplade till Sveavägen än när jag jobbade med Landsförrädar/Stay Behind-spåret (boken Landsförrädaren). Det spåret hade just svagheten att det inte hade mer koppling till Sveavägen än walkie-talkie-iakttagelserna och vittnet Ulf Lingärde. Om vi tänker oss att Lingärde var en desinformatör så återstår walkie-talkies. Dessa används exempelvis också av terrorceller som Abu Nidal och PFLP. Tror du bör läsa Källa Erik och Spinndoktorn noggrant för att få hela bilden. I de böckerna finns flera kopplingarna till Sveavägen beskrivna. Ex så använde sig Blekingegadeligan (PFLP) i Danmark av walkie-talkies vid sina brott och attentat. En annan sak som jag vill nämna är att idag så kan man skriva i media att misstänkta är av, eller ser ut att vara, av utländsk härkomst. Det var inte lika vanligt 1986. Media men även polisen tog sådana hänsyn då. Därför när det står "mörkhårig" etc så kan det vara en omskrivning. Spaningsledaren Hans Holmér talade ur skägget efter hand men fick sona för det. Han blev uthängd i media för att han jagade utlänningar och påstods vara rasist. Man kan se rester av det här fenomenet än idag när vänsterskribenter än en gång försöker få ex Säpo att framstå som "rasister utan verklighetskoppling" när de pekar ut samhällsfientlig verksamhet. Jag tror och hoppas att extremvänsterns retorik inte funkar 2019. På 1980-talet var det vardagsmat att Säpo och polisen generaliserande pekades ut som rasister och potentiella mördare. Det så kallade Polisspåret är just ett sådant grepp. Tilläggas ska att KGB tidigt använde sig av dessa metoder för att misstänkliggöra motståndare för att vara nazister. Man förfalskade fotografier, brev och uttalanden för att smutskasta. Ryktesspridning kan ha en stark effekt, speciellt om den är negativ och görs unisont av en stor gruppering.
Jag ska ge dig ett exempel som kan tänkas förstärka terroristspåret. Den Libyska säkerhetstjänsten och framförallt Khadaffis livvakter hade Smith&Wesson .357 Magnum som tjänstevapen. Dessutom med pansarbrytande ammunition. Abu Nidal hade mycket goda kontakter med den Libyska säkerhetstjänsten. CIA menar att de till och med tillhörde Libyens säkerhetstjänst. Khadaffi använde Abu Nidal för våta uppdrag, vapenhandel och narkotikasmuggling. Abu Nidal fixade vapen och västvaluta åt Khadaffi men mördade även Libyens fiender. Även Irak använde sig av Abu Nidal som vi idag vet utbildades och utrustades av DDR och Sovjet. Det finns dokument i amerikanska arkiv och i Stasiarkivet som bevisar det. Läs gärna om diskoteks-attentatet på La Belle 1986: https://en.wikipedia.org/wiki/West_Berlin_discoth...

38 weeks ago @ http://www.jallai.se/ - Det finns inget hål i... · 0 replies · +1 points

Ja, sannolikt är det så - rent nys.

39 weeks ago @ http://www.jallai.se/ - Spinndoktorn - Anton M... · 0 replies · +1 points

Ja, helt riktigt, tack.

39 weeks ago @ http://www.jallai.se/ - Spinndoktorn - Anton M... · 0 replies · +2 points

Hej, jag tänker svara på din fråga eftersom jag förstått att många saknar information i hur Warszawapaktens underrättelsetjänster infiltrerade våra myndigheter och våra organisationer under det kalla kriget. Det rör sig om tekniker som används än idag men sannolikt i mindre omfattning än förr. Men fan vet? Det finns flera Youtubekanaler och hemsidor i Sverige som med största sannolikhet är infiltrerade av ex Ryssland och Kina. Till och med stora tidningar i landet och teve är utsatta. Till frågan igen angående Europeiska arbetarpartiet EAP på 1980-talet.

EAP var enligt flera av mina källor inom Säpo och militära Säk infiltrerade av Warszawapaktens (WP) underrättelsetjänster. Det är en teknik som de använt sedan lång tid tillbaka. Första gången jag stötte på det var när jag fick reda på att Cambridge Five-spionerna som ex Kim Philby fick uppdraget av sin handledare, den sovjetiska illegalisten Arnold Deutsch att försöka infiltrera nazistiska organisationer i England under 1930-talet. KGB har också infiltrerat motståndsrörelser i Sovjetunionen och dess satelliter för att inte krossa dem utan att se vad de gör, påverka dem i en för WP gynnsam riktning, men framförallt för att kartlägga dess medlemmar. Ungefär som IB gjorde med arbetarrörelsen i Sverige, den så kallade IB-affären. IB infiltrerade kommunistiska sektioner i arbetarrörelsen för att se vad de höll på med och för att kartlägga medlemmarna. WP infiltrerade under kalla kriget Polisen i Sverige, militärmakten, domstolsväsendet, tullväsendet, universiteten och biblioteken, film och media självfallet och förlagsbranschen. Säkerligen många fler branscher var infiltrerade i en mindre grad.

Säpoledningen var fullt medvetna om det här men det var svårt att komma åt verksamheten eftersom det inte fanns lagar som förbjöd det förutom när det rörde Polisen och militärmakten. Det är också där vi gripit spioner, exempelvis Wennerström och Bergling. Som vi vet fälldes inte direktören på Asea och Håkansson för spioneri trots att de gick WP:s ärenden (se Mördarkommandot). Under senare år har lagen ändrats och Säpo har kunnat gripa och lagföra kinesiska spioner på exempelvis telekombolaget Ericsson. Så här skrev Charlie Nordblom i sin bok Krig i Fredstid, Timbro 1988 om EAP:

”KGB-operationen Europeiska arbetarpartiet.
KGB har djupt infiltrerat Europeiska arbetarpartiet, särskilt i USA och Frankrike. I Stockholm handleds en partimedlem av GRU, medan kontakterna mellan KGB och en amerikansk EAP-medlem bosatt i Sverige sträcker sig nära tjugo år tillbaka i tiden. Flera medlemmar i EAP håller också kontakt med Libyens ambassad i Stockholm. EAP bedriver omfattande politisk kartläggning av de svenska riksdagspartierna. Partiet sprider samtidigt desinformation om Sovjetunionens krigsmakt och militärstrategi, sannolikt för att diskreditera och politiskt desavouera viss kritik av Moskvas expansionism. EAP utgör således ett slags Agent Provocateur. 1986-1988 har EAP också tillsammans med KGB sökt vilseleda polisens spaningsledning i jakten på Olof Palmes mördare. Minst fyra journalister anslutna till EAP har efter mordet på Olof Palme systematiskt lämnat falska uppgifter till svenska journalister och spaningsledningen. En svenskspråkig EAP-journalist, numera bosatt i London, och tre amerikanska EAP-journalister bosatta i Virginia har bland annat kontaktat tidningarna Socialdemokratiska Arbetet, Aftonbladet och enskilda redaktörer i Stockholm.”

Bland annat har EAP spridit uppgifter om Palmes privatliv, om hans roll i medlingen i kriget mellan Iran och Irak och hans roll i smuggling av narkotika och diamanter från öststaterna. Mycket av deras desinformation har tagits upp av utländska tidningar som sedan refererats av svensk media. Författaren Charlie Nordblom hade tillgång till Säpos arkiv och hade flera högt uppsatta källor inom Säpo men hans bok skrevs 1988, bara året innan Berlinmuren revs och böckerna föll snabbt i glömska. Han har skrivit tre böcker om WP-infiltrationen i Sverige. Industrispionage 1984; Sovjet och fredsrörelsen 1985 samt ovan nämnda Krig i fredstid 1988.

Klipper in ett dokument från Stasiarkivet som journalisten Björn Cederberg fann till sin bok Kamrat Spion, om Sverige i Stasiarkiven, Mormor 2007. Dokumentet finns även beskrivet i min bok Mördarkommandot:

Mellan åren 1982 och 1991 har 1391 svenska medborgare bearbetats av Stasi för att bli informatörer. Det framgår av den ökända hemliga listan som överlämnades till Säpo av CIA 1991 efter Berlinmurens fall.
De som bearbetats enligt Stasiarkivet är svenska medborgare med:

1. Kontakter inom polis och säkerhetsorgan.
2. Möjligheter att skaffa information om åtgärder från svensk polis eller säkerhetstjänst.
3. Kontakter inom svenska vänster- eller högerextremistiska kretsar.
4. Kontakter med undre världen i Sverige som vapenhandlare, smugglare och passförfalskare.
5. Kontakter med exilfolk som kurder, kroater, afghaner mfl.
6. Kontakter med personer som har en politisk- eller samhällsposition i Sverige.
(Stasiarkivet samt Björn Cederberg, Kamrat Spion. Om Sverige i Stasiarkiven, förlaget Mormor 2007)

92 weeks ago @ http://www.jallai.se/ - Källa Erik - Anton Mo... · 0 replies · -6 points

Hej, jag märker på några av frågorna att ni inte läst boken.
Gör det först. Där får ni era svar.